500g PECTINA JAUNE pektyna żółta (HM) z solami opóźniającymi 58030017 Sosa
  • 500g PECTINA JAUNE pektyna żółta (HM) z solami opóźniającymi 58030017 Sosa

500g PECTINA JAUNE pektyna żółta (HM) z solami opóźniającymi 58030017 Sosa

SOSA310
165,00 zł
Brutto

33,00 zł / 100 g

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

500g PECTINA JAUNE pektyna żółta (HM) z solami opóźniającymi 58030017 Sosa:

Żółta pektyna w proszku wysokometoksylowana (HM) z solami opóźniającymi.

Opis: substancja zagęszczająca, żelująca. Cytrusowa pektyna z solami opóźniającymi.

Ten rodzaj pektyny ma niską temperaturę żelowania w porównaniu do innych pektyn,

co sprawia, że jest bardziej uniwersalna w zastosowaniu. Daje nieprzezroczyste, termostabilne żele.

Pektyna bardzo wolno żeluje, efekt końcowy widoczny jest po 24 godzinach.

Nadaje się do pieczenia oraz mrożenia.

Używana do tworzenia past owocowych oraz dżemów.

Aby aktywować pektynę, należy doprowadzić ją do wrzenia.

Sposób użycia: pektynę należy wymieszać z cukrem energicznie mieszając, następnie dodać do produktu, doprowadzić do wrzenia,

na końcu procesu zakwasić środowisko (dodatek kwasu). Żelowanie następuje poprzez dodanie kwasu do roztworu

(ostatni etap po zagotowaniu).

Substancja żelująca w środowisku kwaśnym (pH = 3,1 - 3,8) o wysokiej zawartości cukru (powyżej 55%) z dodatkiem kwasu.

Składniki: substancja zagęszczająca: pektyna (E440i), sacharoza,regulator kwasowości: pirofosforan czterosodowy (E450iii),

cytrynian tripotasowy (E332ii), kwas cytrynowy (E330).

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Masa netto: 500 g

Dozowanie: 8-22 g/kg

Kod produktu: 58030017

Przy produkcji wyrobów cukierniczych z pulp owocowych dodatek pektyny na poziomie 1-2%.

Szczegóły produktu
SOSA310
19 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: THERMOHAUSER210

Marka: THERMOHAUSER

Stalowa szpachla cukiernicza z niebieskim uchwytem z tworzywa - dł. 24.5 x szer. 15 cm - nr. kat. 68705 Thermohauser

Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.

Cena 40,50 zł

40,50 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PAPILART85

Marka: NOVACART

op. 15 szt. śr. 50 mm x wys. 40 mm - Papilotka Polka Żółta w kropki - sztywne silikonowane foremki do babeczek

Dekoracyjne tekturowe foremki z wewnętrzną powłoką silikonową do wypieku babeczek. Sztywna konstrukcja, która nie wymaga stosowania dodatkowych form i stelaży podczas pieczenia. Silikonowa powłoka zabezpieczająca przed przywieraniem. Papierowe papilotki w białe kropki. Dekoracyjne foremki do wypieku muffinek.

Cena 8,00 zł

0,53 zł / 1 szt.

Więcej
Dostępną ilość sprawdzisz w szczegółach produktu!

Indeks: CALLEBAUT65

Marka: CALLEBAUT

op. 3 kg COCOA BUTTER IN CALLETS NCB-HDO3-654 CALLEBAUT dezodoryzowany tłuszcz kakaowy w postaci pastylek o śr. 8 mm

Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu - uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw.

Cena 778,00 zł

259,33 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU