1 kg BLANC GALLIA LOUIS FRANCOIS pasteryzowane i suszone białka jaj

Indeks: LOUISFRANCOIS01

Pasteryzowane i suszone rozpyłowo białko jaja kurzego w postaci proszku.

385,00 zł (23% VAT)
385,00 zł / 1 kg

313,01 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 7 szt.

Opis produktu

BLANC GALLIA - odwodnione, pasteryzowane białko jaja kurzego w proszku;

charakteryzuje się białym kolorem, łatwością ubijania;

5g proszku + 30g zimnej wody = białko jaja kurzego;

zalecany dodatek do świeżych lub mrożonych białek jaj - 2-5%;

idealna temperatura ubijania wynosi około 21°C.

Zastosowanie: produkcja piekarnicza, produkcja cukiernicza, produkcja lodów;

Składniki: białko jaja kurzego w proszku, substancja stabilizująca: guma ksantanowa (E415), nośnik: cytrynian trietylu (E1505).

Dozowanie:

- ciasto, herbatniki, bezy - 150 g / 1 l wody,

- makaroniki, ciasta migdałowe - 75 g / 1 l wody

- wyroby cukiernicze - 160 g / 1 l wody

Szczegóły produktu

NAZWA HANDLOWA
BLANC GALLIA
MASA NETTO
1.0 kg
RODZAJ
BIAŁKO JAJA W PROSZKU
FORMA
PROSZEK
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU