Seria pobudzających kreatywność dekoracji wykonanych z barwionej czekolady. Wielkanocna tematyka, która doskonale sprawdzi się na świątecznych wypiekach i deserach. Dekoracje wykonane są z wysokiej jakości czekolady, która wytwarzana jest według dopracowanej i niezmiennej od lat receptury. Czekolada barwiona jest wyłącznie sprawdzonymi barwnikami*, które są w pełni bezpieczne do spożycia.
Dekoracje czekoladowe mają bardzo delikatną strukturę dlatego podczas dekorowania, przechowywania oraz transportu należy zachować szczególną ostrożność. Bardzo ważna jest również temperatura przechowywania dekoracji oraz udekorowanych wyrobów, ponieważ dekoracje są bardzo wrażliwe na działanie wysokich temperatur (optymalna temperatura przechowywania to 15-18°C).
Wyroby czekoladowe przeznaczone są do dekoracji różnego rodzaju deserów, wypieków, lodów oraz dań. Pozwalają uzyskać zaskakujący efekt przy niewielkim nakładzie pracy oraz znacznie skracają czas poświęcony na dekorowanie (co jest szczególnie istotne w profesjonalnej kuchni, cukierni czy pracowni). Przeznaczone są przede wszystkim do użytku profesjonalnego, jednak doskonale sprawdzą się również w domowej kuchni. Wszystkie dekoracje pakowane są w kartonowe opakowania ochronne, które w znacznym stopniu zabezpieczają dekoracje podczas transportu oraz przechowywania.
CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU |
NAZWA HANDLOWA |
PULCINO NELLUOVO CCLATTE |
NUMER KATALOGOWY |
78069 |
ILOŚĆ SZTUK W OPAKOWANIU |
36 SZTUK |
WYMIARY DEKORACJI |
DŁ. 60 MM |
RODZAJ |
DEKORACJE CZEKOLADOWE |
KSZTAŁT |
PŁASKI |
WZÓR |
PISKLAK W SKORUPCE JAJKA |
KOLOR |
ŻÓŁTY / POMARAŃCZOWY / BRĄZOWY |
RODZAJ CZEKOLADY |
DEKOROWANA MLECZNA CZEKOLADA |
TEMATYKA |
WIELKANOC |
PRZEZNACZENIE |
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO |
ZASTOSOWANIE |
DO DEKORACJI WYROBÓW CUKIERNICZYCH |
FORMA |
GOTOWE DEKORACJE Z CZEKOLADY |
OPAKOWANIE |
KARTON + STELAŻ Z TWORZYWA + FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA |
Składniki: czekolada mleczna (84%) (cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, masa kakaowa, serwatka w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym (E472c), ekstrakt z papryki, olej roślinny (słonecznikowy), barwniki: kurkumina (E100), karoteny (E160e); może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych i pozostałych orzechów.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania 15-18°C; wilgotność względna poniżej 40-50%.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
Wartość energetyczna |
2271/542 kJ/kcal |
Tłuszcz |
31.2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
18.7 g |
Węglowodany |
59.2 g |
w tym cukry |
58.4 g |
Białko |
5.3 g |
Sól |
0.28 g |
ZASTOSOWANIE DEKORACJI CZEKOLADOWYCH: DESERY / LODY / TORTY / CIASTA / MONOPORCJE / WYPIEKI
W OKRESIE LETNIM ZACHĘCAMY DO ZABEZPIECZENIA DEKORACJI CZEKOLADOWYCH PODCZAS TRANSPORTU, ABY ZAPOBIEC NEGATYWNYM SKUTKOM ODDZIAŁYWANIA WYSOKIEJ TEMPERATURY. MOŻESZ ZABEZPIECZYĆ SWOJE ZAKUPY DODAJĄC DO KOSZYKA TERMOIZOLACYJNE PUDEŁKO STYROPIANOWE, KTÓRE WYPEŁNIAMY SUCHYM LODEM:
OPAKOWANIE STYROPIANOWE ZABEZPIECZAJĄCE PRZESYŁKĘ PRZED DZIAŁANIEM WYSOKICH TEMPERATUR
* barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).