MISCELE COMPLETE CIOCCOLATI - to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów czekoladowych. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z mlekiem lub wodą (w zależności od receptury). Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami.
SELEZIONE FONDENTE - to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych o intensywnym smaku i barwie. Wysoka zawartość czekolady pozwala uzyskać wyjątkową konsystencję sorbetów. Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Kompletna mieszanka pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka może być stosowana zarówno w procesie na zimno jak i na ciepło. Doskonale sprawdzi się do lodów wegańskich i certyfikowanych lodów bezglutenowych. Intensywnie czekoladowe lody doskonale łączą się z różnego rodzaju pastami aromatyzującymi oraz pastami do przekładania. Gotowy produkt należy przechowywać w temperaturze od (-) 9°C do (-) 11°C.
Składniki: czekolada w proszku (cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (44%)), dekstroza, olej kokosowy, skrobia z tapioki, maltodekstryna, suszony syrop glukozowy, substancje stabilizujące: karboksymetyloceluloza (E466), guma guar (E412), hydroksypropylofosforan diskrobiowy - skrobia modyfikowana (E1442), sól, aromaty, może zawierać śladowe ilości jaj, mleka oraz ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA CIEPŁO) |
WODA |
2200 g |
ARMONIA ECUADOR Y SANTO DOMINGO |
1800 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1699/404 kJ/kcal |
Tłuszcz |
9.8 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
7.8 g |
Węglowodany |
66.0 g |
w tym cukry |
53.0 g |
Białko |
7.4 g |
Sól |
0.26 g |
DANE ANALITYCZNE |
CUKRY |
56.0 % |
TŁUSZCZ |
9.8 % |
SUCHA MASA |
97.7 % |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.