walentynkowa forma do tworzenia dekoracyjnych tabliczek w kształcie serca
  • walentynkowa forma do tworzenia dekoracyjnych tabliczek w kształcie serca
  • walentynkowa forma do tworzenia dekoracyjnych tabliczek w kształcie serca

HB-9115-PC TABLICZKA HEART HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady w kształcie serca

HANSBRUNNER60

Seria oryginalnych form do tworzenia walentynkowych tabliczek czekolady. Proste kształty i wzory idealnie sprawdzą się do przygotowywania dekoracyjnych tabliczek z dodatkami.

125,00 zł
Brutto

Stawka VAT: 23.00%

W magazynie: 0

PRODUKT NA ZAMÓWIENIE
help_outlineZapytaj o produkt
HB-9115-PC TABLICZKA HEART HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady w kształcie serca

HB-9115-PC TABLICZKA HEART HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady w kształcie serca

Akceptuję zasady polityki prywatności  

favorite_border favorite
Opis

Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

Seria okazjonalnych form do tabliczek czekolady w różnych kształtach została stworzona z myślą o tworzeniu dekoracyjnych tabliczek z dodatkami smakowymi.

Jako dodatki doskonale sprawdzą się między innymi:

Zalety korzystania z form z poliwęglanu:

  • trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność

  • odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur

  • zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych

  • równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy

  • możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie

  • łatwość wyjmowania kształtów z formy

SCHEMAT FORMY DO TABLICZEK CZEKOLADY:

  • WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

  • PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

  • PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

Szczegóły produktu
HANSBRUNNER60

Opis

NUMER KATALOGOWY
HB-9115-PC
NAZWA HANDLOWA
TABLET HEART
OPAKOWANIE
BRAK OPAKOWANIA OCHRONNEGO
ILOŚĆ TABLICZEK
2
OBJĘTOŚĆ PORCJI
100 g
OBJĘTOŚĆ FORMY
200 g (2 x 100 g)
WYMIARY FORMY
275 x 175 x h 24 mm
WYMIARY PORCJI
107.5 x 123 x h 10 mm
RODZAJ
FORMA DO TABLICZEK CZEKOLADY
BARWA
TRANSPARENTNA | LEKKO ŻÓŁTA
WZÓR
SERCE
MATERIAŁ
POLIWĘGLAN (TERMOFORMOWANY)
PRZEZNACZENIE
DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
ZASTOSOWANIE
DO CZEKOLADY
SERIA PRODUKTOWA
WALENTYNKI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: HANSBRUNNER146

Marka: HANS BRUNNER

HB-9195-PC LOLLY BRILLANT HERZ HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do lizaków czekoladowych - brylantowe serce

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia lizaków czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 117,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT31

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CZEKOLADA RUBY 47.3% RECIPE N°RB1 CALLEBAUT CHR-R35RB1-E4-U70

favorite_border favorite

Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego.

Cena 337,50 zł

135,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE