- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
HB-9161-PC LOLLY LOWE MAX HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do lizaków czekoladowych - lew
Kolekcja form do tworzenia lizaków czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie.
OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa (niekiedy półtransparentna - lekko żółta), która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.
SPOSÓB WYPEŁNIANIA FORMY:
-
całość formy wypełniamy odpowiednio zatemperowaną czekoladą (o właściwej temperaturze i płynności),
-
czekoladę rozprowadzamy równomiernie po całej objętości wzoru,
-
po napełnieniu kształtu umieszczamy w formie patyczki do lizaków w odpowiednim rozmiarze,
-
pozostawiamy do momentu całkowitego zastygnięcia czekolady,
-
ostrożnie wyjmujemy gotowe lizaki.
Bardziej skomplikowane kształty można wytwarzać z różnych rodzajów czekolad. Wypełniając poszczególne elementy wzoru barwioną czekoladą lub masłem kakaowym. Dekoracyjne elementy wypełniamy kolorami i pozostawiamy do krystalizacji przed zalaniem całej formy czekoladą.
ZALETY KORZYSTANIA Z FORM Z POLIWĘGLANU:
-
trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność,
-
odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur,
-
zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych,
-
równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy,
-
możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie,
-
łatwość wyjmowania kształtów z formy.
HB-9161-PC LOLLY LOWE MAX:
-
To forma z poliwęglanu do tworzenia lizaków czekoladowych w kształcie lwa.
-
Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie czterech lizaków o wadze około 25 gramów.
-
Przeznaczona jest do ręcznej i maszynowej produkcji lizaków z czekolady.
CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU | |
NAZWA HANDLOWA | LOLLY LOWE MAX |
NUMER KATALOGOWY | HB-9161-PC |
KSZTAŁT | WYPUKŁY |
WZÓR | LEW |
TEMATYKA | DLA DZIECI / URODZINY / UNIWERSALNA |
MATERIAŁ | POLIWĘGLAN (PÓŁTRANSPARENTNY) |
WYMIARY FORMY | DŁ. X SZER. X WYS. - 275 X 175 X 24 MM |
WYMIARY LIZAKA | DŁ. X SZER. X WYS. - 70 X 53 X 10.8 MM |
WYMIARY PATYCZKA | DŁ. X SZER. - 120 X 4 MM |
OBJĘTOŚĆ LIZAKA | 25 G |
ILOŚĆ LIZAKÓW NA FORMĘ | 4 X 25 G |
OBJĘTOŚĆ FORMY | 4 X 25 G = 100 G |
RODZAJ | FORMA DO LIZAKÓW CZEKOLADOWYCH |
PRZEZNACZENIE | FORMA DO PRODUKCJI RĘCZNEJ I MASZYNOWEJ |
ZASTOSOWANIE | DO LIZAKÓW Z CZEKOLADY |
UKŁAD | 1 X 4 |
WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:
Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:
Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Indeks: CHOCOWORLD85
Marka: CHOCOLATE WORLD
1480CW Forma do lizaków SERCE z serduszkami Chocolate World
Forma do pralin i czekoladek
Indeks: HANSBRUNNER13
Marka: HANS BRUNNER
HB-9075-PC LOLLY KISS HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do lizaków w kształcie ust
Walentynki nie mogą obejść się bez wyjątkowych czekoladek. Forma do lizaków czekoladowych w kształcie ust pozwala na przygotowanie wyjątkowo eleganckiego i słodkiego upominku.
Indeks: CHOCOWORLD137
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1623 LOLLIPOP SMILEY CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do okrągłych lizaków z uśmiechem
Profesjonalna forma z poliwęglanu do okrągłych lizaków czekoladowych - wzór - emotikon.
Indeks: SILIKOMART636
Marka: SILIKOMART
50 szt. dł. 12 cm BIAŁE PAPIEROWE PATYCZKI DO LIZAKÓW 99.411.99.0001 WONDER CAKES SILIKOMART
Papierowe patyczki do lizaków w kolorze naturalnej bieli. Idealne do klasycznych lizaków, lizaków z izomaltu, czekolady i lizaków z ciasta (cake pop).
Indeks: HANSBRUNNER139
Marka: HANS BRUNNER
HB-9196-PC LOLLY BRILLANT HASE POLLY HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do lizaków czekoladowych - brylantowy królik
Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych lizaków czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: HANSBRUNNER116
Marka: HANS BRUNNER
HB-9179-PC LOLLY EINHORN JOHANNA HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do lizaków czekoladowych - jednorożec
Kolekcja form do tworzenia lizaków czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: HANSBRUNNER146
Marka: HANS BRUNNER
HB-9195-PC LOLLY BRILLANT HERZ HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do lizaków czekoladowych - brylantowe serce
Kolekcja form do tworzenia lizaków czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: PAVONI215
Marka: PAVONI ITALIA
CRUSH Forma do tabliczek czekolady z poliwęglanu PC5002 Pavoni
Indeks: HANSBRUNNER149
Marka: HANS BRUNNER
HB-9165-PC LOLLY ELEFANT FELIX HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do lizaków czekoladowych - słonik
Kolekcja form do tworzenia lizaków czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: HANSBRUNNER13
Marka: HANS BRUNNER
HB-9075-PC LOLLY KISS HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do lizaków w kształcie ust
Walentynki nie mogą obejść się bez wyjątkowych czekoladek. Forma do lizaków czekoladowych w kształcie ust pozwala na przygotowanie wyjątkowo eleganckiego i słodkiego upominku.
Indeks: HANSBRUNNER149
Marka: HANS BRUNNER
HB-9165-PC LOLLY ELEFANT FELIX HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do lizaków czekoladowych - słonik
Kolekcja form do tworzenia lizaków czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: HANSBRUNNER139
Marka: HANS BRUNNER
HB-9196-PC LOLLY BRILLANT HASE POLLY HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do lizaków czekoladowych - brylantowy królik
Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych lizaków czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: HANSBRUNNER64
Marka: HANS BRUNNER
Forma do Lizaków PIERNIKOWY LUDZIK HB-9107-PC Hans Brunner
Indeks: CHOCOWORLD85
Marka: CHOCOLATE WORLD
1480CW Forma do lizaków SERCE z serduszkami Chocolate World
Forma do pralin i czekoladek
Indeks: HANSBRUNNER150
Marka: HANS BRUNNER
HB-9163-PC LOLLY AFFE UDO HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do lizaków czekoladowych - małpka
Kolekcja form do tworzenia lizaków czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: HANSBRUNNER146
Marka: HANS BRUNNER
HB-9195-PC LOLLY BRILLANT HERZ HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do lizaków czekoladowych - brylantowe serce
Kolekcja form do tworzenia lizaków czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: HANSBRUNNER96
Marka: HANS BRUNNER
HB-9160-PC LIZAK CHOINKA HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do lizaków w kształcie choinki
Boże Narodzenie bez choinki? Chyba nikt z nas sobie tego nie wyobraża... dlatego niemiecka marka przygotowała serię wyjątkowych form do tworzenia choinek z czekolady. Przygotuj własnoręcznie niepowtarzalne lizaki czekoladowe w kształcie choinki.
Indeks: HANSBRUNNER116
Marka: HANS BRUNNER
HB-9179-PC LOLLY EINHORN JOHANNA HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do lizaków czekoladowych - jednorożec
Kolekcja form do tworzenia lizaków czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: HANSBRUNNER102
Marka: HANS BRUNNER
HB-9158-PC LIZAK ZAJĄC HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do lizaków w kształcie zająca
Wielkanoc bez czekoladowego zająca? Chyba nikt z nas sobie tego nie wyobraża... dlatego niemiecka marka przygotowała serię wyjątkowych form specjalnie na tą okazję. Przygotuj własnoręcznie niepowtarzalne lizaki czekoladowe w kształcie zająca.
Indeks: CHOCOWORLD137
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1623 LOLLIPOP SMILEY CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do okrągłych lizaków z uśmiechem
Profesjonalna forma z poliwęglanu do okrągłych lizaków czekoladowych - wzór - emotikon.