W koszyku nie ma jeszcze produktów
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
-
wstecz
-
wstecz
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
- NARZĘDZIA DO DEKORACJI
- TYLKI CUKIERNICZE
- WORKI CUKIERNICZE
- WAŁKI DO MASY I CIASTA
- AKCESORIA DO KORONEK
- AKCESORIA FLORYSTYCZNE
- KRATKI DO STUDZENIA
- RÓZGI i TRZEPACZKI
- NOŻE KUCHENNE
- SZPATUŁY CUKIERNICZE
- SKROBKI
- ŁOPATKI KUCHENNE
- PĘDZELKI
- MISKI
- MIARKI KUCHENNE
- TARKI RĘCZNE
- DROBNY SPRZĘT KUCHENNY
- SITKA CUKIERNICZE
- STOLNICE SILIKONOWE
- FOLIE GITAROWE
- SPRZĘT BARISTYCZNY
- SYFONY I AKCESORIA
- TERMOMETRY I MIERNIKI
- ROBOTY KUCHENNE
- BLENDERY
- URZĄDZENIA DO CZEKOLADY
- DRUKARKI SPOŻYWCZE
- GOFROWNICE I AKCESORIA
- ŚRODKI HIGIENY
-
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
- KSIĄŻKI CUKIERNICZE
- AGUGIARO & FIGNA
- ALFATEC PRO
- ASTRA SWEETS
- BABBI
- BALDINI
- BAMIX OF SWITZERLAND
- BARBARA LUIJCKX
- BENEO
- BIRKMANN
- BONUS
- BOTANICA
- BRAND 4CAKE
- BRAS MILANO
- CACAO BARRY
- CALLEBAUT
- CCW WEIBLER CONFISERIE CHOCOLATERIE
- CHOCOLATE WORLD
- CHOCOVIC
- COLLINO
- COMPRITAL
- DANTOM
- DAWN FOODS
- DE BUYER
- DEBIC
- DECO RELIEF
- DECORA
- DEKORA
- DEKORPOL
- DIJO FUN&FOOD
- DITARTE
- DLA SMAKU
- DOMOGEL
- DOROSIOWE RANTY
- DREIDOPPEL
- DYLEX
- ELENA LIOFILIZATY
- EMIX
- EUROVANILLE
- EWALD-GELATINE GMBH
- FLORENSUC
- FOOD COLOURS
- FRACTAL COLORS
- FRANTYL
- FS OPAKOWANIA
- GALAGO MEDAC
- GIUBILEO EXPERIENCE
- GIUSTO MANETTI BATTILORO
- GODAN
- GOLDPLAST
- GRODCONO
- HANS BRUNNER
- HEINZELMANN
- HENDI
- HERSTA
- ICB TECNOLOGIE
- ISI INSPIRING FOOD
- KOMAGES
- KRAM
- LAPED
- LC TRADE POLAND
- LEAGEL
- LEDUVEL
- LIV OPAKOWANIA
- LOUIS FRANCOIS
- LOVE NATURE
- LUBECA
- MARTELLATO
- MASTER MARTINI
- MASTERCHEM
- MAZZONI GROUP
- MICROPLANE
- MIRAN
- MIX EXPERT
- MIXIT
- MODECOR
- MONA LISA
- MONIN
- MORI 2A
- MULTIICE
- NESTLE PROFESSIONAL
- NOVACART
- PAPILART
- PAVONI ITALIA
- PEJOT
- PERNIGOTTI
- PIANETTA DI BARBIERI
- PODKŁADY CUKIERNICZE
- POLKRYS
- POLO PLAST
- PROFBOARD
- RAVIFRUIT
- ROBOT COUPE
- ROSE DECOR
- SALPA
- SARACINO
- SASKIA
- SEMPRE
- SICO KITCHENWARE
- SILIKOMART
- SOSA INGREDIENTS
- STALGAST
- STARK
- STÖCKEL
- STYROPAK
- SWEET DECOR
- TALA
- TEAHOUSE EXCLUSIVES
- TESCOMA
- TESTO
- THERMOHAUSER
- TOMGAST
- TRUCILLO
- UNIPACK
- UNOX
- VALRHONA
- VAN HOUTEN
- VITAMIX
- VITO OIL FILTER SYSTEM
- WILTON
- ZEELANDIA
Szukaj
40g BAZA KLEJU SPOŻYWCZEGO w proszku ( E466 )CMC 24117 Modecor
Baza do klejenia elementów z masy cukrowej oraz stabilizacji lukru plastycznego.
Opis produktu
40g BAZA KLEJU SPOŻYWCZEGO w proszku CMC 24117 Modecor:
Opis: baza do przygotowania spożywczego kleju do łączenia elementów podczas modelowania figurek z masy cukrowej.
Baza wymaga odpowiedniego przygotowania (rozrobienia) przed użyciem.
Baza dodawana jest również do masy cukrowej jako substancja stabilizująca.
Składniki: karboksymetyloceluloza (E466).
Sposób przygotowania kleju:
- klej spożywczy przygotowuje się z użyciem stabilizatora CMC w proszku,
- proporcje: 1/4 małej łyżeczki proszku CMC + 2 łyżki stołowe ciepłej wody (woda nie może być gorąca),
- wymieszać proszek z wodą za pomocą patyczka,
- odstawić w zamkniętym pojemniku do całkowitego rozpuszczenia.
Klej po rozrobieniu powinien być gładki oraz mieć lepką, półpłynną konsystencję.
Gęstość kleju regulujemy po przed dodatek wody (2 lub 3 łyżki).
Jako dodatek stabilizujący do masy cukrowej:
- 1 łyżka proszku na 500 g masy cukrowej,
- masę cukrową po połączeniu z CMC należy szczelnie owinąć folią spożywczą.
Przechowywanie: rozrobiony klej należy przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, maksymalnie do 7 dni.
(w przypadku zastygnięcia kleju należy dodać odrobinę wody)
Opakowanie: 40 g
Kod produktu: 24117
Dodatkowe informacje:
CMC (carboxy methyl cellulose), jest syntetycznym zamiennikiem gumy tragakantowej.
Występuje w postaci bezwonnego proszku barwy białej. Jako dodatek do masy cukrowej powoduje
szybsze jej wysychanie, dlatego masę z dodatkiem CMC należy jak najszybciej wykorzystać.
Szczegóły produktu
250g SUGAR PASTE POP BLACK 25329 MODECOR czarna masa cukrowa bezglutenowa
Seria uniwersalnych w zastosowaniu mas cukrowych w pięknych kolorach, które pozwolą na tworzenie wyjątkowych dekoracji Twoich tortów oraz innych wypieków.
Atrapa Tortu - śr. 24 x wys. 8 cm - styropianowa makieta do okrągłego tortu - Sweet Decor
Styropianowa baza do nauki dekorowania tortów. Okrągła makieta do tworzenia tortów na ekspozycję. Pozwala na ćwiczenie i prezentowanie technik dekoracyjnych.