
Indeks: THERMOHAUSER249
Marka: THERMOHAUSER
26 szt. Zielone worki 46 cm x 80 µ cukiernicze jednorazowe na rolce 31255 Thermohauser
2,27 zł / 1 szt.
Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Choco Frozen, to foremka silikonowa do zimowych czekoladek w kształcie płatków śniegu. Foremka pozwala na przygotowanie śnieżynek w sześciu wzorach i rozmiarach.
Easy Choc Chocolate Moulds, to wyjątkowa seria form silikonowych przeznaczonych do pracy z czekoladą. Seria została stworzona dla domatorów i miłośników czekolady. Pozwala na przygotowywanie wyjątkowych pralin i czekoladek w zaciszu domowej kuchni. W serii znajdują się różnorodne kształty, klasyczne, okolicznościowe i nowoczesne. Domowe czekoladki doskonale sprawdzą się na różnego rodzaju przyjęciach i uroczystościach lub jako słodki i spersonalizowany upominek dla najbliższych. Formy zostały wykonane z najwyższej jakości płynnego silikonu platynowego, który charakteryzuje się znaczną elastycznością oraz stabilnością termiczną, zapewniając wygodę podczas pracy. Formy przeznaczone są przede wszystkim do pracy z czekoladą, jednak wykazują odporność na działanie temperatur w zakresie od (-) 60°C do (+) 230°C, co daje możliwość pieczenia i mrożenia w formach. Doskonale sprawdzą się do domowych cukierków i żelków, drobnych ciasteczek lub tworzenia "kostek lodu". Dodatkowo form można bezpiecznie używać w kuchence mikrofalowej oraz myć w zmywarce. Podczas tworzenia domowych pralin formy najlepiej napełniać odpowiednio zatemperowaną czekoladą.
Platynowy płynny silikon charakteryzuje się odpowiednią elastycznością, która zapewnia doskonałe odwzorowanie kształtu. Pozwala na bezproblemowe wyjmowanie wyrobów z formy oraz użytkowanie w kuchence mikrofalowej. Jest odporny na działanie wysokich (pieczenie) oraz niskich temperatur (nadaje się do chłodzenia, mrożenia oraz szokowego zamrażania). Jest całkowicie bezpieczny w kontakcie z żywnością oraz zapewnia zachowanie właściwej higieny dzięki możliwości mycia w zmywarce. Podczas pracy z formami silikonowymi nie należy stosować ostrych narzędzi kuchennych, zalecane się stosowanie przyborów z tworzywa, drewna oraz silikonu.
do domowych czekoladek,
do domowych pralin dekorowanych,
do klasycznych cukierków, cukierków z izomaltu i żelków,
do wypieku ciasteczek,
do "kostek lodu".
SZCZEGÓŁY PRODUKTU | |
Nazwa handlowa | Choco Frozen |
Kod produktu | SCG40 |
Numer katalogowy | 22.140.77.0065 |
Seria produktowa | Easy Choc |
Materiał | silikon |
Kolor | brązowy |
Kształt | płaski |
Wzór | śnieżynki, płatki śniegu |
Ilość wzorów | 6 |
Wymiary formy | dł. ok. 240 mm x szer. ok. 120 mm |
Wymiary czekoladek | śr. 25 mm x wys. 4 mm i śr. 35 mm x wys. 4 mm |
Ilość czekoladek | 14 |
Układ | 3 x 5 |
Pojemność czekoladek | od 1 ml do 2.5 ml |
Pojemność formy | 29 ml |
Przeznaczenie | do kontaktu z żywnością |
Zastosowanie | do domowych czekoladek |
Zakres temperatur | od (-) 60°C do (+) 230°C |
Tematyka | zima |
Producent | Silikomart |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Wyprodukowane we Włoszech |
elastyczność (forma po złożeniu wraca do swojego pierwotnego kształtu),
wytrzymałość (materiał nie pęka i nie ulega uszkodzeniom mechanicznym),
oszczędność miejsca podczas przechowywania (łatwość przechowywania),
stabilność termiczna (materiał jest odporny na szeroki zakres temperatur),
praktyczna i łatwa konserwacja (dzięki możliwości mycia w zmywarce),
wszechstronność użytkowania (możliwość pieczenia, chłodzenia, mrożenia oraz stosowania w kuchence mikrofalowej),
wysoka jakość (wykonane z najwyższej jakości płynnego silikonu),
bezpieczeństwo użytkowania (materiał nie zawiera bisfenoli i jest zgodny z wytycznymi agencji żywności i leków),
szczegółowe odwzorowanie kształtu (forma wiernie odwzorowuje każdy szczegół),
nie wymagają zabezpieczania tłuszczem (zdrowsza forma przygotowywania potraw),
materiał nie wpływa na smak potraw (jest bezwonny).
wykonane z materiałów całkowicie bezpiecznych w kontakcie z żywnością,
możliwość chłodzenia, mrożenia i szokowego zamrażania do temperatury (-) 60°C,
możliwość pieczenia w piecach i piekarnikach w temperaturze do (+) 230°C,
możliwość bezpiecznego, wielokrotnego mycia w zmywarce,
możliwość użytkowania w kuchence mikrofalowej,
nie używać ostrych narzędzi i przyborów podczas pracy z formą silikonową,
trzymać z dala od otwartego ognia i innych źródeł zapłonu.
Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych. Bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus. Ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady. Czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1.5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Producent | Silikomart |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Wyprodukowano we Włoszech |
Ostrzeżenia | Wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. |
Nie używać ostrych narzędzi podczas pracy z produktem. | |
Trzymać z dala od otwartego ognia i innych źródeł zapłonu. | |
Umyć przed pierwszym użyciem. |
Indeks: THERMOHAUSER249
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: CHOCOWORLD29
Marka: CHOCOLATE WORLD
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:
Indeks: CALLEBAUT118
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Indeks: CALLEBAUT116
Marka: CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CALLEBAUT117
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CALLEBAUT119
Marka: CALLEBAUT
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego, teraz także w małym opakowaniu.
Indeks: BIRKMANN267
Marka: BIRKMANN
Wyjątkowo wytrzymałe i pojemne rękawy cukiernicze jednorazowego użytku o szerokim zastosowaniu w cukiernictwie i gastronomii. Wykonane z materiału, który w pełni nadaje się do recyklingu.
Indeks: SILIKOMART604
Marka: SILIKOMART
Seria form do tworzenia świątecznych i zimowych monoporcji. Twórz świąteczne słodycze o wyjątkowych i doskonale odwzorowanych kształtach.
Indeks: INNE23
Marka: DLA SMAKU
Zestaw foremek z tłoczkiem do wykrawania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej, ciasta i marcepanu >>> płatki śniegu w trzech rozmiarach.
Indeks: INNE26
Marka: DLA SMAKU
Zestaw foremek z tłoczkiem do wykrawania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej, ciasta i marcepanu >>> płatki śniegu w trzech rozmiarach.
Indeks: CALLEBAUT21(4)
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.
Indeks: MONALISA97
Marka: MONA LISA
Gotowe dekoracje czekoladowe. Płatki śniegu z ciemnej czekolady z dekoracyjnym tłoczonym wzorem. Sezonowa oferta świątecznych dekoracji od Barry Callebaut.
Indeks: PERNIGOTTI12/1
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: CALLEBAUT05
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Choco Frozen, to foremka silikonowa do zimowych czekoladek w kształcie płatków śniegu. Foremka pozwala na przygotowanie śnieżynek w sześciu wzorach i rozmiarach.