• Metody Wysyłki

  • Sposoby Płatności

żelatyna wieprzowa w postaci wygodnych do stosowania listków
  • żelatyna wieprzowa w postaci wygodnych do stosowania listków
  • żelatyna wieprzowa w postaci wygodnych do stosowania listków

1 kg ŻELATYNA W LISTKACH SILVER EWALD-GELATINE żelatyna wieprzowa w formie arkuszy

EWALD01

Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.

panel oddzielający w opisie.png

135,00 zł
Brutto

135,00 zł / 1 kg

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Żelatyna - to naturalne rozpuszczalne białko żelujące, uzyskane w wyniku częściowej hydrolizy kolagenu wieprzowego. Żelatyna w listkach to specjalny rodzaj żelatyny, którą wytwarza się w procesie suszenia arkuszy żelatyny, które są następnie przycinane na wymiar. Żelatyna w postaci listków znacznie różni się od żelatyny w proszku - wykazuje znaczną elastyczność i posiada charakterystyczny wzór (uzyskany w procesie produkcyjnym). Żelatyna w listkach - to produkt standaryzowany. Stosowanie listków żelatyny znacznie ułatwia jej dozowanie oraz zapewnia doskonałe rozpuszczanie bez tworzenia grudek. Wykorzystywana jest przede wszystkim do tworzenia cienkich tekstur żelatynowych i powłok oraz jako dodatek do ciast, deserów, galaretek, kremów, sosów, musów itp.

panel oddzielający w opisie.png

Stosowanie żelatyny w listkach:

  • umieść listki żelatyny w zimnej wodzie i pozostaw do napęcznienia na około 5 minut;

  • napęczniałą żelatynę wyjmij z wody i delikatnie odciśnij, aby usunąć nadmiar wchłoniętego płynu;

  • w produktach przygotowywanych na zimno - odciśniętą żelatynę należy rozpuścić w rondlu na małym ogniu (stale mieszając); następnie dodać kilka łyżek zimnego produktu do roztworu żelatyny i delikatnie wymieszać; na koniec dodać mieszankę do reszty produktu;

  • w produktach przygotowywanych na ciepło - odciśniętą żelatynę należy wymieszać bezpośrednio z ciepłym produktem do jej całkowitego rozpuszczenia; nie należy zagotowywać produktu z dodatkiem żelatyny - spowoduje to utratę zdolności żelowania;

  • produkty przygotowywane z dodatkiem żelatyny należy ostudzić (schłodzić) w lodówce - czas żelowania i tworzenia pożądanej konsystencji produktu różni się w zależności od receptury (przepisu).

panel oddzielający w opisie.png

Wskazówka - niektóry produkty żelatynowe wyjmowane są z form tuż przed podaniem - za pomocą noża zamoczonego w ciepłej wodzie oddziel brzeg potrawy od formy; zanurz na chwilę formę z produktem w ciepłej wodzie, a następnie umieść produkt na naczyniu do serwowania po przed odwrócenie formy z produktem. 

Uwaga! Zawsze dodawaj zimną mieszankę do żelatyny, a nie odwrotnie. Nigdy nie dodawaj żelatyny do wrzącego płynu, ponieważ traci swoją siłę żelowania. Galaretek nie należy zamrażać, po rozmrożeniu tracą swoją gładką konsystencję i stają się kruche.

panel oddzielający w opisie.png

Wskazówki dotyczące dozowania do 1/2 litra płynu:

  • galaretki - 6 listków żelatyny

  • wyroby śmietankowe - 4 listki żelatyny

  • desery kremowe - 8 listków żelatyny

panel oddzielający w opisie.png

Składniki: żelatyna wieprzowa w postaci drobnych listków.

panel oddzielający w opisie.png

Warunki przechowywania: produkt przechowywać w suchym I chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym (oryginalnym) opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów; produkt dozować przy użyciu czystych i suchych narzędzi.

panel oddzielający w opisie.png

GMO - "produkt nie pochodzi i nie jest produkowany z modyfikowanych genetycznie materiałów definiowanych zgodnie z Dyrektywą 2001/18/WE. Produkt nie wymaga oznakowania, jako "GMO" zgodnie z Rozporządzeniami 1829/2003/WE, 1830/2003/WE."

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.pngpanel oddzielający w opisie.png

SPECYFIKACJA
SIŁA ŻELOWANIA 170 BLOOM
PRZEJRZYSTOŚĆ MAX 50 NTU
WILGOTNOŚĆ < 15.0%
PH 5.2
H2O2 < 10.0 PPM
ZAWARTOŚĆ SO2 < 50.0 PPM
ARSEN < 1.0 PPM
OŁÓW < 5.0 PPM
KADM < 0.5 PPM
RTĘĆ < 0.15 PPM
CHROM < 10.0 PPM
MIEDŹ < 30.0 PPM
CYNK < 50.0 PPM
KLAROWNOŚĆ < 50.0 FNU
GRANULACJA  20 MESH
OGÓLNA LICZBA BAKTERII < 1000/1G
SALMONELLA NIEOBECNA/25G
BEZTLENOWE BAKTERIE REDUKUJĄCE SIARCZYNY < 10/1G
E. COLI NIEOBECNA/10G

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

Szczegóły produktu
EWALD01
238 Przedmioty

Opis

NAZWA HANDLOWA
ZELATYNA W LISTKACH SREBRNA | SILVER
ILOŚĆ SZTUK W OPAKOWANIU
400 - 500 LISTKÓW
MASA NETTO
1 kg
OPAKOWANIE
TEKTUROWE PUDEŁKO OCHRONNE
RODZAJ
ŻELATYNA WIEPRZOWA W LISTKACH
AROMAT
NEUTRALNY
SMAK
NEUTRALNY
BARWA
LEKKO ŻÓŁTA
FORMA
LISTKI
ROZPUSZCZALNOŚĆ
ŁATWO ROZPUSZCZALNA
PRZEZNACZENIE
DLA PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO
ZASTOSOWANIE
DO ŻELOWANIA I ZAGĘSZCZANIA PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH
DOZOWANIE
12 LISTKÓW / 1 l PŁYNU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
ZGODNIE Z ATESTEM PRODUCENTA - 3 LATA OD DATY PRODUKCJI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: RÓŻNE224

Marka: SEMPRE

1 kg ŻELATYNA WIEPRZOWA SPOŻYWCZA 180 BLOOM 20 MESH w postaci drobnych granulek (produkt konfekcjonowany)

Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie drobnych granulek. 

Cena 70,00 zł

70,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: BARIMA157

Marka: DREIDOPPEL

2.5 kg SANETT 33066 DREIDOPPEL neutralny stabilizator do bitej śmietany na bazie żelatyny do stosowania na gorąco

Produkt na bazie cukru i żelatyny o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania słodzonej bitej śmietany, kremów cukierniczych oraz tortów i deserów musowych.

Cena 195,00 zł

78,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: LOUISFRANCOIS03

Marka: LOUIS FRANCOIS

1 kg AGAR AGAR E406 GELIFIANT LOUIS FRANCOIS substancja żelująca pozyskiwana z czerwonych alg

Naturalna substancja zagęszczająca i żelująca pochodzenia roślinnego - pozyskiwana z czerwonych wodorostów.

Cena 555,00 zł

555,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: FOODCOLOURS303

Marka: FOOD COLOURS

40 g PECTINE NH K-220 FOOD COLOURS pektyna do stosowania w produktach na bazie wody i owoców

Pektyna przeznaczona przede wszystkim do galaretek, musów, żelków, glazur, dżemów, polew itp.

Cena 16,50 zł

41,25 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA473

Marka: Sosa Ingredients

400 g PROMOCHI KUZU 38977 SOSA INGREDIENTS skrobia z kuzu w proszku substancja zagęszczająca

Naturalna substancja zagęszczająca pozyskiwana z korzeni kuzu - skrobia w postaci proszku. Charakteryzuje się uniwersalnością w zastosowaniu dzięki neutralnemu smakowi. Wykazuje nieco silniejsze działanie zagęszczające w porównaniu do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.

Cena 416,00 zł

104,00 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA494

Marka: Sosa Ingredients

600 g GOMA KAPPA EN POLVO 38690 SOSA INGREDIENTS substancja żelująca z czerwonych alg

Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.

Cena 313,00 zł

52,17 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA452

Marka: Sosa Ingredients

500 g PECTINA LOW SUGAR 38895 SOSA INGREDIENTS pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy

Substancja zagęszczająca pochodzenia roślinnego - pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy. Przeznaczona do stosowania w wyrobach owocowych o obniżonej zawartości cukru i wapnia.

Cena 365,00 zł

73,00 zł / 100 g

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: SOSA453

Marka: Sosa Ingredients

500 g PECTINA 325 NH 95 38892 SOSA INGREDIENTS pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu

Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.

Cena 258,00 zł

51,60 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SEMPRE295(1)

Marka: SEMPRE

500 g MĄCZKA CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO - GUMA KAROBOWA (E410) 130003 SEMPRE - naturalny roślinny hydrokoloid

Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.

Cena 89,00 zł

17,80 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE