
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
MISCELE COMPLETE - to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów owocowych - FRUTTAFRUTTA. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą. Mieszanki można również stosować z dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców. Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie i usprawnienie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody charakteryzują się jednolitą i delikatną konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato i dodatkami dekoracyjnymi. Mieszanki do lodów owocowych można stosować w procesie na zimno, jednak w celu uzyskania najlepszych efektów producent zaleca stosowanie ciepłej wody o temperaturze około 40°C. Kompletne mieszanki pozwalają na produkcję doskonałych sorbetów i lodów owocowych (metodą tradycyjną), a także miękkich lodów owocowych z automatu.
Gotowe mieszanki pakowane są w aluminiowe torby o masie 1.25 kg - opakowanie zbiorcze zawiera 8 opakowań po 1.25 kg i pakowane jest w karton - przy zakupie opakowania zbiorczego w koszyku automatycznie nalicza się rabat 5%.
FRUTTAFRUTTA MIRTILLO - to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów i lodów jagodowych. Produkt zawiera odwodniony sok owocowy, który zachowuje większość wartości odżywczych świeżego produktu. Lody przygotowane na bazie mieszanki mają wyjątkowo kremową konsystencję i odznaczają się wysoką stabilnością po umieszczeniu w witrynie.
Składniki: cukier, suszony syrop glukozowy, dekstroza, olej kokosowy, substancja stabilizująca: sorbitol (E420), suszony sok jagodowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancje stabilizujące: guma guar (E412), alginian glikolu propylenowego (E405), mączka chleba świętojańskiego (E410), emulgator: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych, białko sojowe, aromaty, barwniki: antocyjany (E163), błękit brylantowy FCF (E133), hydroksypropylofosforan diskrobiowy - skrobia modyfikowana (E1442); produkt zawiera soję; może zawierać jaja, mleko, orzechy laskowe, seler, gorczycę oraz ich pochodne.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta). Do nakładania i dozowania produktu należy używać czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie (zabezpieczyć produkt przed działaniem czynników zewnętrznych).
RECEPTURA BAZOWA - DOZOWANIE | |
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA | 2500 g |
FRUTTAFRUTTA | 1250 g |
RECEPTURA Z DODATKIEM OWOCÓW - DOZOWANIE | |
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA | 2000 g |
ŚWIEŻE LUB MROŻONE OWOCE | 500 g |
FRUTTAFRUTTA | 1250 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1690/399 kJ/kcal |
Tłuszcz | 5.4 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.9 g |
Węglowodany | 89.0 g |
w tym cukry | 83.0 g |
w tym poliole | 3.2 g |
Białko | 0.0 g |
Błonnik | 0.0 g |
Sól | 0.02 g |
DANE ANALITYCZNE | |
CUKRY | 85.3 % |
TŁUSZCZ | 5.4 % |
CAŁKOWITA SUCHA MASA | 98.4 % |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
MIESZANKI FRUTTAFRUTTA PRZEZNACZONE SĄ DO PRODUKCJI SORBETÓW I LODÓW OWOCOWYCH METODĄ TRADYCYJNĄ ORAZ MIĘKKICH LODÓW Z AUTOMATU, MOGĄ BYĆ RÓWNIEŻ STOSOWANE DO SPORZĄDZANIA NAPOJÓW I KOKTAJLI OWOCOWYCH.
Indeks: BABBI109
Marka: BABBI
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Indeks: BABBI127
Marka: BABBI
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Indeks: BABBI88
Marka: BABBI
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Indeks: PERNIGOTTI165
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna baza do produkcji lodów o charakterystycznym smaku sera ricotta. Baza doskonale sprawdzi się do tworzenia lodów o smaku inspirowanym tradycyjnym włoskim ciastem - cassata siciliana.
Indeks: COMPRITAL83
Marka: COMPRITAL
Gotowa do użycia mieszanka bazowa w proszku do produkcji jogurtu mrożonego z automatu. Naturalny smak jogurtu niskotłuszczowego z mocno wyczuwalną kwaśną nutą.
Indeks: PERNIGOTTI150
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów (z kakao pochodzącego z Santo Domingo). Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.
Indeks: SEMPRE153
Marka: SEMPRE
Mieszanka bazowa w proszku do sporządzania aromatycznych sorbetów cytrynowych. Przygotowana na bazie naturalnych aromatów i soku z cytryny.
Indeks: BABBI111
Marka: BABBI
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Indeks: PERNIGOTTI60
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.
Indeks: COMPRITAL42
Marka: COMPRITAL
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Indeks: COMPRITAL18
Marka: COMPRITAL
Mieszanka bazowa w proszku do sporządzania aromatycznych sorbetów cytrynowych. Przygotowana na bazie naturalnych aromatów i soku z cytryny.
Indeks: BABBI124
Marka: BABBI
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Indeks: COMPRITAL296
Marka: COMPRITAL
Produkt w proszku na bazie kakao przeznaczony do produkcji semifreddo i lodów czekoladowych. Dodatek do białej bazy pozwala na uzyskanie smaku mlecznej lub ciemnej czekolady.
Indeks: COMPRITAL172
Marka: COMPRITAL
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Indeks: BABBI220
Marka: BABBI
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Indeks: BABBI88
Marka: BABBI
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Indeks: BABBI123
Marka: BABBI
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Indeks: PERNIGOTTI191
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna baza do produkcji aromatycznych lodów karmelowych o kremowej konsystencji. Przeznaczona do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz do produkcji lodów włoskich w automatach.
Indeks: CALLEBAUT58
Marka: CALLEBAUT
Indeks: PERNIGOTTI134
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.
Indeks: BABBI173
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów wegańskich.
Indeks: CALLEBAUT54
Marka: CALLEBAUT
Baza do lodów czekoladowych.
Indeks: BABBI08
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów wegańskich.
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).