40g BAZA KLEJU SPOŻYWCZEGO w proszku CMC 24117 Modecor

MODECOR409

Producent: MODECOR

Nowy produkt

3 Sztuk/-i

Uwaga: Ostatnie sztuki!

20,00 zł brutto.

20,00 zł za szt.

Udostępnij: 

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 2 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 2 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,20 zł.


40g BAZA KLEJU SPOŻYWCZEGO w proszku CMC 24117 Modecor:

Opis: baza do przygotowania spożywczego kleju do łączenia elementów podczas modelowania figurek z masy cukrowej.

Baza wymaga odpowiedniego przygotowania (rozrobienia) przed użyciem.

Baza dodawana jest również do masy cukrowej jako substancja stabilizująca.

Składniki: karboksymetyloceluloza (E466).

Sposób przygotowania kleju:

- klej spożywczy przygotowuje się z użyciem stabilizatora CMC w proszku,

proporcje: 1/4 małej łyżeczki proszku CMC + 2 łyżki stołowe ciepłej wody (woda nie może być gorąca),

- wymieszać proszek z wodą za pomocą patyczka,

- odstawić w zamkniętym pojemniku do całkowitego rozpuszczenia.

Klej po rozrobieniu powinien być gładki oraz mieć lepką, półpłynną konsystencję.

Gęstość kleju regulujemy po przed dodatek wody (2 lub 3 łyżki).

Jako dodatek stabilizujący do masy cukrowej:

- 1 łyżka proszku na 500 g masy cukrowej,

- masę cukrową po połączeniu z CMC należy szczelnie owinąć folią spożywczą.

Przechowywanie: rozrobiony klej należy przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, maksymalnie do 7 dni.

(w przypadku zastygnięcia kleju należy dodać odrobinę wody)

Opakowanie: 40 g

Kod produktu: 24117

Dodatkowe informacje: 

CMC (carboxy methyl cellulose), jest syntetycznym zamiennikiem gumy tragakantowej.

Występuje w postaci bezwonnego proszku barwy białej. Jako dodatek do masy cukrowej powoduje 

szybsze jej wysychanie, dlatego masę z dodatkiem CMC należy jak najszybciej wykorzystać.

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

40g BAZA KLEJU SPOŻYWCZEGO w proszku CMC 24117 Modecor

40g BAZA KLEJU SPOŻYWCZEGO w proszku CMC 24117 Modecor

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry