- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
op. 3 kg CARAMELIA 36% 7089 VALRHONA mleczna czekolada z prawdziwym karmelem maślanym
Caramelia - kremowa, zmysłowa, aromatyczna mleczna czekolada o zniewalającym smaku z wyraźnymi nutami karmelu maślanego.
PRODUKT SPROWADZANY POD ZAMÓWIENIE - CZAS REALIZACJI ZAMÓWIENIA TO OD 3 DO 5 DNI ROBOCZYCH!
AKTUALNY STAN MAGAZYNOWY - DOSTĘPNĄ ILOŚĆ - SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU!
OBEJRZYJ KRÓTKI FILM I POZNAJ CARAMELIA:
CARAMELIA 36% VALRHONA - to mleczna czekolada z prawdziwym karmelem - wytwarzana z wyselekcjonowanych ziaren kakaowych pochodzących z lasów tropikalnych i deszczowych Ameryki Południowej i Ameryki Środkowej oraz Afryki. Czekolada posiada niepowtarzalny profil smakowy, który łączy kremowy smak mlecznej czekolady z nutami słonego karmelu maślanego. To wyjątkowe połączenie najwyższej jakości mlecznej czekolady z wysoką zawartością karmelu (20%) wytwarzanego na bazie cukru, masła i mleka. Czekolada charakteryzuje się bardzo atrakcyjną barwą o złotym odcieniu i wyjątkowo kremową konsystencją.
Przeznaczona jest przede wszystkim do tworzenia pralin i batonów czekoladowych. Pozwala uzyskać aromatyczne musy czekoladowe, ganache oraz kremy przygotowywane na bazie śmietany. Stosowana jest również do produkcji kremowych lodów mlecznych oraz sorbetów czekoladowych. Czekolada wytwarzana jest w postaci charakterystycznych dla marki "kropli czekoladowych" o owalnym kształcie i przybliżonej wadze około 3.8 grama. Krople czekoladowe są łatwe do dozowania (pozwalają na precyzyjne odważanie) i upłynniania, co znaczenie usprawnia pracę z czekoladą - stanowią wygodną alternatywę dla tabliczek czekolady.
"Caramelia to kremowa, zmysłowa czekolada o zniewalającym smaku".
Główne zastosowania: odlewanie i formowanie, praliny i batony czekoladowe, musy, ganache, kremy na bazie śmietany, lody mleczne, sorbety czekoladowe.
Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.
CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU | |
NAZWA HANDLOWA | CARAMELIA 36% |
NUMER KATALOGOWY | 7089 |
OPAKOWANIE | TORBA |
MASA NETTO | 3.0 KG |
RODZAJ CZEKOLADY | MLECZNA |
SMAK | KARMELOWY |
TYP | MLECZNA KUWERTURA CZEKOLADOWA |
ZAWARTOŚĆ KAKAO | MINIMUM 36% (CZYSTEGO MASŁA KAKOWEGO) |
KSZTAŁT | OWALNE PASTYLKI "KROPLE" |
PRODUKT | HIGH QUALITY |
Składniki i alergeny: cukier, masło kakaowe, karmel (20%) (odtłuszczone mleko, białka mleka, cukier, masło, naturalny aromat), pełne mleko w proszku, ziarna kakaowe, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322); produkt może zawierać orzechy oraz soję.
KOMPOZYCJA | |
ZAWARTOŚĆ MASŁA KAKAOWEGO | 27.0% |
ZAWARTOŚĆ SUCHEJ MASY MLECZNEJ | 32.0% |
ZAWARTOŚĆ BIAŁEK MLEKA | 6.0% |
CAŁKOWITA ZAWARTOŚĆ KAKAO | 37.0% |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2384/572 kJ/kcal |
Tłuszcz | 38.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 23.0 g |
Węglowodany | 48.0 g |
w tym cukry | 47.0 g |
Białko | 8.0 g |
Błonnik | 2.1 g |
Sól | 0.44 g |
Warunki przechowywania: produkt w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego; optymalna temperatura przechowywania to 16-18°C; po otwarciu należy szczelnie zamknąć opakowanie produktu, chronić produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania produktu po otwarciu to 16-18°C; do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
TEMPEROWANIE CZEKOLADY | |||
RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADA |
CIEMNA CZEKOLADA | T1 50-55°C | T2 28-29°C | T3 31-32°C |
MLECZNA CZEKOLADA | T1 45-50°C | T2 27-28°C | T3 29-30°C |
BIAŁA CZEKOLADA | T1 40-45°C | T2 26-27°C | T3 28-29°C |
PRZYKŁADOWE PRZEPISY:
Indeks: LUBECA121
Marka: LUBECA
12,5kg Mączka MIGDAŁOWA (z migdałów kalifornijskich) 425 Lubeca
Lubeca Migdały kalifornijskie - idealna mączka do biszkoptów i makaroników
Indeks: SWEETDECOR219
Marka: SWEET DECOR
300g ŻEL NA ZIMNO DIAMOND GLAZE NEUTRAL do dekoracji Sweet Decor
Indeks: BARRYCALLEBAUT69
Marka: CALLEBAUT
1 kg CZEKOLADA MLECZNA 32.6% JAVA SINGLE ORIGIN JAVA-E4-U70 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Indeks: CACAOBARRY12(1)
Marka: CACAO BARRY
1kg Czekolada 41% MLECZNA ALUNGA CHM-Q41ALUN-E4-U72 Cacao Barry
Królowa wśród mlecznych czekolad, bardzo mleczna o uniwersalnym zastosowaniu.
Indeks: MASTERMARTINI07
Marka: Master Martini
2,5kg Czekolada 32% MLECZNA Arriba AQ37DA Master Martini
Indeks: CACAOBARRY10
Marka: CACAO BARRY
2.5kg MLECZNA CZEKOLADA 40% ORIGINE GHANA CHM-P40GHA-E4-U70 CACAO BARRY
Aromatyczna mleczna czekolada o statusie kuwertury oraz wysokiej płynności. Wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany - ma wspaniałe aromaty czerwonych owoców i kasztanów otoczone mocnymi nutami kakao i herbatników.
Indeks: CACAOBARRY11
Marka: CACAO BARRY
2,5kg Czekolada 35% MLECZNA Origine PAPOUASIE CHM-Q35PAP-E4-U70 Cacao Barry
Indeks: CACAOBARRY10(1)
Marka: CACAO BARRY
1kg MLECZNA CZEKOLADA 40% ORIGINE GHANA CHM-P40GHA-E4-U70 CACAO BARRY (produkt konfekcjonowany)
Aromatyczna mleczna czekolada o statusie kuwertury oraz wysokiej płynności. Wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany - ma wspaniałe aromaty czerwonych owoców i kasztanów otoczone mocnymi nutami kakao i herbatników.
Indeks: CALLEBAUT25
Marka: CALLEBAUT
2.5 kg MILK FOUNTAIN CHOCOLATE 37.8% CHM-N823FOUNE4-U71 CALLEBAUT wysoko płynna mleczna czekolada do fontanny
Mleczna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak mlecznej czekolady z wyczuwalnymi nutami śmietanki i karmelu.
Indeks: MASTERMARTINI29
Marka: Master Martini
20kg Czekolada 32% MLECZNA Arriba AQ37DA Master Martini
KUWERTURA MLECZNA MASTER MARTINI 20kg
Indeks: MASTERMARTINI44
Marka: Master Martini
1kg Czekolada 32% MLECZNA Master Martini Arriba AQ37DA
Czekolada w ekonomicznej cenie, polecana głównie do polew na ciasta, ganche i tynków do tortów, do rozpuszczania jako pitna i do fontann z upłynnieniem dodatkowym tłuszczem.
Indeks: CALLEBAUT127
Marka: CALLEBAUT
1 kg MLECZNA CZEKOLADA 34.1% Z MALTITOLEM RECIPE N°MALCHOC-M-U68 CALLEBAUT mleczna czekolada bez dodatku cukru
Mleczna belgijska czekolada o harmonijnym smaku z bez dodatku cukru - wyprodukowana przy użyciu maltitolu (słodzika) zamiast cukru. ulotka do pobrania
Indeks: CALLEBAUT115
Marka: CALLEBAUT
1 kg MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 823-E3-U68 CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: VALRHONA28
Marka: VALRHONA
1kg Czekolada 36% MLECZNA KARMELOWA w kaletkach CARAMELIA V12390 Valrhona
Indeks: STYROPAK01
Marka: STYROPAK
STYROBOX 400 x 400 x h 215 mm STYROPAK styropianowy pojemnik termoizolacyjny
Styropianowy pojemnik termoizolacyjny do transportu i przechowywania - pozwala na zabezpieczenie produktów przed działaniem wysokiej temperatury - minimalizuje wahania temperatury. Zabezpiecz swoją przesyłkę przed upałami!
Indeks: VALRHONA27
Marka: VALRHONA
3kg Czekolada 35% GIANDUJA NOISETTE MLECZNA ORZECHOWA w bloku V6993 Valrhona
Indeks: SICAO06
Marka: CALLEBAUT
1kg Czekolada 33% MLECZNA SICAO CHM-T92941-575 Barry Callebaut
Czekolada z linii SICAO o 3 kroplach płynności. Ekonomiczna, polecana do ganache i musów.
Indeks: CALLEBAUT27
Marka: CALLEBAUT
2.5 kg CZEKOLADA MLECZNA 39.0% ARRIBA SINGLE ORIGIN CHM-Q415AR-E4-U70 CALLEBAUT
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Indeks: BARRYCALLEBAUT154(1)
Marka: CACAO BARRY
1kg Czekolada 31% MLECZNA Z KARMELEM Lactee Caramel CHF-N31CARA-E4-U72 Cacao Barry