1.8 kg SELEZIONE FONDENTE 14812 BABBI kompletna mieszanka do sorbetów czekoladowych i lodów wegańskich

Indeks: BABBI08
Marka:

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów wegańskich.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
6 205,20 zł Do 64,80 zł
216,00 zł (23% VAT)
120,00 zł / 1 kg

175,61 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 1 szt.

Opis produktu

MISCELE COMPLETE CIOCCOLATI - to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów czekoladowych. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z mlekiem lub wodą (w zależności od receptury). Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami.

SELEZIONE FONDENTE - to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych o intensywnym smaku i barwie. Wysoka zawartość czekolady pozwala uzyskać wyjątkową konsystencję sorbetów. Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Kompletna mieszanka pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka może być stosowana zarówno w procesie na zimno jak i na ciepło. Doskonale sprawdzi się do lodów wegańskich i certyfikowanych lodów bezglutenowych. Intensywnie czekoladowe lody doskonale łączą się z różnego rodzaju pastami aromatyzującymi oraz pastami do przekładania. Gotowy produkt należy przechowywać w temperaturze od (-) 9°C do (-) 11°C.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: czekolada w proszku (cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (44%)), dekstroza, olej kokosowy, skrobia z tapioki, maltodekstryna, suszony syrop glukozowy, substancje stabilizujące: karboksymetyloceluloza (E466), guma guar (E412), hydroksypropylofosforan diskrobiowy - skrobia modyfikowana (E1442), sól, aromaty, może zawierać śladowe ilości jaj, mleka oraz ich pochodnych.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA CIEPŁO)
WODA 2200 g
ARMONIA ECUADOR Y SANTO DOMINGO 1800 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1699/404 kJ/kcal
Tłuszcz 9.8 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 7.8 g
Węglowodany 66.0 g
w tym cukry 53.0 g
Białko 7.4 g
Sól 0.26 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 56.0 %
TŁUSZCZ 9.8 %
SUCHA MASA 97.7 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

BABBI (39)_1.png

Szczegóły produktu

NUMER KATALOGOWY
1.48.12
NAZWA HANDLOWA
SELEZIONE FONDENTE BABBI
MASA NETTO
1.8 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10.8 kg (6 x 1.8 kg) KARTON
RODZAJ
KOMPLETNA MIESZANKA DO SORBETÓW CZEKOLADOWYCH
AROMAT
INTENSYWNY | CZEKOLADOWY | KAKAOWY
SMAK
CIEMNA CZEKOLADA
BARWA
INTENSYWNA
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W CIEPŁEJ LUB ZIMNEJ WODZIE
PRZEZNACZENIE
SORBETY CZEKOLADOWE
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
SZYBKA PRODUKCJA LODÓW CZEKOLADOWYCH
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA ZIMNO LUB NA CIEPŁO
DOZOWANIE
1.8 kg baza + 2.2 kg woda
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
MISCELE COMPLETE CIOCCOLATI
CERTYFIKATY
VEGAN OK
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE