
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Walentynki nie mogą obejść się bez wyjątkowych czekoladek. Forma do figurek w kształcie serca z brylantu pozwala na przygotowanie wyjątkowo eleganckiego i słodkiego upominku.
Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.
Zalety korzystania z form z poliwęglanu:
trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność
odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur
zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych
równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy
możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie
łatwość wyjmowania kształtów z formy
Forma do tworzenia figurki w kształcie serca z brylantu składa się z dwóch elementów o odbiciu lustrzanym, które łączy się ze sobą podczas formowania za pomocą umieszczonych na obudowie klipsów. Łączenie zapewnia całkowitą szczelność i doskonałe odwzorowanie kształtu.
SCHEMAT FORMY DO FIGUREK Z CZEKOLADY:
Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Indeks: HANSBRUNNER99
Marka: HANS BRUNNER
Walentynki nie mogą obejść się bez wyjątkowych czekoladek. Forma do pralin w kształcie serca z brylantu pozwala na przygotowanie wyjątkowo eleganckiego i słodkiego upominku.
Indeks: SWEETDECOR45/11
Marka: SWEET DECOR
Aromat spożywczy w postaci proszku przeznaczony do aromatyzowania oraz nadawania smaku różnego rodzaju wyrobom cukierniczym.
Indeks: DEKORPOL179
Marka: DEKORPOL
Produkt bezglutenowy i odpowiedni dla wegan.
Indeks: BARIMA519
Marka: BARBARA LUIJCKX
Barwnik w sprayu dający efekt jedwabistego zamszu na powierzchni ciast, tortów i monoporcji. Barwnik na bazie masła kakaowego - nie zawiera bieli tytanowej (E171).
Indeks: SILIKOMART182
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa do czekolady Klocki Silikomart
Indeks: PAVONI167
Marka: PAVONI ITALIA
Zestaw form do czekoladowego domku
Indeks: SILIKOMART413
Marka: SILIKOMART
Indeks: SILIKOMART263
Marka: SILIKOMART
Brązowa forma silikonowa w kształcie stożków ze złobieniami.
Indeks: HANSBRUNNER67
Marka: HANS BRUNNER
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie Kuli
Indeks: SILIKOMART63
Marka: SILIKOMART
Indeks: PAVONI122
Marka: PAVONI ITALIA
Zestaw do czekoladowego Jajka na Wielkanoc
Indeks: SILIKOMART578
Marka: SILIKOMART
Zestaw pozwala na stworzenie błyszczącej i spersonalizowanej polewy z temperowanej czekolady, która idealnie pasuje do ciasta tworzonego przy użyciu formy silikonowej.
Indeks: SILIKOMART257
Marka: SILIKOMART
Brązowa forma silikonowa w kształcie 11 koron po 9 ml.
Indeks: HANSBRUNNER78
Marka: HANS BRUNNER
Indeks: PAVONI124
Marka: PAVONI ITALIA
Indeks: SILIKOMART412
Marka: SILIKOMART
Indeks: PAVONI40
Marka: PAVONI ITALIA
Znasz historię kopciuszka? Czas zwrócić mu zagubiony pantofelek! Stwórz wyjątkową figurkę czekoladową w kształcie pantofelka z niezawodną formą magnetyczną z poliwęglanu.
Indeks: HANSBRUNNER05
Marka: HANS BRUNNER
Walentynki nie mogą obejść się bez wyjątkowych czekoladek. Forma do figurek w kształcie serca pozwala na przygotowanie wyjątkowo eleganckiego i słodkiego upominku.
Indeks: PAVONI165
Marka: PAVONI ITALIA
Zestaw form do czekoladowej choinki
Indeks: SILIKOMART256
Marka: SILIKOMART
Brązowa forma silikonowa w kształcie 12 małych serc po 8 ml.
Indeks: LEKUE14
Marka: LEKUE
Walentynki nie mogą obejść się bez wyjątkowych czekoladek. Forma do figurek w kształcie serca z brylantu pozwala na przygotowanie wyjątkowo eleganckiego i słodkiego upominku.