Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
1 kg MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 823-E3-U68 CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Opis produktu
Uniwersalna mleczna czekolada wytwarzana z mieszanki wyselekcjonowanych ziaren kakaowych z trzech różnych krajów - Wybrzeże Kości Słoniowej, Ghana, Ekwador - dla uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku. Czekolada zawdzięcza swój unikalny profil smakowy wysokiej zawartości kakao pozyskiwanego z najlepszych ziaren. Charakteryzuje się zrównoważonym i bogatym smakiem z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady sprawia, że doskonale sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach. Receptura numer 823 - to mleczna belgijska czekolada o minimalnej zawartości kakao 33.6% i statusie kuwertury (zawartość masła kakaowego - 36.2%).

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); kuwertura czekoladowa (33.6% minimalna zawartość kakao).

| KOMPOZYCJA - SKŁAD | ||
| KAKAO | MLEKO | TŁUSZCZ | 
| 33.6% | 20.8% | 36.2% | 

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

| APLIKACJE | |
| CUKIERNICTWO | |
| średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku | karmele, grona czekoladowe, pasta czekoladowa, ganache, talarki czekoladowe, trufle | 
| CIASTKA, WYPIEKI I DESERY | |
| nadawanie smaku, oblewanie | krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, mus | 
| LODY I SORBETY | |
| nadawanie smaku | lody amerykańskie, lody włoskie, lody rzemieślnicze, sorbety | 


| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 2357/563 kJ/kcal | 
| Tłuszcz | 36.0 g | 
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 22.0 g | 
| Węglowodany | 51.0 g | 
| w tym cukry | 50.0 g | 
| Białko | 7.0 g | 
| Sól | 0.21 g | 


| TEMPEROWANIE CZEKOLADY | |||
| RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADA | 
| CIEMNA CZEKOLADA | T1 50-55°C | T2 28-29°C | T3 31-32°C | 
| MLECZNA CZEKOLADA | T1 45-50°C | T2 27-28°C | T3 29-30°C | 
| BIAŁA CZEKOLADA | T1 40-45°C | T2 26-27°C | T3 28-29°C | 


PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z FINEST BELGIAN CHOCOLATE RECIPE N°823:
 
KREM BAWARSKI Z MLECZNEJ CZEKOLADY
BROWNIE Z PANNA COTTA I GRUSZKAMI

| GLAZURA Z MLECZNEJ CZEKOLADY - PRZEPIS Składniki: | |
| woda | 270 g | 
| kakao EXTRA BRUTE | 10 g | 
| cukier | 250 g | 
| syrop glukozowy | 350 g | 
| mleko skondensowane | 200 g | 
| listki żelatyny | 18 g | 
| czekolada 823 | 300 g | 
| Wykonanie: podgrzej wodę z cukrem i glukozą oraz kakao (jeżeli jest w przepisie); zagotuj i zdejmij z ognia, a następnie dodaj skondensowane mleko oraz żelatynę; wylej na czekoladę i zblenduj; przelej przez sito do pojemnika i odstaw do lodówki z folią w kontakcie; używaj w temperaturze między 30-40 stopni Celsjusza na zamrożonych ciastach. | |



Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- 823-E3-U68
- NAZWA HANDLOWA
- FINEST BELGIAN CHOCOLATE - MILK RECIPE N°823
- MASA NETTO
- 1 kg
- OPAKOWANIE
- TORBA
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 6 kg (6 x 1 kg) KARTON
- RODZAJ
- CZEKOLADA W KALETKACH
- KSZTAŁT
- Callets™
- SMAK
- ZRÓWNOWAŻONY | NUTY MLEKA I KAKAO
- BARWA
- GŁĘBOKA | CIEPŁA | CHARAKTERYSTYCZNA DLA MLECZNEJ CZEKOLADY
- PRZEZNACZENIE
- DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
- ZASTOSOWANIE
- CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA | LODY | UNIWERSALNE
- RODZAJ CZEKOLADY
- MLECZNA CZEKOLADA | MILK CHOCOLATE
- PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
- 3/5
- POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
- WYBRZEŻE KOŚCI SŁONIOWEJ | GHANA | EKWADOR
- ZAWARTOŚĆ KAKAO
- 33.6 %
- ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
- 36.2 %
- ZAWARTOŚĆ MLEKA
- 20.8 %
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
- SERIA PRODUKTOWA
- RECIPE N°823
 
                   
               
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													