Indeks: SOSA508
Marka: Sosa Ingredients
600 g AIR BAG PORC GRANET tekstura powietrzna wieprzowa 58400002 Sosa
Pasteryzowane i suszone rozpyłowo białko jaja kurzego w postaci proszku.
BLANC GALLIA - odwodnione, pasteryzowane białko jaja kurzego w proszku;
charakteryzuje się białym kolorem, łatwością ubijania;
5g proszku + 30g zimnej wody = białko jaja kurzego;
zalecany dodatek do świeżych lub mrożonych białek jaj - 2-5%;
idealna temperatura ubijania wynosi około 21°C.
Zastosowanie: produkcja piekarnicza, produkcja cukiernicza, produkcja lodów;
Składniki: białko jaja kurzego w proszku, substancja stabilizująca: guma ksantanowa (E415), nośnik: cytrynian trietylu (E1505).
Dozowanie:
- ciasto, herbatniki, bezy - 150 g / 1 l wody,
- makaroniki, ciasta migdałowe - 75 g / 1 l wody
- wyroby cukiernicze - 160 g / 1 l wody
Indeks: SOSA508
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: CALLEBAUT34
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.
Indeks: CALLEBAUT06
Marka: CALLEBAUT
Mleczna czekolada o intensywnym smaku kakao oraz obniżonej zawartości cukru. Uniwersalna płynność sprawia, że czekolada doskonale sprawdza się w różnorodnych zastosowaniach. Silny smak doskonale łączy się z kwaśnymi owocami.
Indeks: PROLACTO01(1)
Marka: SEMPRE
Odtłuszczone mleko w proszku suszone poprzez rozpylanie z dodatkiem około 1.0% tłuszczu mlecznego.
Indeks: SEMPRE294(1)
Marka: SEMPRE
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: SOSA508
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: COMPRITAL351
Marka: COMPRITAL
Odtłuszczone mleko w proszku - mieszanka możliwa do odtwarzania z wodą. Dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: SOSA501
Marka: Sosa Ingredients
Modyfikowane białko sojowe - naturalny dodatek o właściwościach napowietrzających, zagęszczających i poprawiających teksturę. Stosowany jest jako substytut albuminy. Może być stosowany w wyrobach przeznaczonych dla wegan i wegetarian.
Indeks: SOSA278
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: LINDEMANN01(1)
Uniwersalny tłuszcz roślinny w sprayu. Doskonale sprawdzi się do zabezpieczania różnego rodzaju powierzchni teflonowych podczas smażenia i pieczenia. Wygodna forma zabezpieczania metalowych form do pieczenia przed przywieraniem wypieków.
Indeks: MODECOR532(1)
Marka: MODECOR
Gotowy do użycia klej spożywczy o żelowej konsystencji. Niezbędny element podczas tworzenia przestrzennych dekoracji oraz figurek z masy cukrowej i marcepanu.
Indeks: SOSA504
Marka: Sosa Ingredients
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: COMPRITAL248
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Mieszanka w proszku do sporządzania lodów i sorbetów o smaku zielonej herbaty - Matcha. Produkt o wysokiej zawartości sproszkowanej zielonej herbaty z dodatkiem cukru trzcinowego i błonnika roślinnego.
Indeks: PERNIGOTTI253
Marka: PERNIGOTTI
Dodatek do lodów na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego - pozwala na przygotowanie lodów o wyśmienitym i charakterystycznym smaku z wyczuwalną kwasowością. Lody doskonale łączą się z owocami oraz pastami owocowymi.
Indeks: FOODCOLOURS175(1)
Marka: FOOD COLOURS
Zaschnięta masa cukrowa lub zbyt gęste barwniki żelowe? Gliceryna spożywcza w płynie rozwiązuje tak podstawowe problemy i pozwala na ponowne wykorzystanie produktów takich jak masa cukrowa czy barwniki spożywcze o konsystencji żelowej.
Indeks: COMPRITAL21
Marka: COMPRITAL
Produkt do lodów i cukiernictwa na bazie jogurtu naturalnego w proszku. Wyraźny i trwały smak jogurtu naturalnego z przyjemną kwaśną nutą. Idealny do lodów i deserów jogurtowych.
Indeks: FOODCOLOURS175
Marka: FOOD COLOURS
Zaschnięta masa cukrowa lub zbyt gęste barwniki żelowe? Gliceryna spożywcza w płynie rozwiązuje tak podstawowe problemy i pozwala na ponowne wykorzystanie produktów takich jak masa cukrowa czy barwniki spożywcze o konsystencji żelowej.
Indeks: FOODCOLOURS299
Marka: FOOD COLOURS
Białko jaja kurzego w proszku w małym opakowaniu - idealne do domowego lukru królewskiego.
Indeks: SEMPRE296(1)
Marka: SEMPRE
Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
Indeks: SOSA505
Marka: Sosa Ingredients
Białka mleka w proszku z dodatkiem lecytyny słonecznikowej - przeznaczone do stosowania w ganache (z białej, mlecznej i ciemnej czekolady) w celu uzyskania doskonałej struktury i konsystencji.