• SZKOLENIA CUKIERNICZE

  • CIASTECZKA WIELKANOCNE

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

marcepanowa pasta migdałowa z pistacjami
  • marcepanowa pasta migdałowa z pistacjami
  • masa marcepanowa z dodatkiem orzechów

1.0 kg Marcepan pistacjowy 083 LUBECA marcepanowa pasta migdałowo-pistacjowa

LUBECA39

Masa marcepanowa z pistacjami - połączenie klasycznego marcepanu z orzechami pistacjowymi. Idealna jako nadzienie do pralin, czekolad oraz wyrobów cukierniczych.

96,20 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

MARCEPAN PISTACJOWY - to masa otrzymywana z oczyszczonych i zmiażdżonych z cukrem migdałów i pistacji. Uformowanie pistacjowej masy marcepanowej w prostokątny blok znacznie ułatwia jej porcjowanie i dozowanie. Marcepan pistacjowy to jednorodna i plastyczna masa, która doskonale sprawdza się do przekładania, nadziewania i ozdabiania wyrobów cukierniczych. Będzie także doskonałą bazą kremów i mas, a także sprawdzi się jako nadzienie podczas produkcji pralin, batonów czy tabliczek czekolady.

Składniki: migdały (43%), cukier, woda, pistacje (9%), syrop cukru inwertowanego, etanol (alkohol etylowy); może zawierać śladowe ilości orzechów laskowych; masa marcepanowa z pistacjami o minimalnej zawartości migdałów kalifornijskich - 43.0% i pistacji - 9.0%.

SKŁAD PRODUKTU
MIGDAŁY 43.0 %
CUKIER 35.0 %
PISTACJE 9.0 %

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 1988/477 kJ/kcal
TŁUSZCZ 29.0 g
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE 2.5 g
WĘGLOWODANY 38.0 g
W TYM CUKRY 37.0 g
BIAŁKO 11.0 g
SÓL 0.0 g

CHARAKTERYSTYKA FIZYKOCHEMICZNA
METALE CIĘŻKIE zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 1881/2006
PESTYCYDY zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 396/2005
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
OGÓLNA LICZBA DROBNOUSTROJÓW <10000
BAKTERIE Z GRUPY COLI <10
PLEŚNIE I DROŻDŻE <100
STAPCHYLOCOCCUS AUREUS <10
SALMONELLA nieobecna w 25.0 g
ESCHERICHIA COLI nieobecne w 1.0 g

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym miejscu o temperaturze od 15°C do 18°C, wilgotność względna powietrza (otoczenia) do 60%; produkt należy składować w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego. Warunki transportu: środki transportowe przeznaczone do przewozu powinny być suche, czyste, pozbawione obcych zapachów i zabezpieczone przed szkodliwym wpływem warunków atmosferycznych.

Okres przydatności do spożycia: "zgodnie z atestem producenta - minimum 300 dni od daty produkcji"; Przeznaczenie konsumencie: do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumenckich z wyjątkiem osób uczulonych.

Oświadczenie producenta: "do produkcji naszych produktów nie używamy żadnej żywności ani składników żywności, które zawierają organizmy modyfikowane genetycznie lub składają się z takich - zgodnie z definicją Rozporządzenia (WE) 1829/2003 i 1830/2003. Zidentyfikowano wszystkie surowce, które niosą ze sobą ryzyko skażenia lub wyprodukowania z organizmów genetycznie zmodyfikowanych. Właściwi dostawcy wystawili certyfikat potwierdzający, że w dostarczonych przez nich produktach nie występowały organizmy genetycznie modyfikowane (zgodnie z wyżej wymienionymi przepisami)."

Szczegóły produktu
LUBECA39

Opis

NUMER KATALOGOWY
083
NAZWA HANDLOWA
MARCEPANOWA PASTA MIGDAŁOWO-PISTACJOWA
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
FOLIA LAMINOWANA
OPAKOWANIE ZBIORCZE
5 kg (5 x 1.0 kg) KARTON
RODZAJ
MARCEPAN Z MIGDAŁÓW KALIFORNIJSKICH I PISTACJI
KSZTAŁT
PROSTOKĄTNY
AROMAT
AROMATYCZNY | PEŁNY | SŁODKI | MIGDAŁOWY | PISTACJOWY
SMAK
SŁODKI | MIGDAŁOWY | PISTACJOWY | LEKKA GORYCZKA
BARWA
JASNA | ZIELONA | PISTACJOWA
FORMA
BLOK
KONSYSTENCJA
DO KROJENIA | BEZ SKORUPY | BEZ OLEJOWANIA | BEZ KRYSTALIZACJI CUKRU
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA
DOZOWANIE
WEDŁUG UZNANIA
APLIKACJE
CIASTA | KREMY | NADZIENIA
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
15-18°C
WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
MAX. 60%
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
ZGODNIE Z ATESTEM PRODUCENTA | MINIMUM 300 DNI OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
MARCEPANOWA PASTA MIGDAŁOWA
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: PERNIGOTTI309

Marka: PERNIGOTTI

op. 3 kg STRACCIATA DI NOCCIOLA TOSTATA SALATA 12092694 PERNIGOTTI prażone pesto z orzechów laskowych z sola morską

Wyjątkowy produkt - pasta orzechowa do lodów w postaci pesto. Doskonały smak prażonych orzechów uwydatniony dodatkiem soli morskiej. Gęsta i kremowa konsystencja z drobnymi kawałkami chrupiących orzechów. Nowoczesne wydanie lodów w orzechowych smakach.

Cena 453,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: MASTERMARTINI67/1

Marka: Master Martini

op. 5 kg CARAVELLA GRAN LATTE E NOCCIOLA AX52DC MASTER MARTINI krem do smarowania o smaku mleka i orzechów laskowych

Krem o doskonałej konsystencji do smarowania, o zrównoważonym smaku mleka i orzechów laskowych, idealny do nadzień i aromatyzowania. Wszechstronność zastosowania. Bez tłuszczów uwodornionych, z lecytyną słonecznikową, z naturalnymi aromatami.

Cena 175,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI310

Marka: PERNIGOTTI

op. 3 kg STRACCIATA DI PISTACCHIO TOSTATO SALATO 12092693 PERNIGOTTI prażone pesto z orzechów pistacjowych z sola morską

Wyjątkowy produkt - pasta orzechowa do lodów w postaci pesto. Doskonały smak prażonych orzechów uwydatniony dodatkiem soli morskiej. Gęsta i kremowa konsystencja z drobnymi kawałkami chrupiących orzechów. Nowoczesne wydanie lodów w orzechowych smakach.

Cena 936,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE