
66,32 zł / 1 kg
500g PECTINA JAUNE pektyna żółta (HM) z solami opóźniającymi 58030017 Sosa:
Żółta pektyna w proszku wysokometoksylowana (HM) z solami opóźniającymi.
Opis: substancja zagęszczająca, żelująca. Cytrusowa pektyna z solami opóźniającymi.
Ten rodzaj pektyny ma niską temperaturę żelowania w porównaniu do innych pektyn,
co sprawia, że jest bardziej uniwersalna w zastosowaniu. Daje nieprzezroczyste, termostabilne żele.
Pektyna bardzo wolno żeluje, efekt końcowy widoczny jest po 24 godzinach.
Nadaje się do pieczenia oraz mrożenia.
Używana do tworzenia past owocowych oraz dżemów.
Aby aktywować pektynę, należy doprowadzić ją do wrzenia.
Sposób użycia: pektynę należy wymieszać z cukrem energicznie mieszając, następnie dodać do produktu, doprowadzić do wrzenia,
na końcu procesu zakwasić środowisko (dodatek kwasu). Żelowanie następuje poprzez dodanie kwasu do roztworu
(ostatni etap po zagotowaniu).
Substancja żelująca w środowisku kwaśnym (pH = 3,1 - 3,8) o wysokiej zawartości cukru (powyżej 55%) z dodatkiem kwasu.
Składniki: substancja zagęszczająca: pektyna (E440i), sacharoza,regulator kwasowości: pirofosforan czterosodowy (E450iii),
cytrynian tripotasowy (E332ii), kwas cytrynowy (E330).
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 500 g
Dozowanie: 8-22 g/kg
Kod produktu: 58030017
Przy produkcji wyrobów cukierniczych z pulp owocowych dodatek pektyny na poziomie 1-2%.
Indeks: LUBECA121
Marka: LUBECA
Indeks: BABBI171
Marka: BABBI
Stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych oraz sorbetów - może być stosowany w procesie na zimno oraz na gorąco. Nie zawiera dodatku białek mleka, tłuszczu, aromatów i emulgatorów.
Indeks: MONIN90
Marka: MONIN
Le Fruit de Monin Strawberry, to gęsty przecier o słodkim smaku dojrzałych na słońcu truskawek. Intensywna barwa i autentyczny smak. Idealny dodatek do napojów, deserów i śniadań. Twórz własne truskawkowe przepisy z wykorzystaniem puree od Monin.
Indeks: SILIKOMART205
Marka: SILIKOMART
Zestaw składający się z formy silikonowej oraz wykrojnika do tworzenia nowoczesnych deserów inspirowanych klasycznym eklerem. Nieskomplikowany kształt pozwala na eksperymentalne łączenie smaków i tekstur oraz tworzenie efektownych dekoracji.