Le Fruit de Monin Strawberry, to gęsty przecier o słodkim smaku dojrzałych na słońcu truskawek. Intensywna barwa i autentyczny smak. Idealny dodatek do napojów, deserów i śniadań. Twórz własne truskawkowe przepisy z wykorzystaniem puree od Monin.
W koszyku nie ma jeszcze produktów
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
-
wstecz
-
wstecz
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
- NARZĘDZIA DO DEKORACJI
- TYLKI CUKIERNICZE
- WORKI CUKIERNICZE
- WAŁKI DO MASY I CIASTA
- AKCESORIA DO KORONEK
- AKCESORIA FLORYSTYCZNE
- KRATKI DO STUDZENIA
- RÓZGI i TRZEPACZKI
- NOŻE KUCHENNE
- SZPATUŁY CUKIERNICZE
- SKROBKI
- ŁOPATKI KUCHENNE
- PĘDZELKI
- MISKI
- MIARKI KUCHENNE
- TARKI RĘCZNE
- DROBNY SPRZĘT KUCHENNY
- SITKA CUKIERNICZE
- STOLNICE SILIKONOWE
- FOLIE GITAROWE
- SPRZĘT BARISTYCZNY
- SYFONY I AKCESORIA
- TERMOMETRY I MIERNIKI
- ROBOTY KUCHENNE
- BLENDERY
- URZĄDZENIA DO CZEKOLADY
- DRUKARKI SPOŻYWCZE
- GOFROWNICE I AKCESORIA
- ŚRODKI HIGIENY
-
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
- KSIĄŻKI CUKIERNICZE
- AGUGIARO & FIGNA
- ALFATEC PRO
- ASTRA SWEETS
- BABBI
- BALDINI
- BAMIX OF SWITZERLAND
- BARBARA LUIJCKX
- BENEO
- BIRKMANN
- BONUS
- BOTANICA
- BRAND 4CAKE
- BRAS MILANO
- CACAO BARRY
- CALLEBAUT
- CCW WEIBLER CONFISERIE CHOCOLATERIE
- CHOCOLATE WORLD
- CHOCOVIC
- COLLINO
- COMPRITAL
- DANTOM
- DAWN FOODS
- DE BUYER
- DEBIC
- DECO RELIEF
- DECORA
- DEKORA
- DEKORPOL
- DIJO FUN&FOOD
- DITARTE
- DLA SMAKU
- DOMOGEL
- DOROSIOWE RANTY
- DREIDOPPEL
- DYLEX
- ELENA LIOFILIZATY
- EMIX
- EUROVANILLE
- EWALD-GELATINE GMBH
- FLORENSUC
- FOOD COLOURS
- FRACTAL COLORS
- FRANTYL
- FS OPAKOWANIA
- GALAGO MEDAC
- GIUBILEO EXPERIENCE
- GIUSTO MANETTI BATTILORO
- GODAN
- GOLDPLAST
- GRODCONO
- HANS BRUNNER
- HEINZELMANN
- HENDI
- HERSTA
- ICB TECNOLOGIE
- ISI INSPIRING FOOD
- KOMAGES
- KRAM
- LAPED
- LC TRADE POLAND
- LEAGEL
- LEDUVEL
- LIV OPAKOWANIA
- LOUIS FRANCOIS
- LOVE NATURE
- LUBECA
- MARTELLATO
- MASTER MARTINI
- MASTERCHEM
- MAZZONI GROUP
- MICROPLANE
- MIRAN
- MIX EXPERT
- MIXIT
- MODECOR
- MONA LISA
- MONIN
- MORI 2A
- MULTIICE
- NESTLE PROFESSIONAL
- NOVACART
- PAPILART
- PAVONI ITALIA
- PEJOT
- PERNIGOTTI
- PIANETTA DI BARBIERI
- PODKŁADY CUKIERNICZE
- POLKRYS
- POLO PLAST
- PROFBOARD
- RAVIFRUIT
- ROBOT COUPE
- ROSE DECOR
- SALPA
- SARACINO
- SASKIA
- SEMPRE
- SICO KITCHENWARE
- SILIKOMART
- SOSA INGREDIENTS
- STALGAST
- STARK
- STÖCKEL
- STYROPAK
- SWEET DECOR
- TALA
- TEAHOUSE EXCLUSIVES
- TESCOMA
- TESTO
- THERMOHAUSER
- TOMGAST
- TRUCILLO
- UNIPACK
- UNOX
- VALRHONA
- VAN HOUTEN
- VITAMIX
- VITO OIL FILTER SYSTEM
- WILTON
- ZEELANDIA
Szukaj
op. 1 kg Truskawka - RAVIFRUIT - pasteryzowany przecier owocowy - 90% zawartość owoców
Wysokiej jakości przecier truskawkowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Opis produktu
Truskawka - pasteryzowany przecier owocowy:
Seria gotowych przecierów owocowych od marki Ravifruit o wszechstronnym zastosowaniu. Przeciery są pasteryzowane w celu zapewnienia wysokiej jakości i bezpieczeństwa produktów. Przetwory charakteryzuje wysoka zawartość owoców (90%) oraz niewielki dodatek cukru (10%). Wysokiej jakości przeciery owocowe o płynnej konsystencji, naturalnym smaku i aromacie. Świeżość produktów zapewnia ich odpowiednie zapakowanie, wygodny karton Tetra Pack z nakrętką. Opakowanie produktu pozwala na łatwe przechowywanie oraz dozowanie produktu. Po otwarciu przeciery należy przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu siedmiu dni od otwarcia. Stosowanie przecierów owocowych pozwala na zachowanie stałej jakości i powtarzalności produktu niezależnie od sezonu. Dodatkowo usprawnia i przyspiesza proces produkcji oraz ułatwia przechowywanie. Pulpy owocowe przeznaczone są przede wszystkim do produkcji lodów, stosowania w cukiernictwie i gastronomii. Przeciery owocowe to produkty pełne naturalnego smaku owoców, o nieograniczonych możliwościach zastosowania.
Jaki skład ma przecier truskawkowy?
Składniki: przecier truskawkowy (89.7%), cukier (10%), koncentrat soku z czerwonych owoców (0.3%).
Szczegóły i charakterystyka produktu:
Nazwa handlowa | Strawberry |
Seria produktowa | Ambient fruit purees |
Numer katalogowy | 20374231 |
Rodzaj | przecier owocowy |
Smak | truskawka |
Konsystencja | płynna |
Forma | pulpa |
Brix | 17 |
pH | 3.4 |
Opakowanie | Tetra Pack |
Opakowanie zbiorcze | 6 x 1.0 kg |
Masa netto | 1.0 kg |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | produkcja cukiernicza |
Dozowanie | według uznania |
Producent | Ravifruit |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Francja |
Zastosowanie i sposób użycia przecierów owocowych:
Przeciery owocowe to produkty gotowe do użycia, bezpośrednio z opakowania. Produkty z wysoką zawartością owoców i minimalnym dodatkiem cukru to doskonała baza do lodów, deserów, napojów i wyrobów cukierniczych. Pulpy owocowe stosuje się według potrzeb i uznania, dozowanie łatwo dostosujesz różnorodnych przepisów. Przeciery owocowe dodaje się bezpośrednio do sporządzanych napojów i deserów. Podstawowe zastosowanie pasteryzowanych przecierów owocowych to: sorbety, lody, musy, desery, polewy, galaretki, żelki, coulis, glazury, granitas, koktajle, drinki i napoje.
Jak przechowywać pulpy owocowe?
Warunki przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu: przecier owocowy w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Data produkcji oraz termin przydatności do spożycia znajdują się na opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania produktu przed otwarciem, to 10-25°C.
Warunki przechowywania produktu po otwarciu: po otwarciu przeciery owocowe należy przechowywać w warunkach chłodniczych. Należy zabezpieczyć produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz obcych zapachów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie. Produkt najlepiej przechowywać w temperaturze od 0°C do 4°C. Produkt należy zużyć w ciągu 7 dni od momentu otwarcia opakowania.
Wartość odżywcza przecieru owocowego:
Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 277 kJ / 66 kcal |
Tłuszcz | 0.2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 13.6 g |
w tym cukry | 13.6 g |
Błonnik | 1.7 g |
Białko | 0.7 g |
Sól | 0.0 g |
Informacje dodatkowe:
Tetra Pack - aseptyczny materiał opakowaniowy składający się z trzech materiałów. Papieru, zapewniającego sztywność opakowania i dającego możliwość nadruku etykiety. Folii aluminiowej, chroniącej produkt spożywczy przed działaniem czynników zewnętrznych. Folii wykonanej z polimeru (dopuszczonego do bezpośredniego kontaktu z żywnością), chroniącej papier przed wilgocią.
Szczegóły produktu
op. 1 l Puree Truskawka - Le Fruit de MONIN Strawberry - gęsty przecier owocowy do napojów i deserów
Le Fruit de Monin Strawberry, to gęsty przecier o słodkim smaku dojrzałych na słońcu truskawek. Intensywna barwa i autentyczny smak. Idealny dodatek do napojów, deserów i śniadań. Twórz własne truskawkowe przepisy z wykorzystaniem puree od Monin.
2 kg BASE FRUIT 50 F 12091301A PERNIGOTTI baza do stabilnych sorbetów o kremowej konsystencji
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji sorbetów owocowych na bazie owoców lub z dodatkiem skoncentrowanych past owocowych. Pozwala uzyskać sorbety o stabilnej strukturze i kremowej konsystencji.
5 kg CREMOLINA IN PASTA PF032 COMPRITAL emulgator do lodów i sorbetów w postaci pasty
Mieszanka emulgatorów w postaci wygodnej do dozowania pasty - przeznaczona do lodów mlecznych, lodów owocowych i sorbetów. Doskonała rozpuszczalność w procesie zimnym.
1.5 kg FROZEN YOPIU P654 COMPRITAL baza niskotłuszczowego jogurtu mrożonego do automatu
Gotowa do użycia mieszanka bazowa w proszku do produkcji jogurtu mrożonego z automatu. Naturalny smak jogurtu niskotłuszczowego z mocno wyczuwalną kwaśną nutą.
Baza do sorbetów oparta na naturalnych składnikach pochodzenia roślinnego. Pozwala na produkcję lodów wegańskich. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.
1 kg PASTA TRUSKAWKA 20704 DREIDOPPEL pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
op. 1 kg Topping Fragola - 13206 Babbi - polewa dekoracyjna do lodów i deserów - truskawka
Topping truskawkowy, to doskonały dodatek dekoracyjny do lodów i deserów. Znakomicie podkreśli smak lodów włoskich i jogurtu mrożonego. Urozmaici smak gofrów z bitą śmietaną i naleśników na słodko. Polewa owocowa o uniwersalnym zastosowaniu.
Specyficzna baza przeznaczona do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców oraz lodów jogurtowych. Pozwala na uzyskanie kremowych i stabilnych lodów.
100g DUŻA CHRUPIĄCA TRUSKAWKA MIXIT liofilizowane plasterki truskawek
Chrupiące, pełne smaku, aromatu i witamin owoce suszone mrozem, to zdrowa przekąska i idealny dodatek do posiłków i wypieków. Idealnie sprawdzą się również do dekorowania czekolady oraz różnego rodzaju deserów czy monoporcji.
50g TRUSKAWKA CHRUPIĄCE OWOCE MIXIT liofilizowane plasterki truskawek
Chrupiące, pełne smaku, aromatu i witamin owoce suszone mrozem, to zdrowa przekąska i idealny dodatek do posiłków i wypieków. Idealnie sprawdzą się również do dekorowania czekolady oraz różnego rodzaju deserów czy monoporcji.
Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.
Blender Touch&Go (wyciszony) 34 Programy Pojemnik 0,9 l Vitamix
PROFESJONALNY SPRZĘT GASTRONOMICZNY SPROWADZIMY SPECJALNIE DLA CIEBIE!
Blender DRINK MACHINE ADVANCE 1,4 L czarny Vitamix
PROFESJONALNY SPRZĘT GASTRONOMICZNY SPROWADZIMY SPECJALNIE DLA CIEBIE!
Kompletna mieszanka do sporządzania lodów jogurtowych bez dodatku cukru. Przeznaczona do łączenia z mlekiem w odpowiednich proporcjach w procesie na zimno.
STALOWY RANT DO ŻELKI OWOCOWEJ - regulowany rant w zestawie ze spinkami >>> ze specjalnym przeznaczeniem do tworzenia wkładów owocowych do tortu.
op. 1.25 kg YOGO MY KONOS 12093395 PERNIGOTTI mieszanka bazowa do lodów o smaku jogurtu greckiego
Zbilansowana mieszanka bazowa do sporządzania aromatycznych i kremowych lodów o smaku jogurtu greckiego. Półprodukt w proszku z wysoką zawartością jogurtu. Przygotowanie w procesie zimnym - wystarczy wymieszać z mlekiem i/lub wodą w odpowiednich proporcjach.
Profesjonalny dzbanek pomiarowy do płynów. Otwarty uchwyt daje możliwość sztaplowania. Dobrze widoczna niebieska skala pomiarowa z czterema rodzajami jednostek. Na skali w łatwy sposób odczytamy pojemność płynu w czterech jednostkach: litrach, mililitrach, filiżankach oraz uncjach amerykańskich.
1.6 kg Patyczki z ciemnej czekolady do zapiekania - dł. 80 mm - TB-55-8-356 Barry Callebaut
Patyczki z ciemnej czekolady do zawijania w ciasto i zapiekania. Intensywny smak czekolady w samym sercu wspaniałych wypieków z ciasta drożdżowego i francuskiego. Minimalna zawartość składników kakao w czekoladzie to 44%. Patyczki nadają się do pieczenia w temperaturze do 200°C.