

Makaroniki to bardzo dekoracyjne i słodkie ciasteczka migdałowe, które teraz możesz łatwo przygotować w kształcie niewielkich serduszek. W przygotowaniach na pewno pomoże Ci mata silikonowa przeznaczona zarówno dla profesjonalistów jak i do użytku domowego.
Makaroniki to pyszne i chrupiące ciasteczka przygotowywane na bazie białek, cukru oraz mielonych migdałów. Doskonale prezentują się we wszystkich kolorach tęczy i idealnie komponują się z większością smakowych kremów. Ich dekoracyjny wygląd i różnorodność smaków (które zależą tylko od kreatywności cukierników) sprawiają, że doskonale sprawdzają się do osłodzenia każdej okazji.
Wyjątkowe ciasteczka migdałowe w kształcie serc?
Przygotuj kolorowe serduszka migdałowe z pomocą profesjonalnej maty silikonowej, którą możesz wykorzystać w domowej pracowni cukierniczej (wymiary maty pozwalają na jej stosowanie do domowych piecach i piekarnikach).
Mata została wykonana z wysokiej jakości odpornego i elastycznego silikonu, który pozwala na użytkowanie maty w piekarnikach i piecach elektrycznych, gazowych oraz konwekcyjnych. Nadaje się również do chłodzenia, mrożenia oraz szokowego zamrażania, wykazuje odporność na działanie temperatur w zakresie od (-) 60°C do (+) 230°C. Maty można używać również w kuchence mikrofalowej oraz bezpiecznie myć ją w zmywarce. Elastyczność materiału pozwala również na łatwe użytkowanie i przechowywanie maty.
Mata pozwala na jednorazowe przygotowanie 42 makaroników w kształcie serc o średnicy około 4 cm. Na macie znajdują się specjalne ramki (w kształcie serc), które utrzymują kształt wylanej masy, po środku ramki znajduje się oznaczenie które ułatwia dozowanie masy podczas nakładania. Mata doskonale sprawdzi się również do wypieku innych rodzajów ciasteczek oraz tworzenia dekoracji z czekolady. Stosowanie maty do wypieku makaroników i tworzenia dekoracji zapewnia powtarzalność wyrobów oraz ich identyczny wygląd, co jest niezwykle istotne zwłaszcza w profesjonalnej kuchni i cukierni.
SCHEMAT MATY DO MAKARONIKÓW:
WARUNKI UŻYTKOWANIA MATY DO MAKARONIKÓW:
Indeks: SILIKOMART137
Marka: SILIKOMART
Indeks: SILIKOMART238
Marka: SILIKOMART
Indeks: CALLEBAUT117
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CALLEBAUT116
Marka: CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: MIXIT111
Marka: MIXIT
Chrupiące, pełne smaku, aromatu i witamin owoce suszone mrozem, to zdrowa przekąska i idealny dodatek do posiłków i wypieków. Idealnie sprawdzą się również do dekorowania czekolady oraz różnego rodzaju deserów czy monoporcji.
Indeks: DECORELIEF18
Marka: Deco Relief
Rozpuszczalny w wodzie barwnik charakteryzujący się wysoką koncentracją czystej substancji barwiącej. Przeznaczony wyłącznie do barwienia elementów dekoracyjnych mających kontakt z żywnością - barwnik nie jest przeznaczony do spożycia!
Makaroniki to bardzo dekoracyjne i słodkie ciasteczka migdałowe, które teraz możesz łatwo przygotować w kształcie niewielkich serduszek. W przygotowaniach na pewno pomoże Ci mata silikonowa przeznaczona zarówno dla profesjonalistów jak i do użytku domowego.