CHOCO - to seria dopracowanych form silikonowych przeznaczonych przede wszystkim do pracy z czekoladą. Formy pozwalają na tworzenie klasycznych elementów dekoracyjnych o wszechstronnym zastosowaniu. Formy zostały wykonane z silikonu, który charakteryzuje się znaczną elastycznością oraz stabilnością termiczną - zapewniając wygodę oraz wydajność pracy. Formy przeznaczone są do pieczenia, chłodzenia, mrożenia oraz dają możliwość szokowego zamrażania. Wykazują odporność na działanie temperatur w zakresie od (-) 60°C do (+) 230°C, dają możliwość użytkowania w kuchence mikrofalowej oraz bezpiecznego mycia w zmywarce. Formy doskonale sprawdzą się do przygotowywania elementów z czekolady (ciemnej, białej lub mlecznej), a także do tworzenia cukierków i karmelków (cukrowych lub z izomaltu) oraz żelków.
CHOCO 123 - TO FORMA SILIKONOWA DZIĘKI KTÓREJ PRYGOTUJESZ ELEMENTY DEKORACYJNE W KSZTAŁCIE CYFR.
Silikon charakteryzuje się odpowiednią elastycznością, która zapewnia doskonałe odwzorowanie kształtu. Pozwala na bezproblemowe wyjmowanie wyrobów z formy oraz użytkowanie w kuchence mikrofalowej. Jest odporny na działanie wysokich (pieczenie) oraz niskich temperatur (nadaje się do chłodzenia, mrożenia oraz szokowego zamrażania). Jest całkowicie bezpieczny w kontakcie z żywnością oraz zapewnia zachowanie właściwej higieny dzięki możliwości mycia w zmywarce.
SCHEMAT FORMY
CHARAKTERYSTYKA FORM SILIKONOWYCH
-
elastyczność (forma po złożeniu wraca do swojego pierwotnego kształtu)
-
wytrzymałość (materiał nie pęka i nie ulega uszkodzeniom mechanicznym)
-
oszczędność miejsca podczas przechowywania (łatwość przechowywania)
-
stabilność termiczna (materiał jest odporny na szeroki zakres temperatur)
-
praktyczna i łatwa konserwacja (dzięki możliwości mycia w zmywarce)
-
wszechstronność użytkowania (możliwość pieczenia, chłodzenia, mrożenia oraz stosowania w kuchence mikrofalowej)
-
wysoka jakość (wykonane z najwyższej jakości płynnego silikonu)
-
bezpieczeństwo użytkowania (materiał nie zawiera bisfenoli i jest zgodny z wytycznymi agencji żywności i leków)
-
szczegółowe odwzorowanie kształtu (forma wiernie odwzorowuje każdy szczegół)
-
materiał nie wpływa na smak potraw (jest bezwonny)
WARUNKI UŻYTKOWANIA FORMY