Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
op. 3 kg Inspiration Framboise Valrhona - czekolada malinowa - dropsy na bazie tłuszczu kakaowego i proszku malinowego
Cukiernicza specjalność z prawdziwym proszkiem malinowym. Produkt potocznie nazywany "czekoladą malinową" wytwarzany na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i proszku malinowego. Doskonale zbilansowana słodycz z nutą malinowej kwasowości. Czekolada o charakterystycznej, intensywnie różowej barwie, która wznosi owocowe przepisy na wyższy poziom. Czekolada o wysokiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych kremów, deserów i polew.
Opis produktu
Czekolada malinowa z nutą kwasowości!

Inspiration Framboise, to subtelne połączenie tłuszczu kakaowego, cukru i malin. Owocowa specjalność, która daje nowy wymiar przepisom o smaku owocowym. Doskonale zbilansowana słodycz z nutą malinowej kwasowości. Czekolada charakteryzuje się bardzo atrakcyjną różową barwą. Przeznaczona jest do tworzenia pralin i batonów czekoladowych. Pozwala uzyskać aromatyczne musy czekoladowe, ganache oraz kremy przygotowywane na bazie śmietany. Czekolada wytwarzana jest w postaci niewielkich dropsów. Dropsy są łatwe do dozowania (pozwalają na precyzyjne odważanie) i upłynniania, co znaczenie usprawnia pracę z czekoladą - stanowią wygodną alternatywę dla tabliczek czekolady. Główne zastosowania: odlewanie i formowanie, praliny i batony czekoladowe, musy, ganache, kremy na bazie śmietany.
Wskazówki dotyczące parowania. Smaki, które doskonale komponują się z Inspiration Framboise, to: cytryna, liczi, papryka, pistacje, koper włoski, hibiskus, migdały, biszkopt.

Czekolada malinowa od Valrhona, szczegóły produktu:

| SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE | |
| Nazwa handlowa | Inspiration Framboise | 
| Seria produktowa | Inspiration Range | 
| Numer katalogowy | 1123234 | 
| Rodzaj | produkt na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i proszku malinowego | 
| Opakowanie | torba | 
| Masa netto | 3.0 kg | 
| Smak | malinowy, lekko kwaśny | 
| Aromat | malinowy, lekko kwaśny | 
| Barwa | różowa | 
| Płynność | wysoka (4/5) | 
| Przeznaczenie | owocowa czekolada cukiernicza | 
| Zastosowanie | polewy, kremy, ganache, formowanie, powlekanie, batony, musy, desery | 
| Forma | łatwe do dozowania i upłynniania okrągłe pastylki, dropsy | 
| Producent | Valrhona | 
| Dystrybutor | Sempre Group | 


Wyjątkowy skład czekolady malinowej:

Składniki i alergeny: cukier, tłuszcz kakaowy (35.9%), proszek malinowy (11.5%), emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322); produkt może zawierać orzechy nerkowca, migdały, orzechy laskowe oraz mleko.
Specjalność na bazie tłuszczu kakaowego i proszku malinowego.

Jak przechowywać czekoladę owocową?

Warunki przechowywania: czekoladę owocową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 10 miesięcy od daty produkcji). Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi (najlepiej w rękawiczkach). Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 16-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.

Kompozycja i wartość odżywcza malinowej inspiracji:

| KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW | |
| składnik główny | zawartość procentowa | 
| Cukier | 52.0 % | 
| Tłuszcz kakaowy | 35.9 % | 
| Proszek malinowy | 11.5 % | 
| Emulgator (lecytyna słonecznikowa) | 0.6 % | 


| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 2376 kJ/570 kcal | 
| Tłuszcz | 37.0 g | 
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 22.0 g | 
| Węglowodany | 56.0 g | 
| w tym cukry | 56.0 g | 
| Białko | 1.1 g | 
| Błonnik | 3.8 g | 
| Sól | 0.01 g | 


Możliwości zastosowania czekolady malinowej:

Główne zastosowania "czekolady" malinowej to kremy, ganache, musy, desery oraz oblewanie, powlekanie i formowanie wyrobów. Malinowa specjalność na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i proszku malinowego pozwala na przygotowanie zaskakujących owocowych przepisów. Oryginalny, lekko kwaśny smak czekolady malinowej doskonale komponuje się z następującymi smakami: cytryny, liczi, papryki, pistacji, kopru włoskiego, hibiskusa, migdałów i ciasta biszkoptowego.

| ZASTOSOWANIE CZEKOLADY MALINOWEJ | |
| CUKIERNICTWO | |
| oblewanie, średnie oblewanie, formowanie pralin, mieszanie, szprycowanie dekoracji, nadawanie smaku | polewy, karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, ganache, trufle | 
| WYPIEKI I DESERY | |
| nadawanie smaku, oblewanie | kremy, ganache, glazury, musy, sosy | 


Warunki procesu temperowania czekolady malinowej:

| WARUNKI PROCESU TEMPEROWANIA CZEKOLADY MALINOWEJ | |||
| RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADĄ | 
| INSPIRATION FRAMBOISE | T1 40-45°C | T2 27-28°C | T3 30-31°C | 







Szczegóły produktu
 
                   
                   
                   
                   
                   
               
               
               
               
               
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													