
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Forma silikonowa do tworzenia elementów dekoracyjnych w kształcie cyfr. Przeznaczona do pracy z czekoladą, jednak doskonale sprawdzi się również do izomaltu oraz żelków.
CHOCO - to seria dopracowanych form silikonowych przeznaczonych przede wszystkim do pracy z czekoladą. Formy pozwalają na tworzenie klasycznych elementów dekoracyjnych o wszechstronnym zastosowaniu. Formy zostały wykonane z silikonu, który charakteryzuje się znaczną elastycznością oraz stabilnością termiczną - zapewniając wygodę oraz wydajność pracy. Formy przeznaczone są do pieczenia, chłodzenia, mrożenia oraz dają możliwość szokowego zamrażania. Wykazują odporność na działanie temperatur w zakresie od (-) 60°C do (+) 230°C, dają możliwość użytkowania w kuchence mikrofalowej oraz bezpiecznego mycia w zmywarce. Formy doskonale sprawdzą się do przygotowywania elementów z czekolady (ciemnej, białej lub mlecznej), a także do tworzenia cukierków i karmelków (cukrowych lub z izomaltu) oraz żelków.
CHOCO 123 - TO FORMA SILIKONOWA DZIĘKI KTÓREJ PRYGOTUJESZ ELEMENTY DEKORACYJNE W KSZTAŁCIE CYFR.
Silikon charakteryzuje się odpowiednią elastycznością, która zapewnia doskonałe odwzorowanie kształtu. Pozwala na bezproblemowe wyjmowanie wyrobów z formy oraz użytkowanie w kuchence mikrofalowej. Jest odporny na działanie wysokich (pieczenie) oraz niskich temperatur (nadaje się do chłodzenia, mrożenia oraz szokowego zamrażania). Jest całkowicie bezpieczny w kontakcie z żywnością oraz zapewnia zachowanie właściwej higieny dzięki możliwości mycia w zmywarce.
SCHEMAT FORMY
CHARAKTERYSTYKA FORM SILIKONOWYCH
elastyczność (forma po złożeniu wraca do swojego pierwotnego kształtu)
wytrzymałość (materiał nie pęka i nie ulega uszkodzeniom mechanicznym)
oszczędność miejsca podczas przechowywania (łatwość przechowywania)
stabilność termiczna (materiał jest odporny na szeroki zakres temperatur)
praktyczna i łatwa konserwacja (dzięki możliwości mycia w zmywarce)
wszechstronność użytkowania (możliwość pieczenia, chłodzenia, mrożenia oraz stosowania w kuchence mikrofalowej)
wysoka jakość (wykonane z najwyższej jakości płynnego silikonu)
bezpieczeństwo użytkowania (materiał nie zawiera bisfenoli i jest zgodny z wytycznymi agencji żywności i leków)
szczegółowe odwzorowanie kształtu (forma wiernie odwzorowuje każdy szczegół)
materiał nie wpływa na smak potraw (jest bezwonny)
WARUNKI UŻYTKOWANIA FORMY
Indeks: SILIKOMART265
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa do tworzenia dekoracji w kształcie elementów alfabetu. Przeznaczona do pracy z czekoladą, jednak doskonale sprawdzi się również do izomaltu oraz żelków.
Indeks: CHOCOWORLD01
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie korony
Indeks: CHOCOWORLD84
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin i czekoladek
Indeks: CHOCOWORLD32
Marka: CHOCOLATE WORLD
Magnetyczna forma poliwęglanowa do pralin kwadrat
Indeks: CHOCOWORLD50
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie połówki jajka
Indeks: CHOCOWORLD161
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin o owalnym kształcie. Dekoracyjne wykończenie w geometryczny wzór - idealnie sprawdzi się do pralin dekorowanych.
Indeks: CHOCOWORLD155
Marka: CHOCOLATE WORLD
Klasyczny kształt + nowoczesne wnętrze = zaskakujące batony czekoladowe Profesjonalna forma z poliwęglanu do nadziewanych batonów czekoladowych o klasycznym kształcie.
Indeks: CHOCOWORLD78
Marka: CHOCOLATE WORLD
Indeks: HANSBRUNNER47
Marka: HANS BRUNNER
Czas upływa i ucieka nieustannie, jednak czasami da go uchwycić... na przykład jedząc praliny w kształcie tarczy zegara. Pozwól innym na rozkoszowanie się czasem tworząc dla nich wyjątkowe praliny.
Indeks: CHOCOWORLD135
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do wielkanocnych pralin w kształcie pisanek. Idealna do pralin nadziewanych i dekorowanych.
Indeks: HANSBRUNNER103
Marka: HANS BRUNNER
Seria form do tworzenia dekoracyjnych wyrobów czekoladowych z okazji pierwszej komunii. Wykonane z wysokiej jakości odpornego poliwęglanu. Idealne do przygotowania słodkich upominków dla gości.
Indeks: CHOCOWORLD98
Marka: CHOCOLATE WORLD
Indeks: CACAOBARRY23
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CHOCOWORLD147
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma silikonowa do tworzenia pralin w kształcie gwiazdek. Trójwymiarowy wzór doskonale sprawdzi się do bożonarodzeniowych czekoladek.
Indeks: CHOCOWORLD35
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie połówki jajka
Indeks: SILIKOMART569
Marka: SILIKOMART
Zestaw form do tworzenia oryginalnych batonów czekoladowych z nadzieniem. W skład zestawu wchodzi forma do czekolady wykonana z innowacyjnego tritanu oraz silikonowa forma do kształtowania nadzienia.
Indeks: SILIKOMART533
Marka: SILIKOMART
Zestaw form do pralin z Tritanu™ i silikonu.
Forma silikonowa do tworzenia elementów dekoracyjnych w kształcie cyfr. Przeznaczona do pracy z czekoladą, jednak doskonale sprawdzi się również do izomaltu oraz żelków.