2,5kg Czekolada MLECZNA Power Milk 41 40,7% 841-E4-U71 Barry Callebaut

CALLEBAUT06

Producent: Callebaut

Nowy produkt

9 Sztuk/-i

Uwaga: Ostatnie sztuki!

132,00 zł brutto.

132,00 zł za op.

Udostępnij: 

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 13 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 13 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 1,30 zł.


2,5kg Czekolada MLECZNA Power Milk 41 40,7% 841-E4-U71 Barry Callebaut:

Wyśmienicie mleczna czekolada o intensywnym smaku kakao, zawartość kakao minimum 40,7%.

Opis: mleczna czekolada o bardzo intensywnym smaku kakao i mniejszej zawartości cukru (o 14% mniej o tradycyjnych mlecznych czekolad);

czekolada posiada intensywność smaku charakterystyczną dla ciemnej czekolady, a przy tym mocno wyczuwalne nuty śmietanki i karmelu;

charakteryzuje się standardową płynnością, dzięki temu jest uniwersalna w zastosowaniu. 

Czekolada ma status kuwertury.

Składniki: cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, mleko odtłuszczone w proszku, 

emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.

Pochodzenie ziarna kakaowego: głównie ziarna z zachodniej Afryki, przeważnie odmiana Forastero

Skład:

- kakao: 40,7%

- mleko: 19,4%

- tłuszcz: 36,4%

Płynność: 3/5

Opakowanie: 2,5 kg

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, 

chronić przed działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachó.

Kod produktu: 841-E4-U71

Zastosowanie: praliny, nadzienia, dekoracje, fondue, fontanny czekoladowe, ganache, musy, kremy

Wskazówki dotyczące parowania: uniwersalna, kwaśne owoce

Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

- wartość energetyczna: 2328/556 kJ/kcal

- tłuszcz: 36,0 g

 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22,0 g

- węglowodany: 46,0 g

 - w tym cukry: 45,0 g

- białko: 8,5 g

- sól: 0,20 g

POBIERZ NASZE E-booki

  1. "Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów"  Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami.
  2. "Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

2,5kg Czekolada MLECZNA Power Milk 41 40,7% 841-E4-U71 Barry Callebaut

2,5kg Czekolada MLECZNA Power Milk 41 40,7% 841-E4-U71 Barry Callebaut

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry