

Gotowa do użycia czekolada plastyczna do ręcznego formowania figurek i odciskania dekoracji cukierniczych. Masa do modelowania wytwarzana na bazie czekolady. Doskonała alternatywa dla masy cukrowej.
Modelling chocolate od Saracino, to gotowa do użycia masa do modelowania wytwarzana na bazie czekolady. To doskonała alternatywa dla masy cukrowej. Czekolada do modelowania przeznaczona jest do ręcznego formowania dekoracji cukierniczych. Może być stosowania również do odciskania dekoracji z foremek silikonowych. Czekolada plastyczna, to produkt wrażliwy na działanie wysokiej temperatury. Modelowanie najlepiej wykonywać w chłodnym pomieszczeniu, a gotowe dekoracje przechowywać z warunkach chłodniczych. Dekoracje przygotowane z czekolady do modelowania dobrze zachowują swój kształt i strukturę. Do modelowania dekoracji z czekolady plastycznej najlepiej używać jednorazowych rękawiczek. Czekolada do modelowania jest podatna na formowanie przy użyciu narzędzi i akcesoriów cukierniczych, co pozwala na tworzenie różnorodnych kształtów i wzorów dekoracji. Czekolada plastyczna dobrze miesza się z barwnikami spożywczymi. Ozdoby czekoladowe można również dekorować przy użyciu aerografu lub farbek spożywczych. Dekoracje z czekolady plastycznej najlepiej umieszczać na wyrobach niedługo przed podaniem.
Jest to gotowy do użycia produkt do modelowania dekoracji czekoladowych. To plastyczna masa do modelowania na bazie czekolady. Masa przeznaczona jest do formowania jadalnych dekoracji cukierniczych.
Masa do modelowania na bazie czekolady to produkt gotowy do użycia. Przed przystąpieniem do formowania dekoracji masę należy rozrobić w dłoniach w celu uplastycznienia. Czekolada plastyczna przeznaczona jest do ręcznego formowania lub odciskania dekoracji z szablonów. Do formowania dekoracji można stosować również foremki silikonowe. Do ozdabiania figurek z czekolady plastycznej dobrze sprawdzają się pędzelki cukiernicze. Gotowe dekoracje najlepiej przechowywać w lodówce.
Składniki i alergeny: ciemna czekolada (39%) (masa kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322)), cukier, syrop glukozowy, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202); produkt może zawierać śladowe ilości jaj, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów, w tym migdałów, orzechów laskowych i pistacji oraz mleka.
Nazwa handlowa | Modelling Chocolate Fondente |
Rodzaj produktu | masa do modelowania na bazie czekolady / czekolada plastyczna |
Numer katalogowy | DEC002K025 |
Kolor | brązowy |
Smak | ciemna |
Materiał | produkt na bazie ciemnej czekolady |
Masa netto | 250 g |
Opakowanie | folia aluminiowa |
Przeznaczenie | produkt gotowy do użycia |
Zastosowanie | do modelowania dekoracji cukierniczych |
Konsystencja | plastyczna |
Producent | Saracino |
Dystrybutor | Sempre Group |
Informacje dodatkowe | produkt bezglutenowy, produkt nie zawiera tłuszczy uwodornionych |
Czekoladę do modelowania należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu zabezpieczyć zawartość produktu przed działaniem obcych zapachów, światła słonecznego i wilgoci. Fabryczne opakowanie zabezpiecza produkt przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych. Po otwarciu produkt należy zabezpieczyć przed wysychaniem po przez szczelne zamknięcie fabrycznego opakowania lub szczelne zawinięcie produktu w folię spożywczą. Czekolady do modelowania nie trzeba przechowywać w lodówce. Gotowe dekoracje wykonane z czekolady plastycznej najlepiej przechowywać w warunkach chłodniczych. Ostrzeżenia: chronić produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego!
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1834 kJ / 436 kcal |
Tłuszcz | 16.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 9.8 g |
Węglowodany | 70.0 g |
w tym cukry | 55.0 g |
Białko | 2.0 g |
Sól | 0.0 g |
Indeks: MODECOR313
Marka: MODECOR
pędzelki
Indeks: MODECOR319
Marka: MODECOR
pędzelki
Indeks: MODECOR781
Marka: MODECOR
Puder wolny od związków azowych.
Indeks: SWEETDECOR232
Marka: SWEET DECOR
Indeks: TESCOMA111
Marka: TESCOMA
Uniwersalny zestaw do tworzenia dekoracji z różnego rodzaju mas cukierniczych. Idealnie sprawdzi się do masy cukrowej oraz marcepanu. W skład zestawu wchodzą trzy dwustronne narzędzia wykonane z plastiku całkowicie bezpiecznego w kontakcie z żywnością.
Indeks: MODECOR1230
Marka: MODECOR
Rozpuszczalny w tłuszczu barwnik do barwienia produktów spożywczych oraz do stosowania na powierzchnię. Nie zawiera bieli tytanowej oraz związków azowych. Produkt bezglutenowy.
Indeks: PODKŁADYCUK50
Marka: PODKŁADY CUKIERNICZE
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
Indeks: PODKŁADYCUK61
Marka: PODKŁADY CUKIERNICZE
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
Indeks: MODECOR1323
Marka: MODECOR
Cukierkowy, różowy barwnik spożywczy o konsystencji żelowej do barwienia masy cukrowej, lukru królewskiego i marcepanu. Żel do barwienia biszkoptów i kremów na bazie bitej śmietany. Barwnik cukierniczy do tortu.
Indeks: FRACTAL57
Marka: Fractal Colors
Czarny marker spożywczy z elastycznym pędzelkiem. Pisak spożywczy do precyzyjnych dekoracji. Marker do jadalnych napisów. Idealny do personalizacji tortów i ciasteczek. Przeznaczony do dekorowania twardych powierzchni, takich jak masa cukrowa, marcepan czy lukier królewski.
Indeks: FRACTAL58
Marka: Fractal Colors
Gotowy do użycia klej spożywczy w wygodnej butelce z pędzelkiem. Łatwy do dozowania i nakładania! Niezbędny element podczas tworzenia przestrzennych dekoracji oraz figurek z masy cukrowej i marcepanu. Jadalny klej cukierniczy na bazie CMC.
Indeks: SARACINO17
Marka: SARACINO
Gotowa do użycia czekolada plastyczna do ręcznego formowania figurek i odciskania dekoracji cukierniczych. Masa do modelowania wytwarzana na bazie czekolady. Doskonała alternatywa dla masy cukrowej.
Indeks: SEMPRE567
Marka: SEMPRE
Niezbędny składnik do bogato nadzianej tabliczki czekolady w stylu dubajskim. Gotowe do użycia pokruszone nitki prażonego ciasta Kataifi. Produkt do tabliczek czekolady i deserów inspirowanych dubajską czekoladą z pistacjami.
Indeks: PJ415
Marka: PEJOT
SWEETOLINA™ - cukrowa plastelina w 20 jadalnych kolorach - bezpieczna dla dzieci alternatywa klasycznej plasteliny. Idealna do formowania figurek i innych ozdób, którymi śmiało można dekorować domowe wypieki.
Indeks: LAPED01
Marka: LAPED
Laped Wonder Paste ➜ masa cukrowa do obkładania tortów i dekorowania ciasteczek - stworzona przez profesjonalistów dla prawdziwych artystów! ✔ Masa cukrowa do obkładania tortów. ✔ Masa cukrowa do odciskania dekoracji. ✔ Masa cukrowa do pokrywania pierniczków. ✔ Masa cukrowa do tworzenia słodkich dzieł sztuki!
Gotowa do użycia czekolada plastyczna do ręcznego formowania figurek i odciskania dekoracji cukierniczych. Masa do modelowania wytwarzana na bazie czekolady. Doskonała alternatywa dla masy cukrowej.