Mleczna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak mlecznej czekolady z wyczuwalnymi nutami śmietanki i karmelu.
1 kg MILK FOUNTAIN CHOCOLATE 37.8% CHM-N823FOUNE4-U71 CALLEBAUT wysoko płynna mleczna czekolada do fontanny
Mleczna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak mlecznej czekolady z wyczuwalnymi nutami śmietanki i karmelu. (produkt konfekcjonowany)
Opis produktu
Fountain chocolate (milk) - to wysoko płynna mleczna czekolada wytwarzana z mieszanki wyselekcjonowanych ziaren kakaowych pochodzących z zachodniej Afryki (przeważnie odmiana Forastero) - dla uzyskania bogatego smaku. Czekolada charakteryzuje się śmietankowo-karmelowym smakiem z wyraźnymi nutami kakao. Podwyższona zawartość masła kakaowego zapewnia wysoką płynność czekolady (5/5), dzięki czemu zachowuje ona dużą płynność w fontannach oraz fondue. Przed wlaniem do fontanny czekoladę należy upłynnić w temperaturze 45°C (najlepiej w kąpieli wodnej). Receptura MILK FOUNTTAIN CHOCOLATE - to mleczna belgijska czekolada o minimalnej zawartości kakao 37.8% i podwyższonej zawartości masła kakaowego - 40.4%. Została stworzona z myślą o stosowaniu w fontannach czekoladowych (do maczania owoców, ciastek, pianek oraz innych smakołyków).
*czekolada w kilogramowym opakowaniu to produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 2.5 kg (w kontrolowanych warunkach) - produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony czekolady w opakowaniu.
Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.
Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, masa kakaowa, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); (37.8% minimalna zawartość kakao).
KOMPOZYCJA - SKŁAD | ||
KAKAO | MLEKO | TŁUSZCZ |
37.8% | 19.4% | 40.4% |
Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.
APLIKACJE | |
DO FONTANN CZEKOLADOWYCH ORAZ FONDUE | |
przed użyciem czekoladę należy upłynnić w temperaturze 45°C, a następnie wlać do fontanny lub urządzenia do fondue |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2449/585 kJ/kcal |
Tłuszcz | 40.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 24.0 g |
Węglowodany | 48.0 g |
w tym cukry | 47.0 g |
Białko | 6.5 g |
Sól | 0.19 g |
TEMPEROWANIE CZEKOLADY | |||
RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADA |
CIEMNA CZEKOLADA | T1 50-55°C | T2 28-29°C | T3 31-32°C |
MLECZNA CZEKOLADA | T1 45-50°C | T2 27-28°C | T3 29-30°C |
BIAŁA CZEKOLADA | T1 40-45°C | T2 26-27°C | T3 28-29°C |
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- CHM-N823FOUNE4-U71
- NAZWA HANDLOWA
- FOUNTAIN CHOCOLATE MILK
- MASA NETTO
- 1 kg
- KONFEKCJA Z OPAKOWANIA ZBIORCZEGO
- TAK
- OPAKOWANIE
- WOREK Z ZAMKNIĘCIEM
- RODZAJ
- CZEKOLADA W KALETKACH
- RODZAJ
- WYSOKO PŁYNNA CZEKOLADA DO FONTANN
- KSZTAŁT
- Callets™
- SMAK
- ŚMIETANKOWO-KARMELOWY | INTENSYWNY | KAKAOWY
- BARWA
- CHARAKTERYSTYCZNA DLA MLECZNEJ CZEKOLADY
- PRZEZNACZENIE
- DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
- ZASTOSOWANIE
- DO FONTANNY I FONDUE
- RODZAJ CZEKOLADY
- MLECZNA CZEKOLADA
- PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
- 5/5
- POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
- AFRYKA ZACHODNIA | ODMIANA FORASTERO
- ZAWARTOŚĆ KAKAO
- 37.8 %
- ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
- 40.4 %
- ZAWARTOŚĆ MLEKA
- 19.4 %
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- SERIA PRODUKTOWA
- FOUNTAIN CHOCOLATE