
Indeks: LOUISFRANCOIS07
Marka: LOUIS FRANCOIS
1 kg PECTINE 325NH95 LOUIS FRANCOIS pektyna przeznaczona do produkcji przetworów owocowych
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do produkcji przetworów owocowych.
408,00 zł / 1 kg
500g PECTINA JAUNE pektyna żółta (HM) z solami opóźniającymi 58030017 Sosa:
Żółta pektyna w proszku wysokometoksylowana (HM) z solami opóźniającymi.
Opis: substancja zagęszczająca, żelująca. Cytrusowa pektyna z solami opóźniającymi.
Ten rodzaj pektyny ma niską temperaturę żelowania w porównaniu do innych pektyn,
co sprawia, że jest bardziej uniwersalna w zastosowaniu. Daje nieprzezroczyste, termostabilne żele.
Pektyna bardzo wolno żeluje, efekt końcowy widoczny jest po 24 godzinach.
Nadaje się do pieczenia oraz mrożenia.
Używana do tworzenia past owocowych oraz dżemów.
Aby aktywować pektynę, należy doprowadzić ją do wrzenia.
Sposób użycia: pektynę należy wymieszać z cukrem energicznie mieszając, następnie dodać do produktu, doprowadzić do wrzenia,
na końcu procesu zakwasić środowisko (dodatek kwasu). Żelowanie następuje poprzez dodanie kwasu do roztworu
(ostatni etap po zagotowaniu).
Substancja żelująca w środowisku kwaśnym (pH = 3,1 - 3,8) o wysokiej zawartości cukru (powyżej 55%) z dodatkiem kwasu.
Składniki: substancja zagęszczająca: pektyna (E440i), sacharoza,regulator kwasowości: pirofosforan czterosodowy (E450iii),
cytrynian tripotasowy (E332ii), kwas cytrynowy (E330).
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 500 g
Dozowanie: 8-22 g/kg
Kod produktu: 58030017
Przy produkcji wyrobów cukierniczych z pulp owocowych dodatek pektyny na poziomie 1-2%.
Indeks: LOUISFRANCOIS07
Marka: LOUIS FRANCOIS
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do produkcji przetworów owocowych.
Indeks: LOUISFRANCOIS05
Marka: LOUIS FRANCOIS
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym.
Indeks: THERMOHAUSER203
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER14
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER12
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER11
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER118
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER192
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER195
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: SOSA310
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA290
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA287
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA288
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA452
Marka: Sosa Ingredients
Substancja zagęszczająca pochodzenia roślinnego - pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy. Przeznaczona do stosowania w wyrobach owocowych o obniżonej zawartości cukru i wapnia.
Indeks: SOSA453
Marka: Sosa Ingredients
Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.
Indeks: KERRY60
Marka: RAVIFRUIT
Mojito Cocktail, to wysokiej jakości przecier owocowy na bazie soku limonkowego i mięty. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY48
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier brzoskwiniowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY52
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier ananasowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY45
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier malinowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY53
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier bananowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY43
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier cytrynowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY56
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier mandarynkowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY49
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier gruszkowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY44
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier truskawkowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY42
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier porzeczkowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY54
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier jabłkowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY41
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier morelowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY55
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier wiśniowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY51
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier borówkowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY59
Marka: RAVIFRUIT
Red Berries, to wysokiej jakości przecier o 87% zawartości owoców (malin, porzeczek, żurawiny). Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY58
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier z owoców tropikalnych (banan, marakuja, mango, cytryna) o 88% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY47
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier marakuja o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY46
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier mango o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY50
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier liczi o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY57
Marka: RAVIFRUIT
Pina Colada, to wysokiej jakości przecier o egzotycznym smaku ananasa i kokosa. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: FOODCOLOURS303
Marka: FOOD COLOURS
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do galaretek, musów, żelków, glazur, dżemów, polew itp.
Indeks: P%KERRY50
Marka: RAVIFRUIT
28/08/2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA Wysokiej jakości przecier liczi o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: CALLEBAUT12
Marka: CALLEBAUT
Indeks: DOROSIOWE07
Marka: DOROSIOWE RANTY
Stalowa skrobka cukiernicza z podziałką przeznaczona do pracy z kremem. Doskonale sprawdzi się podczas dekorowania i tynkowania tortów.
Indeks: CHOCOVIC03
Marka: CHOCOVIC
Klasyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
Indeks: SOSA288
Marka: Sosa Ingredients