Naturalny cukier winogronowy w postaci płynnego koncentratu do produkcji lekkich i kremowych lodów naturalnych. Przyjemny słodki smak z owocowymi nutami.
"Giubileo Experience to program, dzięki któremu producent lodów zyska możliwość zaproponowania swoim klientom wyjątkowego, absolutnie niepowtarzalnego produktu najwyższej jakości. Z baz całkowicie wyeliminowano emulgatory i tłuszcze roślinne (zarówno utwardzone, jak i rafinowane). Receptury zostały skomponowane z zastosowaniem cukru trzcinowego i cukru gronowego, a także świeżej śmietany i mleka. Za smak odpowiadają składniki najwyższej jakości - dlatego lody wykonane zgodnie z filozofią Giubileo Experience są takie smaczne i doskonałe. Ponadto spełniają wymagania klientów, którzy oczekują produktów o zrozumiałych recepturach, wykonanych z naturalnych składników, powszechnie znanych i postrzeganych jako zdrowe."
ZUCCHERO D'UVA - to płynny cukier gronowy (winogronowy) - naturalny produkt pozyskiwany z moszczu winogronowego (w procesie oczyszczania). Cukier gronowy składa się głównie z fruktozy i glukozy (cukrów prostych) oraz polioli (o słodkim smaku i właściwościach orzeźwiających). Pozwala na produkcję gładkich i lekkich lodów o kremowej konsystencji. Cukier występuje w postaci koncentratu (65 Bx) o płynnej konsystencji, co zapewnia łatwość dozowania i doskonałą rozpuszczalność w mieszankach bazowych. Cukier gronowy ma lekko owocowy smak i aromat, doskonale podkreśla smak i aromat gotowych wyrobów. Dozowanie produktu uzależnione jest od zastosowania (quantum satis).
Katalogowy opis produktu:
całkowicie naturalny syrop z cukru gronowego, w płynnej postaci;
ułatwia rozpuszczanie się mieszanek, również na zimno;
po dodaniu do mieszanki sprawia, że lody stają się kremowe i można je łatwo rozsmarować;
są trwałe, ich ponowna krystalizacja jest opóźniona;
mają lekki posmak owoców, podkreślający wszystkie inne, dodatkowe smaki.
Składniki: cukier gronowy (winogronowy); może zawierać mleko i jego pochodne.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
ZUCCHERO D'UVA
quantum satis
MIESZANKA BAZOWA
1000 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1080/260 kJ/kcal
Tłuszcz
0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0.0 g
Węglowodany
65.0 g
w tym cukry
65.0 g
w tym poliole
0.0 g
Błonnik
0.0 g
Białko
0.0 g
Sól
0.0 g
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
Szczegóły produktu
COMPRITAL154(2)
24 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
PC606
NAZWA HANDLOWA
ZUCCHERO D'UVA
MASA NETTO
1.3 kg
OPAKOWANIE
KARTON (TETRAPAK)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10 x 1.3 kg - 13.0 kg
RODZAJ
PŁYNNY CUKIER GRONOWY | KONCENTRAT
AROMAT
NUTY OWOCOWE
SMAK
SŁODKI
FORMA
KONCENTRAT
KONSYSTENCJA
PŁYNNA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DODATEK DO LODÓW I CUKIERNICTWA
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
12 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Baza do lodów mlecznych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.
Baza do sorbetów oparta na naturalnych składnikach pochodzenia roślinnego. Pozwala na produkcję lodów wegańskich. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.
Naturalny cukier winogronowy w postaci płynnego koncentratu do produkcji lekkich i kremowych lodów naturalnych. Przyjemny słodki smak z owocowymi nutami.