![zestaw do nowoczesnych tartaletek z dekoracyjnym wypełnieniem zestaw do nowoczesnych tartaletek z dekoracyjnym wypełnieniem](https://www.cukieteria.pl/38429-large_default/kit-tarte-ring-blossom-o-70-25396870065-silikomart-zestaw-do-nowoczesnych-tart-ranty-perforowane-forma-silikonowa.jpg)
Indeks: SILIKOMART350
Marka: SILIKOMART
KIT TARTE RING RECTANGULAR 120 25.276.87.0065 SILIKOMART zestaw forma + 6 perforowanych rantów 120 x 35 x h 20 mm
Zestaw do nowoczesnych tart - perforowane ranty do wypieku ciasta kruchego + forma do dekoracji. Forma doskonale sprawdzi się również do monoporcji oraz mrożonych deserów.
KIT TARTE RING to seria zestawów składających się z perforowanych rantów oraz form silikonowych o różnych wzorach marki Silikomart Professional.
Zestawy zostały stworzone do kompleksowego tworzenia deserów na kruchym spodzie z dekoracyjnym wypełnieniem.
Ranty perforowane służą do tworzenia bazy z ciasta kruchego.
Forma silikonowa pozwala na stworzenie efektownego wykończenia w postaci musów, kremów oraz innych rodzajów nadzienia.
Ranty wykonane są z termoplastycznego kompozytu o wysokiej odporności na zgniatanie.
Formy wykonane zostały z wysokiej jakości odpornego i elastycznego silikonu (top white silicone).
Materiały wykazują odporność na działanie temperatur podczas pieczenia, chłodzenia, mrożenia i szokowego zamrażania.
Maksymalna temperatura pieczenia z zastosowaniem rantów to (+) 180°C, zaś maksymalna temperatura mrożenia to (-) 60°C.
W formach silikonowych można piec w wyższej temperaturze, nawet do (+) 230°C.
Zestawu można również używać w kuchence mikrofalowej oraz bezpiecznie myć w zmywarce.
Perforacja zastosowana w rantach zapewnia doskonałą cyrkulację powietrza, a tym samym równomierne rozprowadzanie ciepła.
Kruche ciasto po wypieczeniu charakteryzuje się równomiernym stopniem wypieczenia oraz zarumienienia.
Dodatkowo perforacja przyspiesza proces studzenia wypieków, co pozwala na uzyskanie wyjątkowej kruchości i chrupkości.
Spody rantów są nieco szersze, co zapewnia im całkowitą stabilność podczas pieczenia i studzenia.
Ranty posiadają gładką powierzchnię zapobiegającą przywieraniu wypieków oraz zapewniającą ich łatwe wyjmowanie bez naruszenia kształtu i formy.
Ponadto nie ma konieczności zabezpieczania rantów tłuszczem przed pieczeniem.
Idealnie sprawdzą się w profesjonalnej jak i domowej kuchni oraz cukierni.
Warunki użytkowania rantów z kompozytu termoplastycznego:
w piekarniku elektrycznym (do 180°C)
w piekarniku gazowym (do 180°C)
w piekarniku konwekcyjnym (z termoobiegiem do 180°C)
w zmywarce
w zamrażarce (do (-) 60°C)
w lodówce
możliwość szokowego mrożenia (do (-) 60°C)
w kuchence mikrofalowej
Warunki użytkowania formy silikonowej:
w piekarniku elektrycznym (do 230°C)
w piekarniku gazowym (do 230°C)
w piekarniku konwekcyjnym (z termoobiegiem do 230°C)
w zmywarce
w zamrażarce (do (-) 60°C)
w lodówce
możliwość szokowego mrożenia (do (-) 60°C)
w kuchence mikrofalowej
Indeks: SILIKOMART419
Marka: SILIKOMART
Indeks: SILIKOMART416
Marka: SILIKOMART
Indeks: SILIKOMART417
Marka: SILIKOMART
Indeks: SILIKOMART454
Marka: SILIKOMART
Kit Tarte ring Amore, to zestaw do tworzenia nowoczesnych tart w kształcie serca. Forma silikonowa do dekoracji + rant perforowany do wypieku kruchego spodu. W zestawie znajduje się: rant perforowany o wymiarach dł. 205 mm x szer. 190 mm x wys. 20 mm przeznaczony do wypieku kruchego spodu + forma silikonowa do dekoracji w kształcie serca o wymiarach dł....
Indeks: SILIKOMART456
Marka: SILIKOMART
Kit Tarte Ring Amore, to zestaw do tworzenia nowoczesnych tartaletek w kształcie serca. Zestaw 8 perforowanych rantów do wypieku ciasta kruchego o wymiarach dł. 80 mm x szer. 70 mm x wys. 20 mm + forma silikonowa do dekoracji w kształcie serca o wymiarach dł. 65 mm x szer. 55 mm x wys. 15 mm. Zestaw pozwala na jednorazowe przygotowanie 8 walentynkowych...
Indeks: CHOCOVIC03
Marka: CHOCOVIC
Klasyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
Indeks: CALLEBAUT122
Marka: CALLEBAUT
Prażynka, czyli drobne kawałki ciasteczek „crepes dentelle” - zaprojektowane dla uzyskania chrupiącej tekstury w wyrobach cukierniczych. Przeznaczone do łączenia z czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami.
Zestaw do nowoczesnych tart - perforowane ranty do wypieku ciasta kruchego + forma do dekoracji. Forma doskonale sprawdzi się również do monoporcji oraz mrożonych deserów.