Nie masz pomysłu na dekorację świątecznych wypieków?
A może nie masz zdolności plastycznych i dekorowanie sprawia Ci trudności?
Idealnym rozwiązaniem będą gotowe do użycia dekoracje cukrowe, które zapewnią wyjątkowy efekt przy minimalnym nakładzie pracy. Dekoracje cukrowe sprawdzą się przede wszystkim do ozdabiania wyrobów z kremami. Dekoracje z cukru charakteryzują się twardą konsystencją (warto mieć to na uwadze podczas porcjowania produktów). Zaletą stosowania dekoracji cukrowych jest ich znaczna wytrzymałość na wilgoć i tłuszcz obecny w produktach - pozwala to na wcześniejsze udekorowanie i bezpieczne przechowywanie wyrobów.
Składniki: cukier, mąka pszenna, tłuszcz roślinny częściowo utwardzony (palmowy, rzepakowy), woda, aromat migdałowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202).
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz wilgoci; dekoracje cukrowe są higroskopijne -stosunkowo łatwo wchłaniają wilgoć obecną w otoczeniu; barwniki spożywcze mogą blaknąć pod wpływem działania światła.
| Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
| Wartość energetyczna |
1674/400 kJ/kcal |
| Tłuszcz |
7.85 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.0 g |
| Węglowodany |
80.90 g |
| w tym cukry |
69.80 g |
| Białko |
0.10 g |
| Sól |
0.05 g |
* barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).