• IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

mieszanka bazowa składników w postaci proszku do przygotowywania masy dekoracyjnej
  • mieszanka bazowa składników w postaci proszku do przygotowywania masy dekoracyjnej

500 g MAGIC DECOR PAVONI mieszanka bazowa w postaci proszku do przygotowania masy dekoracyjnej do koronek

PAVONI157

Bazowa mieszanka składników w postaci proszku do przygotowania masy do dekoracji cukierniczych. Doskonała do koronek i delikatnych lub przestrzennych dekoracji.

124,50 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Magic Decor - to mieszanka bazowa składników w postaci proszku, która po wymieszaniu z odpowiednią ilością wody pozwala w łatwy sposób uzyskać masę do tworzenia dekoracyjnych, jadalnych koronek. Jest to produkt na bazie skrobi ziemniaczanej, syropu glukozowego i cukru. przygotowana na bazie Magic Decor masa pozwala na wykonywanie precyzyjnych i delikatnych dekoracji cukierniczych - koronek. Do formowania ażurowych wzorów przeznaczone są specjalne maty oraz odpowiednie szpatuły lub skrobki. Masę można łatwo zabarwić przy użyciu barwników spożywczych w proszku (rozpuszczalnych w wodzie). Gotowa masa jest bardzo elastyczna - doskonale sprawdzi się do tworzenia delikatnych i przestrzennych dekoracji cukierniczych.  Masa zachowuje swoje właściwości nawet podczas krojenia - nie ciągnie się i nie kruszy podczas porcjowania.

Dodatkowe informacje: po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie i przechowywać produkt w temperaturze pokojowej. Gotową masę można przechowywać przez około 3-4 dni w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu (lub dokładnie owinąć ją folią spożywczą). Dekoracje wykonane z masy można przechowywać w (szczelnie zamkniętych) plastikowych torebkach lub pojemnikach w temperaturze pokojowej przez około 30 dni. Uwaga! czas suszenia podany w instrukcji użytkowania jest jedynie wskazówką, ponieważ zależy od wielu czynników (temperatura i wilgotność otoczenia, rodzaj piekarnika itp.) - producent zaleca wykonanie kilku prób w celu uzyskania idealnego rezultatu.

Instrukcja użytkowania - sposób użycia:

PROPORCJE
BAZA W PROSZKU MAGIC DECOR 100 GRAMÓW WODA 80 GRAMÓW
Z 500 GRAMÓW BAZY MAGIC DECOR MOŻNA UZYSKAĆ OKOŁO 17 PORCJI

Umieść proszek magic decor w misce i dodaj odpowiednią ilość ciepłej wody (40-45°C) - wymieszaj całość przy użyciu miksera na średnich obrotach przez około 2 minuty (aż do uzyskania kremowej i gładkiej konsystencji). Przy użyciu skrobki nałóż masę na specjalną matę silikonową, lekko dociskając i powoli rozprowadź, tak by wypełnić szczelnie wzór formy. Pozostaw masę do wyschnięcia w temperaturze pokojowej i wilgotności powietrza max. 60% na około 3 godziny. Alternatywnie masę można suszyć w piekarniku nagrzanym do 80°C przez 12 minut lub 120°C przez 6 minut (suszenie w piekarniku pozwala uzyskać bardziej elastyczny produkt). Po wysuszeniu delikatnie wyjmij koronkę z formy zaczynając on narożnika formy, możesz do tego celu użyć odpowiedniej szpatuły lub skrobki.

Gotową masę do koronek można barwić przy użyciu barwników spożywczych w postaci proszku (rozpuszczalnych w wodzie) - w tym celu odpowiednią ilość barwnika i dokładnie wymieszaj.

Tworzenie dwukolorowych koronek: pierwszą warstwę w danym kolorze należy suszyć w piekarniku nagrzanym do 80°C przez 6 minut, a następnie pozostawić do wystygnięcia na około 10-15 minut. Po wysuszeniu posmaruj przygotowaną koronkę odrobiną wody i przystąp do nakładania drugiego koloru, używając do tego celu szpatuły lub skrobki. Tak przygotowaną dekorację pozostaw do wyschnięcia lub wysusz ją w piekarniku nagrzanym do 80°C przez 7 minut.

Dekoracje przygotowane na bazie magic decor są gotowe do użycia po całkowitym wyschnięciu. Ważne! czas suszenia dekoracji jest jedynie wskazówką, ponieważ zależy od wielu czynników (wilgotność, temperatura otoczenia, rodzaj piekarnika itp.); producent zaleca wykonanie kilku prób w celu uzyskania idealnego rezultatu. 

Składniki: skrobia ziemniaczana, suszony syrop glukozowy, cukier, substancja zagęszczająca: skrobia modyfikowana (E1422), alginian sodu (E401), guma ksantanowa (E415), guma tragakantowa (E413), barwnik: węglan wapnia (E170), skrobia kukurydziana, maltodekstryna, substancja przeciwzbrylająca: (E551), regulator kwasowości:(E330), substancja konserwująca: (E202), aromat: wanilina; może zawierać śladowe ilości orzechów laskowych i mleka.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; optymalna temperatura przechowywania produktu to 20-25°C; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1413/336 kJ/kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 84.0 g
w tym cukry 27.0 g
Białko 0.04 g
Sól 0.06 g

 

Szczegóły produktu
PAVONI157
6 Przedmioty

Opis

NAZWA HANDLOWA
MAGIC DECOR
MASA NETTO
250 GRAMÓW
OPAKOWANIE
FOLIA | KARTON
RODZAJ
BAZA MASY DEKORACYJNEJ W PROSZKU
BARWA
NATURALNA BIEL
FORMA
PÓŁPRODUKT W PROSZKU
KONSYSTENCJA
PROSZEK
MATERIAŁ
PRODUKT NA BAZIE SKROBI
PRZEZNACZENIE
DEKORACJE SPOŻYWCZE | CUKIERNICZE
ZASTOSOWANIE
BAZA DO DEKORACJI AŻUROWYCH | DEKORACJI CUKIERNICZYCH
DOZOWANIE
100 GRAMÓW BAZY + 80 GRAMÓW WODY
APLIKACJE
DEKORACJE | KORONKI
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
20-25°C
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
4 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: LAPED25

Marka: LAPED

op. 500 g Gotowa biała masa do koronek i modelowania kwiatów - Daisy Gum Paste - Laped

Laped Daisy Gum Paste ➜ biała pasta cukrowa do tworzenia jadalnych koronek i modelowania delikatnych dekoracji na tort - stworzona dla prawdziwych artystów i profesjonalistów! ✔ Gotowa masa cukrowa do jadalnych koronek. ✔ Gumowa masa cukrowa do modelowania kwiatów i liści. ✔ Pasta cukrowa do tworzenia słodkich dzieł sztuki!

Cena 34,00 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE