op. 1.3 kg ZUCCHERO D'UVA PC606 COMPRITAL - naturalny cukier winogronowy w postaci płynnego koncentratu

Indeks: COMPRITAL154(2)

Naturalny cukier winogronowy w postaci płynnego koncentratu do produkcji lekkich i kremowych lodów naturalnych. Przyjemny słodki smak z owocowymi nutami.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
10 56,69 zł Do 29,84 zł
59,67 zł (8% VAT)
45,90 zł / 1 kg

55,25 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 24 szt.

Opis produktu

"Giubileo Experience to program, dzięki któremu producent lodów zyska możliwość zaproponowania swoim klientom wyjątkowego, absolutnie niepowtarzalnego produktu najwyższej jakości. Z baz całkowicie wyeliminowano emulgatory i tłuszcze roślinne (zarówno utwardzone, jak i rafinowane). Receptury zostały skomponowane z zastosowaniem cukru trzcinowego i cukru gronowego, a także świeżej śmietany i mleka. Za smak odpowiadają składniki najwyższej jakości - dlatego lody wykonane zgodnie z filozofią Giubileo Experience są takie smaczne i doskonałe. Ponadto spełniają wymagania klientów, którzy oczekują produktów o zrozumiałych recepturach, wykonanych z naturalnych składników, powszechnie znanych i postrzeganych jako zdrowe."

ZUCCHERO D'UVA - to płynny cukier gronowy (winogronowy) - naturalny produkt pozyskiwany z moszczu winogronowego (w procesie oczyszczania). Cukier gronowy składa się głównie z fruktozy i glukozy (cukrów prostych) oraz polioli (o słodkim smaku i właściwościach orzeźwiających). Pozwala na produkcję gładkich i lekkich lodów o kremowej konsystencji. Cukier występuje w postaci koncentratu (65 Bx) o płynnej konsystencji, co zapewnia łatwość dozowania i doskonałą rozpuszczalność w mieszankach bazowych. Cukier gronowy ma lekko owocowy smak i aromat, doskonale podkreśla smak i aromat gotowych wyrobów. Dozowanie produktu uzależnione jest od zastosowania (quantum satis).

Katalogowy opis produktu:

  • całkowicie naturalny syrop z cukru gronowego, w płynnej postaci;

  • ułatwia rozpuszczanie się mieszanek, również na zimno;

  • po dodaniu do mieszanki sprawia, że lody stają się kremowe i można je łatwo rozsmarować;

  • są trwałe, ich ponowna krystalizacja jest opóźniona;

  • mają lekki posmak owoców, podkreślający wszystkie inne, dodatkowe smaki.

Składniki: cukier gronowy (winogronowy); może zawierać mleko i jego pochodne.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.

RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
ZUCCHERO D'UVA quantum satis
MIESZANKA BAZOWA 1000 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1080/260 kJ/kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 65.0 g
w tym cukry 65.0 g
w tym poliole 0.0 g
Błonnik 0.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.0 g

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.

Szczegóły produktu

NUMER KATALOGOWY
PC606
NAZWA HANDLOWA
ZUCCHERO D'UVA
MASA NETTO
1.3 kg
OPAKOWANIE
KARTON (TETRAPAK)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10 x 1.3 kg - 13.0 kg
RODZAJ
PŁYNNY CUKIER GRONOWY | KONCENTRAT
AROMAT
NUTY OWOCOWE
SMAK
SŁODKI
FORMA
KONCENTRAT
KONSYSTENCJA
PŁYNNA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DODATEK DO LODÓW I CUKIERNICTWA
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
12 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
GIUBILEO EXPERIENCE
CERTYFIKATY
LACTOSE FREE
CERTYFIKATY
VEGAN OK
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE