op. 1 kg EFFEUNO 14323 BABBI integrator oparty na włóknach roślinnych - do lodów mlecznych i owocowych

Indeks: P%BABBI194
Marka:

15.11.2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA

Integrator do lodów mlecznych i owocowych oparty na włóknach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność lodów (zapobiega zbyt szybkiemu topnieniu). Może być stosowany do lodów przeznaczonych dla wegetarian i wegan.

88,00 zł -70%
26,40 zł (8% VAT)
26,40 zł / 1 kg
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką : 88,00 zł

24,44 zł netto

OBECNIE BRAK NA STANIE

Magazyn: 0 szt.

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny w magazynie

Opis produktu

Integratory do lodów to grupa dodatków pozwalających na polepszenie struktury lodów - dodawane są do mieszanki (mlecznej lub owocowej) w celu zwiększenia smarowności, nadania kremowej konsystencji oraz zapewnienia doskonałej trwałości lodów. Stabilizatory służą do poprawy wydajności lodów w połączeniu z bazami (zarówno do lodów mlecznych jak i sorbetów owocowych). Lody z dodatkiem integratorów charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie.

EFFEUNO - to półprodukt w postaci proszku zawierający rozpuszczalny błonnik roślinny oraz złożone polisacharydy - przeznaczony do sporządzania mieszanek bazowych do lodów mlecznych i owocowych. Stosowany jest jako substytut tłuszczu podczas produkcji lodów. Dodatek integratora do mieszanki bazowej wpływa korzystnie na stabilność lodów - spowalnia proces topnienia oraz zapewnia większą odporność na wahania temperatury. Przeznaczony do stosowania w procesie na zimno lub na gorąco - jako dodatek do mlecznej lub owocowej mieszanki bazowej w ilości od 10 do 50 gramów na litr.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: błonnik roślinny, maltodekstryny, suszony syrop glukozowy, dekstroza, substancja stabilizująca: karboksymetyloceluloza (E466); może zawierać śladowe ilości jaj, mleka i soi oraz ich pochodnych.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA GORĄCO)
10-50 g/l mieszanki bazowej (mlecznej lub owocowej)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1179/283 kJ/kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 47.0 g
w tym cukry 24.0 g
Białko 0.0 g
Błonnik 48.0 g
Sól 0.14 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 46.6 %
TŁUSZCZ 0 %
POZOSTAŁA SUCHA MASA 95.7 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

Szczegóły produktu

NUMER KATALOGOWY
1.43.23
NAZWA HANDLOWA
EFFEUNO
MASA NETTO
1 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8 kg (8 x 1 kg) KARTON
RODZAJ
SUBSTYTUT TŁUSZCZU
RODZAJ
INTEGRATOR DO LODÓW
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W PROCESIE NA GORĄCO LUB NA ZIMNO
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW MLECZNYCH I OWOCOWYCH
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
10-50 g/l mieszanki bazowej (mlecznej/owocowej)
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
INTEGRATORI
CERTYFIKATY
AIC
CERTYFIKATY
VEGAN OK
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE