
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz ulubione i spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych.
Do dzieła!
CHOCOLATE MOULDS - EASY CHOC - to wyjątkowa seria form silikonowych przeznaczonych do pracy z czekoladą. Seria została stworzona dla domatorów i miłośników czekolady - pozwala na przygotowywanie wyjątkowych pralin i czekoladek w zaciszu domowej kuchni. W serii znajdują się różnorodne kształty - klasyczne, okolicznościowe i nowoczesne. Domowe czekoladki doskonale sprawdzą się na różnego rodzaju przyjęciach i uroczystościach lub jako słodki i spersonalizowany upominek dla najbliższych. Formy zostały wykonane z najwyższej jakości płynnego silikonu platynowego, który charakteryzuje się znaczną elastycznością oraz stabilnością termiczną - zapewniając wygodę podczas pracy. Formy przeznaczone są przede wszystkim do pracy z czekoladą, jednak wykazują odporność na działanie temperatur w zakresie od (-) 60°C do (+) 230°C, co daje możliwość pieczenia i mrożenia w formach. Doskonale sprawdzą się do domowych cukierków i żelków, drobnych ciasteczek lub tworzenia "kostek lodu". Dodatkowo form można bezpiecznie używać w kuchence mikrofalowej oraz myć w zmywarce. Podczas tworzenia domowych pralin formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.
Platynowy płynny silikon charakteryzuje się odpowiednią elastycznością, która zapewnia doskonałe odwzorowanie kształtu. Pozwala na bezproblemowe wyjmowanie wyrobów z formy oraz użytkowanie w kuchence mikrofalowej. Jest odporny na działanie wysokich (pieczenie) oraz niskich temperatur (nadaje się do chłodzenia, mrożenia oraz szokowego zamrażania). Jest całkowicie bezpieczny w kontakcie z żywnością oraz zapewnia zachowanie właściwej higieny dzięki możliwości mycia w zmywarce. Podczas pracy z formami silikonowymi nie należy stosować ostrych narzędzi kuchennych, zalecane się stosowanie przyborów z tworzywa, drewna oraz silikonu.
ZASTOSOWANIE FORM Z SERII EASY CHOC:
do domowych czekoladek
do domowych pralin nadziewanych i dekorowanych
do klasycznych cukierków, cukierków z izomaltu i żelków
do wypieku ciasteczek
do "kostek lodu"
Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
ZALETY STOSOWANIA FORM SILIKONOWYCH:
elastyczność (forma po złożeniu wraca do swojego pierwotnego kształtu)
wytrzymałość (materiał nie pęka i nie ulega uszkodzeniom mechanicznym)
oszczędność miejsca podczas przechowywania (łatwość przechowywania)
stabilność termiczna (materiał jest odporny na szeroki zakres temperatur)
praktyczna i łatwa konserwacja (dzięki możliwości mycia w zmywarce)
wszechstronność użytkowania (możliwość pieczenia, chłodzenia, mrożenia oraz stosowania w kuchence mikrofalowej)
wysoka jakość (wykonane z najwyższej jakości płynnego silikonu)
bezpieczeństwo użytkowania (materiał nie zawiera bisfenoli i jest zgodny z wytycznymi agencji żywności i leków)
szczegółowe odwzorowanie kształtu (forma wiernie odwzorowuje każdy szczegół)
nie wymagają zabezpieczania tłuszczem (zdrowsza forma przygotowywania potraw)
materiał nie wpływa na smak potraw (jest bezwonny)
FILM INSTRUKTAŻOWY:
WARUNKI UŻYTKOWANIA FORM:
Indeks: SILIKOMART61
Marka: SILIKOMART
Indeks: SILIKOMART63
Marka: SILIKOMART
Indeks: SILIKOMART256
Marka: SILIKOMART
Brązowa forma silikonowa w kształcie 12 małych serc po 8 ml.
Indeks: SILIKOMART257
Marka: SILIKOMART
Brązowa forma silikonowa w kształcie 11 koron po 9 ml.
Indeks: SILIKOMART410
Marka: SILIKOMART
Indeks: CALLEBAUT118
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Indeks: CALLEBAUT116
Marka: CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CALLEBAUT117
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CALLEBAUT119
Marka: CALLEBAUT
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego, teraz także w małym opakowaniu.
Indeks: CHOCOWORLD91
Marka: CHOCOLATE WORLD
Indeks: CHOCOWORLD04
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin
Indeks: CHOCOWORLD27
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Davide Comaschi 1754CW Chocolate World
Indeks: CHOCOWORLD25
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie Kuli
Indeks: CHOCOWORLD24
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie Grand Marnier
Indeks: CHOCOWORLD141
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin w kształcie gwiazdek. Doskonale sprawdzi się do świątecznych pralin nadziewanych.
Indeks: CACAOBARRY29
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CHOCOWORLD06
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin prostokąt
Indeks: CHOCOWORLD12
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie kwadratu
Indeks: CHOCOWORLD123
Marka: CHOCOLATE WORLD
Indeks: CHOCOWORLD166
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do tworzenia zaokrąglonych patyczków z czekolady - zaprojektowana we współpracy z Martin Diez.
Indeks: CHOCOWORLD160
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu zaprojektowana i opracowana we współpracy z zespołem Dutch Patisserie Team. Oryginalny kształt doskonale sprawdzi się do tworzenia wyjątkowo dekoracyjnych czekoladek.
Indeks: HANSBRUNNER16
Marka: HANS BRUNNER
Indeks: CHOCOWORLD52
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie połówki jajka
Indeks: SILIKOMART267
Marka: SILIKOMART
Brązowa forma silikonowa w kształcie 7 łyżeczek po 6,2 ml.
Indeks: SILIKOMART569
Marka: SILIKOMART
Zestaw form do tworzenia oryginalnych batonów czekoladowych z nadzieniem. W skład zestawu wchodzi forma do czekolady wykonana z innowacyjnego tritanu oraz silikonowa forma do kształtowania nadzienia.
Indeks: CHOCOWORLD84
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin i czekoladek
Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz ulubione i spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych.
Do dzieła!