PX061 STAMPI INSERTI PER TORTE PAVONI mata silikonowa na 6 okrągłych porcji ∅ 160 x h 30 mm
Seria mat silikonowych do tworzenia wkładów smakowych do nowoczesnych tortów i ciast musowych. Okrągłe otwory w różnych rozmiarach i pojemnościach.
Gama naturalnych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Czyste puree owocowe bez dodatku cukru i substancji konserwujących. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Opis produktu
PUREE OWOCOWE / PUREA DI FRUTTA / FRUIT PUREE OD MAZZONI FROZEN - to gama naturalnych przecierów owocowych (100%) bez dodatku cukru. Czysty przecier owocowy o płynnej konsystencji wytwarzany w kontrolowanych warunkach przez doświadczonego włoskiego producenta. Puree owocowe wytwarzane jest bez dodatków takich, jak substancje konserwujące (w tym cukier). Świeżość produktów zapewnia ich odpowiednie zapakowanie - w wygodny worek typu "doypack" z korkiem. Opakowanie produktu pozwala na łatwe przechowywanie oraz dozowanie produktu. Przeciery owocowe w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w temperaturze poniżej 20°C, po otwarciu przeciery należy przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w najkrótszym możliwym czasie od otwarcia. Stosowanie naturalnych przecierów owocowych pozwala na zachowanie stałej jakości i powtarzalności produktu niezależnie od sezonu (pory roku). Dodatkowo usprawnia i przyspiesza proces produkcji oraz ułatwia przechowywanie. Puree owocowe przeznaczone są przede wszystkim do produkcji lodów, stosowania w cukiernictwie i gastronomii. Puree owocowe to produkty pełne naturalnego smaku owoców, o nieograniczonych możliwościach zastosowania.
![]()
Główne zastosowania: sorbety, lody, desery lodowe, semifreddo, desery mrożone, musy, monoporcje, galaretki i żelki owocowe, sosy, coulis, glazury, polewy, granitas, napoje, koktajle, drinki.
![]()
![]()
| CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU | |
| SKŁADNIKI | TRUSKAWKI, JEŻYNY, MALINY, JAGODY, CZERWONE PORZECZKI, BORÓWKI. |
| BRIX | >9 |
| pH | 2.9-3.9 |
| KWASOWOŚĆ | 1.0-2.5% |
| SMAK | OWOCE LEŚNE |
| MASA NETTO | 1.0 KG |
| OPAKOWANIE JEDNOSTKOWE | DOYPACK - WOREK Z KORKIEM |
| OPAKOWANIE ZBIORCZE | 6 SZTUK - 6 KG |
| RODZAJ | NATURALNE PUREE OWOCOWE |
| KONSYSTENCJA | PŁYNNA |
| SERIA PRODUKTOWA | MAZZONI FROZEN |
| PRODUCENT | MAZZONI |
![]()
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 189/45 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 0.7 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | <0.01 g |
| Węglowodany | 9.3 g |
| w tym cukry | 4.46 g |
| Białko | 0.67 g |
| Błonnik | 2.13 g |
| Sól | <0.02 g |
![]()
![]()
Warunki przechowywania: przeciery owocowe w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu - maksymalna temperatura składowania to 20°C. Po otwarciu produkt należy przechowywać w warunkach chłodniczych (w temperaturze około 4°C) i spożyć w najkrótszym możliwym czasie od otwarcia.
![]()
Opakowanie - typu "doypack" z korkiem do produktów płynnych - nowoczesne, elastyczne opakowanie, lżejsze od tradycyjnych opakowań kartonowych, bezpieczniejsze do transportu i łatwiejsze do przechowywania. Małe opakowanie jednostkowe pozwala na łatwe przechowywanie, dozowanie i pozwala na zminimalizowanie marnotrawstwa produktów. Bardzo wygodne w użyciu, daje możliwość wykorzystania całej zawartości opakowania, bez pozostawiania na dnie resztek produktu. Opakowanie z korkiem umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie - idealne rozwiązanie w przypadku gdy nie zużywamy jednorazowo całości produktu.
![]()
PRZY ZAKUPIE OPAKOWANIA ZBIORCZEGO - 6 SZTUK - W KOSZYKU AUTOMATYCZNIE NALICZA SIĘ RABAT 5%.
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu