- Nowy

Naturalny cukier winogronowy w postaci płynnego koncentratu do produkcji lekkich i kremowych lodów naturalnych. Przyjemny słodki smak z owocowymi nutami.
"Giubileo Experience to program, dzięki któremu producent lodów zyska możliwość zaproponowania swoim klientom wyjątkowego, absolutnie niepowtarzalnego produktu najwyższej jakości. Z baz całkowicie wyeliminowano emulgatory i tłuszcze roślinne (zarówno utwardzone, jak i rafinowane). Receptury zostały skomponowane z zastosowaniem cukru trzcinowego i cukru gronowego, a także świeżej śmietany i mleka. Za smak odpowiadają składniki najwyższej jakości - dlatego lody wykonane zgodnie z filozofią Giubileo Experience są takie smaczne i doskonałe. Ponadto spełniają wymagania klientów, którzy oczekują produktów o zrozumiałych recepturach, wykonanych z naturalnych składników, powszechnie znanych i postrzeganych jako zdrowe."
ZUCCHERO D'UVA - to płynny cukier gronowy (winogronowy) - naturalny produkt pozyskiwany z moszczu winogronowego (w procesie oczyszczania). Cukier gronowy składa się głównie z fruktozy i glukozy (cukrów prostych) oraz polioli (o słodkim smaku i właściwościach orzeźwiających). Pozwala na produkcję gładkich i lekkich lodów o kremowej konsystencji. Cukier występuje w postaci koncentratu (65 Bx) o płynnej konsystencji, co zapewnia łatwość dozowania i doskonałą rozpuszczalność w mieszankach bazowych. Cukier gronowy ma lekko owocowy smak i aromat, doskonale podkreśla smak i aromat gotowych wyrobów. Dozowanie produktu uzależnione jest od zastosowania (quantum satis).
Katalogowy opis produktu:
całkowicie naturalny syrop z cukru gronowego, w płynnej postaci;
ułatwia rozpuszczanie się mieszanek, również na zimno;
po dodaniu do mieszanki sprawia, że lody stają się kremowe i można je łatwo rozsmarować;
są trwałe, ich ponowna krystalizacja jest opóźniona;
mają lekki posmak owoców, podkreślający wszystkie inne, dodatkowe smaki.
Składniki: cukier gronowy (winogronowy); może zawierać mleko i jego pochodne.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE | |
ZUCCHERO D'UVA | quantum satis |
MIESZANKA BAZOWA | 1000 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1080/260 kJ/kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 65.0 g |
w tym cukry | 65.0 g |
w tym poliole | 0.0 g |
Błonnik | 0.0 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.0 g |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
Indeks: COMPRITAL95
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Baza do lodów mlecznych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.
Indeks: COMPRITAL147
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Baza do sorbetów oparta na naturalnych składnikach pochodzenia roślinnego. Pozwala na produkcję lodów wegańskich. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.
Naturalny cukier winogronowy w postaci płynnego koncentratu do produkcji lekkich i kremowych lodów naturalnych. Przyjemny słodki smak z owocowymi nutami.