Seria pobudzających kreatywność dekoracji wykonanych z barwionej czekolady. Wielkanocna tematyka, która doskonale sprawdzi się na świątecznych wypiekach i deserach. Dekoracje wykonane są z wysokiej jakości czekolady, która wytwarzana jest według dopracowanej i niezmiennej od lat receptury. Czekolada barwiona jest wyłącznie sprawdzonymi barwnikami*, które są w pełni bezpieczne do spożycia.
Dekoracje czekoladowe mają bardzo delikatną strukturę dlatego podczas dekorowania, przechowywania oraz transportu należy zachować szczególną ostrożność. Bardzo ważna jest również temperatura przechowywania dekoracji oraz udekorowanych wyrobów, ponieważ dekoracje są bardzo wrażliwe na działanie wysokich temperatur (optymalna temperatura przechowywania to 15-18°C).
Wyroby czekoladowe przeznaczone są do dekoracji różnego rodzaju deserów, wypieków, lodów oraz dań. Pozwalają uzyskać zaskakujący efekt przy niewielkim nakładzie pracy oraz znacznie skracają czas poświęcony na dekorowanie (co jest szczególnie istotne w profesjonalnej kuchni, cukierni czy pracowni). Przeznaczone są przede wszystkim do użytku profesjonalnego, jednak doskonale sprawdzą się również w domowej kuchni. Wszystkie dekoracje pakowane są w kartonowe opakowania ochronne, które w znacznym stopniu zabezpieczają dekoracje podczas transportu oraz przechowywania.
CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU |
NAZWA HANDLOWA |
MINI OVETTI 3D CCBCO 6 COL |
NUMER KATALOGOWY |
92044 |
ILOŚĆ SZTUK W OPAKOWANIU |
96 SZTUK |
WYMIARY DEKORACJI |
16 X 20 MM |
RODZAJ |
DEKORACJE CZEKOLADOWE |
KSZTAŁT |
TRÓJWYMIAROWE PISANKI / JAJKA |
WZÓR |
JEDNOLITE KOLORY |
KOLOR |
RÓŻOWY / CZERWONY / ŻÓŁTY / NIEBIESKI / ZIELONY |
RODZAJ CZEKOLADY |
DEKOROWANA BIAŁA CZEKOLADA |
TEMATYKA |
WIELKANOC |
PRZEZNACZENIE |
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO |
ZASTOSOWANIE |
DO DEKORACJI WYROBÓW CUKIERNICZYCH |
FORMA |
GOTOWE DEKORACJE Z CZEKOLADY |
OPAKOWANIE |
KARTON + STELAŻ Z TWORZYWA + FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA |
UKŁAD |
32 X 3 |
Składniki: biała czekolada (95%) (cukier, masło kakaowe, mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy), woda, skrobia modyfikowana, kazeinian sodu, cukier kandyzowany, substancja utrzymująca wilgoć: gliceryna (E422), emulgator: lecytyna sojowa (E322), monooleinian polioksyetylenosorbitolu (polisorbat 80) (E433), guma arabska (E414), barwniki: tartrazyna (E102), azorubina (E122), błękit brylantowy FCF (E133), czerń PN (E151), żółcień pomarańczowa FCF (E110), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), wanilina; może zawierać śladowe ilości orzechów.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania 15-18°C; wilgotność względna poniżej 40-50%.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
Wartość energetyczna |
2430/580 kJ/kcal |
Tłuszcz |
38.4 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
22.9 g |
Węglowodany |
52.9 g |
w tym cukry |
52.9 g |
Białko |
6.4 g |
Sól |
0.25 g |
ZASTOSOWANIE DEKORACJI CZEKOLADOWYCH: DESERY / LODY / TORTY / CIASTA / MONOPORCJE / WYPIEKI
W OKRESIE LETNIM ZACHĘCAMY DO ZABEZPIECZENIA DEKORACJI CZEKOLADOWYCH PODCZAS TRANSPORTU, ABY ZAPOBIEC NEGATYWNYM SKUTKOM ODDZIAŁYWANIA WYSOKIEJ TEMPERATURY. MOŻESZ ZABEZPIECZYĆ SWOJE ZAKUPY DODAJĄC DO KOSZYKA TERMOIZOLACYJNE PUDEŁKO STYROPIANOWE, KTÓRE WYPEŁNIAMY SUCHYM LODEM:
OPAKOWANIE STYROPIANOWE ZABEZPIECZAJĄCE PRZESYŁKĘ PRZED DZIAŁANIEM WYSOKICH TEMPERATUR
* barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).