2,5kg Czekolada Karmelowa mleczna 31,2% Callebaut CHF-N3438CARA

BARRYCALLEBAUT10

Nowy produkt

179,00 zł brutto.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 17 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 17 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 1,70 zł.


Udostępnij: 

Belgijska czekolada Callebaut Karmelowa CHF-N3438CARA mleczna w opakowaniu 2,5 kg 

Belgijska czekolada bardzo wysokiej jakości o zrównoważonym smaku mlecznej czekolady i naturalnego karmelu. Produkowana w postaci niedużych pastylek, co bardzo ułatwia rozpuszczanie, dozowanie, serwowanie....i zajadanie się. Czekolada w 100% oryginalna.

Czekolada idealnie nadaje się do sporządzania nadzień, ganache, pitnej czekolady, robienia pralin, tworzenia dekoracji, fondue i fontanny czekoladowej (po  dodaniu oleju ok. 5% w stosunku do ilości czekolady).
 
Czekolada Callebaut posiada status kuwertury czekoladowej co oznacza, iż zawiera więcej masła kakaowego (min. 32-39%), co w połączeniu z obróbką termiczną nadaje kuwerturze połysk, łagodny i długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczny trzask przy łamaniu.

Charakterystyka:

Smak: 100% mlecznej czekolady z naturalnym karmelem.

Skład: zawartość kakao 31.2% cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku 27.3%, emulgator; lecytyna sojowa, naturalny karmel, naturalna wanilia
Waga opakowania: 2,5 kg
Data przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty produkcji.
- Produkt Koszerny

Przykładowa receptura:

CAPPUCHOCO CARAMEL (Autor: Alexandre Bourdeaux – Doradca ds. Technicznych – Akademia Czekolady w Belgii)
KREM KARMELOWY

SkładnikiPrzygotowanie
150 g Musu czekoladowego w proszku 
150 g mleka 
150 g śmietany 
60 g Polewa karmelowa
Składniki ubijać razem na zimno do momentu uzyskania puszystego kremu.

Dekoracja i prezentacja: 
Podać Cappuchoco w szklance i udekorować warstwą karmelowego kremu.

POBIERZ NASZE E-booki

  1. "Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów"  Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami.
  2. "Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

2,5kg Czekolada Karmelowa mleczna 31,2% Callebaut CHF-N3438CARA

2,5kg Czekolada Karmelowa mleczna 31,2% Callebaut CHF-N3438CARA

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry