
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Baza w proszku do tworzenia masy do koronek.
250g BIAŁA baza masy do KORONEK w proszku Pavoni:
Baza w proszku do przygotowywania białej masy do koronek.
Opis: baza w proszku pozwala na przygotowanie masy do tworzenia jadalnych koronek.
Masa po rozrobieniu jest miękka, elastyczna i łatwa do nakładania na matę z wzorem.
Pozwala na wykonywanie precyzyjnych i delikatnych dekoracji. Nie utrudnia porcjowania ciasta (łatwa do krojenia).
Do przygotowywania koronek niezbędne będą narzędzia pomocnicze (maty z wzorami, szpatułka do wygładzania).
Masę do koronek można barwić przy użyciu barwników o konsystencji żelowej lu barwników w proszku.
Sposób użycia:
- 100 g bazy w proszku rozrabiamy z 80 g ciepłej wody,
- mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji (około 2 minuty, najlepiej przy użyciu miksera),
- gotową masę umieszczamy na macie do tworzenia koronek,
- przy użyciu łopatki rozciągamy (powoli) masę na całej długości maty,
- pozostawiamy masę w formie na około 3 godziny do wyschnięcia
(masę można również suszyć w piekarniku nagrzanym do 80°C przez około 12 minut)
- powoli wyjmujemy masę z formy,
- dekorujemy.
Składniki: guma arabska (E414), cukier puder, maltodekstryna, skrobia pszenna, monohydrat glukozy,
barwniki: biel tytanowa (E171), aromat, substancja emulgująca: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473).
Kolor: biały
Opakowanie: 250 g
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Chronić przed działaniem promieni słonecznych.
Dodatkowe informacje: masa jest bardzo delikatna, a przy tym łatwa do wyjęcia z formy.
Wykonane z niej dekoracje pozostają miękkie i elastyczne nawet po wysuszeniu.
Pozwala na przygotowanie przestrzennych dekoracji.
Podczas krojenia tortu nie rozciąga się oraz nie pęka.
Indeks: MASTERMARTINI22
Marka: Master Martini
Indeks: THERMOHAUSER11
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: FOODCOLOURS34
Marka: DEKORPOL
Indeks: FOODCOLOURS184
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: FOODCOLOURS185
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: FOODCOLOURS187
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: MODECOR677
Marka: MODECOR
Baza w proszku do tworzenia masy do koronek.
Indeks: MODECOR827
Marka: MODECOR
Gotowa do użycia masa do koronek.
Indeks: PAVONI157
Marka: PAVONI ITALIA
Baza w proszku do tworzenia masy do koronek.
Baza w proszku do tworzenia masy do koronek.