Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
  • Sposoby dostawy

  • Deser wegański na talerzu

HB-9091-S TAFEL MATTIERT HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do klasycznych tabliczek czekolady

HANSBRUNNER42

Seria form do tworzenia klasycznych tabliczek czekolady. Wykonane z wysokiej jakości odpornego poliwęglanu.

142,00 zł
Brutto
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

Opis

Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

Zalety korzystania z form z poliwęglanu:

  • trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność

  • odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur

  • zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych

  • równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy

  • możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie

  • łatwość wyjmowania kształtów z formy

SCHEMAT FORMY DO TABLICZEK CZEKOLADY:

  • WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

  • PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

  • PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

Szczegóły produktu
HANSBRUNNER42
3 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
HB-9091-S
NAZWA HANDLOWA
TAFEL MATTIERT
OPAKOWANIE
BRAK OPAKOWANIA OCHRONNEGO
ILOŚĆ TABLICZEK
3
OBJĘTOŚĆ FORMY
300 g
OBJĘTOŚĆ TABLICZKI
100 g
WYMIARY FORMY
275 mm x 175 mm x 24 mm
WYMIARY TABLICZKI
157 mm x 77.5 mm x 8.5 mm
RODZAJ
FORMA DO TABLICZEK CZEKOLADY
KSZTAŁT
PROSTOKĄTNY
BARWA
TRANSPARENTNA | LEKKO ŻÓŁTA
WZÓR
PROSTOKĄTNE KAWAŁKI Z ZAOKRĄGLONYM BRZEGIEM
MATERIAŁ
POLIWĘGLAN
PRZEZNACZENIE
PRODUKCJA MANUALNA I MASZYNOWA
PRZEZNACZENIE
DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
ZASTOSOWANIE
DO CZEKOLADY
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: CHOCOWORLD127

Marka: CHOCOLATE WORLD

1898CW FORMA SQUARE SPHERE CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do kwadratowych tabliczek czekolady

Forma z poliwęglanu to tworzenia kwadratowych tabliczek czekolady. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie trzech tabliczek z dziewięcioma zaokrąglonymi kostkami. Profesjonalna forma, która doskonale sprawdzi się również w domowej pracowni czekoladowej.

Cena 105,00 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: CACAOBARRY25/1

Marka: CACAO BARRY

PISTOLES™ MLD-090533-M00 FORMA DO TABLICZEK CZEKOLADY CACAO BARRY forma z tritanu na trzy tabliczki czekolady

Forma z tritanu to tworzenia prostokątnych tabliczek czekolady z kawałkami w kształcie półkul. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie trzech tabliczek z osiemnastoma półokrągłymi kawałkami. Profesjonalna forma, która doskonale sprawdzi się również w domowej pracowni cukierniczej.

Cena 96,80 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE