600 ml TRENNSPRAY BACK&UP LINDEMANN uniwersalny tłuszcz roślinny w sprayu
LINDEMANN01(1)
Uniwersalny tłuszcz roślinny w sprayu. Doskonale sprawdzi się do zabezpieczania różnego rodzaju powierzchni teflonowych podczas smażenia i pieczenia. Wygodna forma zabezpieczania metalowych form do pieczenia przed przywieraniem wypieków.
Bardzo wygodny i łatwy w użyciu oraz uniwersalny w zastosowaniu tłuszcz roślinny w postaci sprayu. Doskonale sprawdzi się do zabezpieczania (przed przywieraniem wyrobów) różnego rodzaju metalowych form i blach do pieczenia. Idealnie sprawdzi się do spryskiwania powierzchni patelni, gofrownic oraz naleśnikarek podczas procesu smażenia. Dodatkowo stosowanie produktu pozwoli na usprawnienie pracy w punktach gastronomicznych serwujących gofry czy naleśniki. Tłuszcz można stosować również do spryskiwania produktów spożywczych w celu zapobiegania ich zlepiania. Produkt jest w 100% roślinny, tłuszcz wykazuje odporność na działanie wysokich temperatur, a także może być stosowany na zimno. Zdecydowanie jest to produkt o wszechstronnym zastosowaniu.
do zabezpieczania metalowych form i blach do pieczenia,
do zabezpieczania produktów spożywczych (zapobieganie zlepianiu wyrobów)
do użytku profesjonalnego oraz na użytek domowy
Sposób użycia: przed użyciem wstrząsnąć puszkę - powierzchnię spryskiwać z odległości około 20-30 cm.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (maksymalna temperatura przechowywania to 18°C, maksymalna temperatura użytkowania to 50°C); chronić przed bezpośrednim kontaktem ze źródłami ciepła.
Środki ostrożności: pojemnik pod ciśnieniem - łatwopalny aerozol; nadmierne ogrzanie grozi wybuchem - produkt należy trzymać z dala od źródeł ciepła, gorących powierzchni, iskier, otwartego ognia oraz innych źródeł zapłonu; nie palić; nie spryskiwać otwartego ognia lub innego źródła zapłonu; nie przekłuwać ani nie spalać - nawet po zużyciu; chronić przed ekspozycją na słońce; nie wystawiać na działanie temperatur wyższych nić 50°C; chronić przed dziećmi.
Szczegóły produktu
LINDEMANN01(1)
33 Przedmioty
Opis
OPAKOWANIE
PUSZKA Z DOZOWNIKIEM
POJEMNOŚĆ
600 ml
RODZAJ
TŁUSZCZ W SPRAYU
FORMA
SPRAY
PRZEZNACZENIE
DO SMAŻENIA | DO PIECZENIA | DO ZABEZPIECZANIA POWIERZCHNI
Seria końcówek do dekoracji wykonanych z jednego kawałka stali nierdzewnej. Niezbędny element wyposażenia każdej profesjonalnej i domowej pracowni cukierniczej.
Mini beziki w neonowych barwach - idealny sposób na szybką i efektowną dekorację wyrobów cukierniczych. Doskonałe do ozdabiania tortów i wypieków z kremami.
Kremowa biała czekolada o umiarkowanie słodkim smaku z dominującymi nutami mleka. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Modyfikowane białko sojowe - naturalny dodatek o właściwościach napowietrzających, zagęszczających i poprawiających teksturę. Stosowany jest jako substytut albuminy. Może być stosowany w wyrobach przeznaczonych dla wegan i wegetarian.
Mieszanka w proszku do sporządzania lodów i sorbetów o smaku zielonej herbaty - Matcha. Produkt o wysokiej zawartości sproszkowanej zielonej herbaty z dodatkiem cukru trzcinowego i błonnika roślinnego.
Cukier prosty otrzymywany w procesie częściowej hydrolizy skrobi - maltodekstryna. Funkcjonalny dodatek spożywczy o zróżnicowanym zastosowaniu (do lodów i cukiernictwa).
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Gotowy do użycia klej spożywczy o żelowej konsystencji. Niezbędny element podczas tworzenia przestrzennych dekoracji oraz figurek z masy cukrowej i marcepanu.
Dodatek do lodów na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego - pozwala na przygotowanie lodów o wyśmienitym i charakterystycznym smaku z wyczuwalną kwasowością. Lody doskonale łączą się z owocami oraz pastami owocowymi.
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Białka mleka w proszku z dodatkiem lecytyny słonecznikowej - przeznaczone do stosowania w ganache (z białej, mlecznej i ciemnej czekolady) w celu uzyskania doskonałej struktury i konsystencji.