Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
1kg Czekolada 54,5% RECIPE N° 811 CIEMNA 811-E1-U68 Callebaut
  • 1kg Czekolada 54,5% RECIPE N° 811 CIEMNA 811-E1-U68 Callebaut

1kg Czekolada 54,5% RECIPE N° 811 CIEMNA 811-E1-U68 Callebaut

CALLEBAUT114
Ocena 
50,00 zł
Brutto
Ilość
W MAGAZYNIE

Opis

1kg Czekolada 54,5% RECIPE N° 811 CIEMNA 811-E1-U68 Callebaut:

Opis: belgijska czekolada o zrównoważonym, gładkim smaku z owocowymi nutami; czekolada charakteryzuje się średnią płynnością, co czyni ją uniwersalną w zastosowaniu;

użyta w tabliczkach i figurkach czekoladowych zaskakuje satynowym połyskiem i chrupiącą konsystencją; czekolada ma postać drobnych kaletek, które ułatwiają dozowanie i rozpuszczanie;

posiada status kuwertury czekoladowej, ponieważ zawiera więcej masła kakaowego (kuwertura czekoladowa zawiera 32-39% masła kakaowego); minimalna zawartość kakao 54,5%.

Składniki: miazga kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.

Pochodzenie ziarna kakaowego - Wybrzeże Kości Słoniowej, Ghana, Ekwador.

Skład:

- kakao: 54,5%

- mleko: 0,0%

- tłuszcz: 37%

Płynność: 3/5

Opakowanie: 1 kg

Opakowanie zbiorcze: 7 x 400 g = 2800 g

Kod produktu: 811-E1-U68

Producent: Callebaut

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (12-20°C) w szczelnie zamkniętym opakowaniu;

chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, obcych zapachów i wilgoci.

Zastosowanie: uniwersalne

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

- wartość energetyczna: 2303/550 kJ/kcal

- tłuszcz: 36,6 g

- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 22,0 g

- węglowodany: 46,0 g

- w tym cukry: 43,0 g

- białko: 5,1 g

- sól: 0,01 g

Obróbka czekolady:

- ogrzewanie/rozpuszczanie: 45-50°C,

- krystalizacja: 27-34,5°C,

- chłodzenie przy odlewaniu: 12-8°C,

- chłodzenie przy oblewaniu: 14-18°C.


Proces temperowania czekolady:

1. wsypać kaletki do plastikowej lub szklanej miski i umieścić je w kuchence mikrofalowej (moc 800-1000W),

2. podgrzewać kaletki przez 15-20 sekund, po tym czasie dokładnie wymieszać,

3. powtarzać proces podgrzewania w czasie 15-20 sekund i mieszania do czasu kiedy widoczne będą jedynie małe kawałki czekolady,

4. dobrze wymieszać czekoladę, do całkowitego rozpuszczenia kaletek,

5. sprawdzić czy proces został poprawnie przeprowadzony - w tym celu należy zanurzyć nóż w czekoladzie, czekolada na nożu powinna zestalić się w ciągu 3-5 minut w temperaturze otoczenia około 20°C.

Szczegóły produktu
CALLEBAUT114
12 Przedmioty
Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

1kg Czekolada 54,5% RECIPE N° 811 CIEMNA 811-E1-U68 Callebaut

1kg Czekolada 54,5% RECIPE N° 811 CIEMNA 811-E1-U68 Callebaut

Napisz swoją opinię
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: