CW1992 CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do klasycznych batonów czekoladowych - poj. 24 g
  • CW1992 CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do klasycznych batonów czekoladowych - poj. 24 g
  • CW1992 CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do klasycznych batonów czekoladowych - poj. 24 g
  • CW1992 CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do klasycznych batonów czekoladowych - poj. 24 g
  • CW1992 CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do klasycznych batonów czekoladowych - poj. 24 g
  • CW1992 CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do klasycznych batonów czekoladowych - poj. 24 g

CW1992 CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do klasycznych batonów czekoladowych - poj. 24 g

CHOCOWORLD129

Forma z poliwęglanu to tworzenia klasycznych batonów czekoladowych. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie dziesięciu batonów z sześcioma kwadratowymi kostkami. Profesjonalna forma, która doskonale sprawdzi się również w domowej pracowni czekoladowej.

105,00 zł
Brutto

105,00 zł / 1 szt.

Stawka VAT: 23.00%

W magazynie: 3

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

SCHEMAT FORMY DO BATONÓW CZEKOLADOWYCH:

  • WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

  • PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

  • PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

PROFIL CHOCOLATE WORLD NA INSTAGRAM

OBEJRZYJ FILMY INSTRUKTAŻOWE CHOCOLATE WORLD

NAJNOWSZY KATALOG FORM CHOCOLATE WORLD

Szczegóły produktu
CHOCOWORLD129
3 Przedmioty

Opis

ILOŚĆ PORCJI
10 (podłużnych batonów po 6 kostek)
OBJĘTOŚĆ PORCJI
24 g
WYMIARY FORMY
275 mm x 135 mm x h 24 mm
WYMIARY PORCJI
118 mm x 16.5 mm x h 12 mm
RODZAJ
forma do batonów czekoladowych
KSZTAŁT
podłużne batony z kwadratowymi kostkami
KOLOR
transparentny, matowy
MATERIAŁ
poliwęglan (polycarbonate)
KOD PRODUKTU
1992CW
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CHOCOWORLD128

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW1986 Chocolate World - forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady - dł. 117.5 x szer. 57.5 x wys. 12 mm / poj. 80 g

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie.

Cena 105,00 zł

105,00 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CHOCOWORLD130

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW1983 TABLET CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do dużych tabliczek czekolady - poj. 350 g

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie.

Cena 110,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: CHOCOWORLD77

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW1883 Bubble Bar - Chocolate World - forma z poliwęglanu do batonów - dł. 100 x szer. 30 x wys. 20 mm / poj. 28 g x 7 batonów

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia nadziewanych lub dekorowanych batonów czekoladowych. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Forma stworzona we współpracy z Dutch Pastry Team.

Cena 102,00 zł

102,00 zł / 1 szt.

Indeks: CHOCOWORLD153

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW2327 Sztabka złota - Chocolate World - forma z poliwęglanu do pralin - dł. 48 x szer. 29 x wys. 11 mm / poj. 19 g x 18 pralin

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:

Cena 127,00 zł

127,00 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI216

Marka: PAVONI ITALIA

PC5001 Sparkling Pavoni Italia - forma z tritanu do tabliczek czekolady - dł. 150 x szer. 77 x wys. 12 mm / poj. 100 g

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady. Dopracowane, nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego tworzywa. Sygnowana forma stworzona we współpracy z Fabrizio Fiorani.

Cena 113,00 zł

113,00 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CHOCOWORLD185

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW12105 HALFRONDE REEP MET IJSSCHERVEN CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do pralin - zaokrąglony blok w geometryczny wzór

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą: