TRUCILLO MIX BAR 50% ARABICA 50% ROBUSTA FULL BODIED AND STRONG - KAWA ZIARNISTA - DO EKSPRESU CIŚNIENIOWEGO, EKSPRESÓW AUTOMATYCZNYCH, EKSPRESU PRZELEWOWEGO ORAZ PARZENIA W KAWIARCE.
Kawa ziarnista o bogatym i mocnym smaku. Mieszanka wyselekcjonowanych ziaren Arabica i Robusta pochodzących z Ameryki Południowej, Afryki oraz Azji. Intensywny aromat z nutami kakao, gorzkiej czekolady, suszonych owoców i przypraw korzennych oraz wyczuwalnymi nutami tostowymi.
"Mieszanka aromatycznej Arabiki i pełnej kawy Robusta, stworzona z myślą o miłośnikach mocnej i aromatycznej kawy. To wyjątkowe espresso, charakteryzujące się intensywnym zapachem ciemnej czekolady z przyjemnymi pikantnymi nutami. Wyróżnia się trwałą kremą i pełną teksturą. Energetyzująca kawa o bogatym i mocnym smaku: przyjemność płynąca z doskonałego espresso."

| CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU |
| NAZWA HANDLOWA |
MIX BAR FULL BODIED AND STRONG |
| PRODUCENT |
TRUCILLO |
| ZIARNO |
50% ARABICA 50% ROBUSTA |
| POCHODZENIE ZIARNA |
AMERYKA POŁUDNIOWA, AFRYKA, AZJA |
| PROFIL SMAKOWY |
KAKAO, GORZKA CZEKOLADA, SUSZONE OWOCE, PRZYPRAWY KORZENNE, NUTY TOSTOWE |
| PALENIE |
4/5 |
| AROMAT |
4/5 |
| BODY |
5/5 |
| SMAK |
BOGATY I MOCNY |
| FORMA |
KAWA ZIARNISTA |
| MASA NETTO |
1 KG |
| PRZEZNACZENIE |
EKSPRES CIŚNIENIOWY, EKSPRES PRZELEWOWY, KAWIARKA |
| OPAKOWANIE |
WOREK (PET/AL/PE) Z WENTYLEM |

Parametry idealnego espresso:
- dozowanie: 7-9 g
- czas ekstrakcji: 25-30 sekund
- ciśnienie: 9 barów
- temperatura wody: 92-96°C
- ilość naparu: 25-30 ml
- temperatura filiżanki: 67°C

Metody parzenia:
- ekspres kolbowy,
- ekspres automatyczny,
- ekspres przelewowy,
- kawiarka.

Opakowanie: worek z wentylem umożliwiającym prawidłową wymianę gazów (świeżo palona kawa uwalnia dwutlenek węgla) i blokuje dostęp powietrza.
Data palenia kawy znajduje się na opakowaniu, kawę należy spożyć do 24 miesięcy od daty palenia, jednak najlepiej smakuje do 3 miesięcy od daty palenia, ponieważ zachowuje w pełni swój smak i aromat.
Warunki przechowywania: kawę po otwarciu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed działaniem wilgoci i obcych zapachów.



