Indeks: SILIKOMART61
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa SCG 11 TABLICZKA CZEKOLADY 22.111.77.0065 Silikomart
Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz ulubione i spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych.
Do dzieła!
CHOCOLATE MOULDS - EASY CHOC - to wyjątkowa seria form silikonowych przeznaczonych do pracy z czekoladą. Seria została stworzona dla domatorów i miłośników czekolady - pozwala na przygotowywanie wyjątkowych pralin i czekoladek w zaciszu domowej kuchni. W serii znajdują się różnorodne kształty - klasyczne, okolicznościowe i nowoczesne. Domowe czekoladki doskonale sprawdzą się na różnego rodzaju przyjęciach i uroczystościach lub jako słodki i spersonalizowany upominek dla najbliższych. Formy zostały wykonane z najwyższej jakości płynnego silikonu platynowego, który charakteryzuje się znaczną elastycznością oraz stabilnością termiczną - zapewniając wygodę podczas pracy. Formy przeznaczone są przede wszystkim do pracy z czekoladą, jednak wykazują odporność na działanie temperatur w zakresie od (-) 60°C do (+) 230°C, co daje możliwość pieczenia i mrożenia w formach. Doskonale sprawdzą się do domowych cukierków i żelków, drobnych ciasteczek lub tworzenia "kostek lodu". Dodatkowo form można bezpiecznie używać w kuchence mikrofalowej oraz myć w zmywarce. Podczas tworzenia domowych pralin formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.
Platynowy płynny silikon charakteryzuje się odpowiednią elastycznością, która zapewnia doskonałe odwzorowanie kształtu. Pozwala na bezproblemowe wyjmowanie wyrobów z formy oraz użytkowanie w kuchence mikrofalowej. Jest odporny na działanie wysokich (pieczenie) oraz niskich temperatur (nadaje się do chłodzenia, mrożenia oraz szokowego zamrażania). Jest całkowicie bezpieczny w kontakcie z żywnością oraz zapewnia zachowanie właściwej higieny dzięki możliwości mycia w zmywarce. Podczas pracy z formami silikonowymi nie należy stosować ostrych narzędzi kuchennych, zalecane się stosowanie przyborów z tworzywa, drewna oraz silikonu.
ZASTOSOWANIE FORM Z SERII EASY CHOC:
do domowych czekoladek
do domowych pralin nadziewanych i dekorowanych
do klasycznych cukierków, cukierków z izomaltu i żelków
do wypieku ciasteczek
do "kostek lodu"
Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
ZALETY STOSOWANIA FORM SILIKONOWYCH:
elastyczność (forma po złożeniu wraca do swojego pierwotnego kształtu)
wytrzymałość (materiał nie pęka i nie ulega uszkodzeniom mechanicznym)
oszczędność miejsca podczas przechowywania (łatwość przechowywania)
stabilność termiczna (materiał jest odporny na szeroki zakres temperatur)
praktyczna i łatwa konserwacja (dzięki możliwości mycia w zmywarce)
wszechstronność użytkowania (możliwość pieczenia, chłodzenia, mrożenia oraz stosowania w kuchence mikrofalowej)
wysoka jakość (wykonane z najwyższej jakości płynnego silikonu)
bezpieczeństwo użytkowania (materiał nie zawiera bisfenoli i jest zgodny z wytycznymi agencji żywności i leków)
szczegółowe odwzorowanie kształtu (forma wiernie odwzorowuje każdy szczegół)
nie wymagają zabezpieczania tłuszczem (zdrowsza forma przygotowywania potraw)
materiał nie wpływa na smak potraw (jest bezwonny)
FILM INSTRUKTAŻOWY:
WARUNKI UŻYTKOWANIA FORM:
Indeks: SILIKOMART61
Marka: SILIKOMART
Indeks: SILIKOMART63
Marka: SILIKOMART
Indeks: SILIKOMART256
Marka: SILIKOMART
Brązowa forma silikonowa w kształcie 12 małych serc po 8 ml.
Indeks: SILIKOMART257
Marka: SILIKOMART
Brązowa forma silikonowa w kształcie 11 koron po 9 ml.
Indeks: SILIKOMART410
Marka: SILIKOMART
Indeks: CALLEBAUT118
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Indeks: CALLEBAUT116
Marka: CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CALLEBAUT117
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CALLEBAUT119
Marka: CALLEBAUT
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego, teraz także w małym opakowaniu.
Indeks: CALLEBAUT31
Marka: CALLEBAUT
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego.
Indeks: CHOCOWORLD162
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek nadziewanych o oryginalnym i nowoczesnym kształcie - słonecznika. Stworzona we współpracy z Igor Zaritskyi.
Indeks: CHOCOWORLD150
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do tworzenia czekoladek i pralin nadziewanych w kształcie serca. Doskonale sprawdzi się do walentynkowych słodyczy.
Indeks: HANSBRUNNER113
Marka: HANS BRUNNER
Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nadziewanych lub dekorowanych pralin. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CHOCOWORLD09
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie połówki jajka
Indeks: CHOCOWORLD158
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do klasycznych i dekorowanych pralin o oryginalnym i nowoczesnym kształcie - koła. Zaprojektowana i opracowana we współpracy z Nick Kunst.
Indeks: SILIKOMART182
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa do czekolady Klocki Silikomart
Indeks: CHOCOWORLD21
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek - quenelle - stworzona we współpracy z Frank Haasnoot >>> idealnie sprawdzi się do tworzenia nadziewanych i dekorowanych czekoladek.
Indeks: HANSBRUNNER99
Marka: HANS BRUNNER
Walentynki nie mogą obejść się bez wyjątkowych czekoladek. Forma do pralin w kształcie serca z brylantu pozwala na przygotowanie wyjątkowo eleganckiego i słodkiego upominku.
Indeks: CHOCOWORLD15
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin prostokątne schodki
Indeks: CHOCOWORLD132
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin w kształcie gniazda. Doskonale sprawdzi się do wielkanocnych czekoladek i słodkich upominków.
Indeks: CHOCOWORLD156
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do klasycznych pralin i czekoladek nadziewanych o wydłużonym kształcie. Forma doskonale sprawdzi się zarówno do pralin nadziewanych jak i dekorowanych.
Indeks: SILIKOMART265
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa do tworzenia dekoracji w kształcie elementów alfabetu. Przeznaczona do pracy z czekoladą, jednak doskonale sprawdzi się również do izomaltu oraz żelków.
Indeks: CHOCOWORLD131
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma do pralin z poliwęglanu do wielkanocnych czekoladek. Pozwala na jednorazowe przygotowanie trzech wzorów - królik, kaczuszka, kurka.
Indeks: HANSBRUNNER16
Marka: HANS BRUNNER
Indeks: CHOCOWORLD41
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie połówki jajka
Indeks: CHOCOWORLD101
Marka: CHOCOLATE WORLD
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CHOCOWORLD03
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie kwadratu
Indeks: HANSBRUNNER115
Marka: HANS BRUNNER
Seria oryginalnych form do tworzenia bożonarodzeniowych tabliczek czekolady. Proste kształty i wzory idealnie sprawdzą się do przygotowywania dekoracyjnych tabliczek z dodatkami. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: SILIKOMART174
Marka: SILIKOMART
Brązowa forma silikonowa w kształcie śnieżynek.