op. 3 kg Inspiration Passion Valrhona - czekolada owocowa - produkt na bazie tłuszczu kakaowego i soku owocowego

Indeks: VALRHONA19
Marka:
855,00 zł (23% VAT)
285,00 zł / 1 kg

695,12 zł netto

Produkt na zamówienie

help_outline Zapytaj o produkt

Opis produktu

Czekolada z tropikalną nutą owoców Marakui!

Inspiration Passion to subtelne połączenie tłuszczu kakaowego, cukru i suszonego soku owocowego. Owocowa specjalność, która daje nowy wymiar przepisom o smaku owocowym. Doskonale zbilansowana słodycz z egzotyczną nutą kwasowości. Czekolada charakteryzuje się bardzo atrakcyjną barwą. Przeznaczona jest do tworzenia pralin i batonów czekoladowych. Pozwala uzyskać aromatyczne musy czekoladowe, ganache oraz kremy przygotowywane na bazie śmietany. Czekolada wytwarzana jest w postaci owalnych kaletek. Kaletki są łatwe do dozowania (pozwalają na precyzyjne odważanie) i upłynniania, co znaczenie usprawnia pracę z czekoladą. Główne zastosowania: formowanie, praliny i batony czekoladowe, musy, ganache, kremy na bazie śmietany.

Wskazówki dotyczące parowania. Smaki, które doskonale komponują się z Inspiration Passion, to: kokos, cytryna, kolendra, mięta, anyż gwiaździsty, wanilia, nugat, kwiat pomarańczy, werbena, biała herbata jaśminowa.

Czekolada Passion od Valrhona, szczegóły produktu:

SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE
Nazwa handlowa Inspiration Passion
Seria produktowa Inspiration Range
Numer katalogowy 15390
Rodzaj produkt na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i suszonego soku z marakui
Opakowanie torba
Masa netto 3.0 kg
Smak owocowy, marakuja, egzotyczny
Aromat egzotyczna kwasowość
Barwa ciemnożółta
Płynność wysoka (4/5)
Przeznaczenie owocowa czekolada cukiernicza
Zastosowanie polewy, kremy, ganache, formowanie, powlekanie, batony, musy, desery
Forma łatwe do dozowania i upłynniania okrągłe pastylki, dropsy
Producent Valrhona
Dystrybutor Sempre Group

Wyjątkowy skład czekolady Passion:

Składniki i alergeny: cukier, tłuszcz kakaowy (32.8%), suszony sok z owoców marakui (17.3%) (cukier, marakuja), emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322); produkt może zawierać gluten, orzechy, mleko oraz soję.

Specjalność na bazie tłuszczu kakaowego i suszonego soku owocowego.

Jak przechowywać czekoladę owocową?

Warunki przechowywania: czekoladę owocową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 10 miesięcy od daty produkcji). Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi (najlepiej w rękawiczkach). Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 16-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.

Kompozycja i wartość odżywcza inspiracji Passion:

KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW
składnik główny zawartość procentowa
Cukier 49.3 %
Tłuszcz kakaowy 32.8 %
Suszony sok owocowy 17.3 %
w tym Cukier 10.4 %
w tym Marakuja 6.9 %
Emulgator (lecytyna słonecznikowa) 0.6 %

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2321 kJ/556 kcal
Tłuszcz 34.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 20.0 g
Węglowodany 61.0 g
w tym cukry 60.0 g
Białko  1.0 g
Błonnik 2.9 g
Sól 0.01 g

Możliwości zastosowania czekolady Passion:

Główne zastosowania "czekolady" owocowej to kremy, ganache, musy, desery oraz oblewanie, powlekanie i formowanie wyrobów. Owocowa specjalność na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i suszonego soku z marakui pozwala na przygotowanie zaskakujących owocowych przepisów. Egzotyczny smak czekolady Passion doskonale komponuje się z następującymi smakami: kokos, cytryna, kolendra, mięta, anyż gwiaździsty, wanilia, nugat, kwiat pomarańczy, werbena, biała herbata jaśminowa.

ZASTOSOWANIE CZEKOLADY PASSION
CUKIERNICTWO
oblewanie, średnie oblewanie, formowanie pralin, mieszanie, szprycowanie dekoracji, nadawanie smaku polewy, karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, ganache, trufle
WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie kremy, ganache, glazury, musy, sosy

Warunki procesu temperowania czekolady Passion:

WARUNKI PROCESU TEMPEROWANIA CZEKOLADY OWOCOWEJ
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADĄ
INSPIRATION FRAMBOISE T1 40-45°C T2 27-28°C T3 30-31°C

Szczegóły produktu