Indeks: VALRHONA32
Marka: VALRHONA
3kg Czekolada MALINOWA w kaletkach INSPIRATION FRAMBOISE V19999 Valrhona
278,00 zł / 1 kg
Caramelia - kremowa, zmysłowa, aromatyczna mleczna czekolada o zniewalającym smaku z wyraźnymi nutami karmelu maślanego.
PRODUKT SPROWADZANY POD ZAMÓWIENIE - CZAS REALIZACJI ZAMÓWIENIA TO OD 3 DO 5 DNI ROBOCZYCH!
AKTUALNY STAN MAGAZYNOWY - DOSTĘPNĄ ILOŚĆ - SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU!
OBEJRZYJ KRÓTKI FILM I POZNAJ CARAMELIA:
CARAMELIA 36% VALRHONA - to mleczna czekolada z prawdziwym karmelem - wytwarzana z wyselekcjonowanych ziaren kakaowych pochodzących z lasów tropikalnych i deszczowych Ameryki Południowej i Ameryki Środkowej oraz Afryki. Czekolada posiada niepowtarzalny profil smakowy, który łączy kremowy smak mlecznej czekolady z nutami słonego karmelu maślanego. To wyjątkowe połączenie najwyższej jakości mlecznej czekolady z wysoką zawartością karmelu (20%) wytwarzanego na bazie cukru, masła i mleka. Czekolada charakteryzuje się bardzo atrakcyjną barwą o złotym odcieniu i wyjątkowo kremową konsystencją.
Przeznaczona jest przede wszystkim do tworzenia pralin i batonów czekoladowych. Pozwala uzyskać aromatyczne musy czekoladowe, ganache oraz kremy przygotowywane na bazie śmietany. Stosowana jest również do produkcji kremowych lodów mlecznych oraz sorbetów czekoladowych. Czekolada wytwarzana jest w postaci charakterystycznych dla marki "kropli czekoladowych" o owalnym kształcie i przybliżonej wadze około 3.8 grama. Krople czekoladowe są łatwe do dozowania (pozwalają na precyzyjne odważanie) i upłynniania, co znaczenie usprawnia pracę z czekoladą - stanowią wygodną alternatywę dla tabliczek czekolady.
"Caramelia to kremowa, zmysłowa czekolada o zniewalającym smaku".
Główne zastosowania: odlewanie i formowanie, praliny i batony czekoladowe, musy, ganache, kremy na bazie śmietany, lody mleczne, sorbety czekoladowe.
Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.
CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU | |
NAZWA HANDLOWA | CARAMELIA 36% |
NUMER KATALOGOWY | 7089 |
OPAKOWANIE | TORBA |
MASA NETTO | 3.0 KG |
RODZAJ CZEKOLADY | MLECZNA |
SMAK | KARMELOWY |
TYP | MLECZNA KUWERTURA CZEKOLADOWA |
ZAWARTOŚĆ KAKAO | MINIMUM 36% (CZYSTEGO MASŁA KAKOWEGO) |
KSZTAŁT | OWALNE PASTYLKI "KROPLE" |
PRODUKT | HIGH QUALITY |
Składniki i alergeny: cukier, masło kakaowe, karmel (20%) (odtłuszczone mleko, białka mleka, cukier, masło, naturalny aromat), pełne mleko w proszku, ziarna kakaowe, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322); produkt może zawierać orzechy oraz soję.
KOMPOZYCJA | |
ZAWARTOŚĆ MASŁA KAKAOWEGO | 27.0% |
ZAWARTOŚĆ SUCHEJ MASY MLECZNEJ | 32.0% |
ZAWARTOŚĆ BIAŁEK MLEKA | 6.0% |
CAŁKOWITA ZAWARTOŚĆ KAKAO | 37.0% |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2384/572 kJ/kcal |
Tłuszcz | 38.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 23.0 g |
Węglowodany | 48.0 g |
w tym cukry | 47.0 g |
Białko | 8.0 g |
Błonnik | 2.1 g |
Sól | 0.44 g |
Warunki przechowywania: produkt w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego; optymalna temperatura przechowywania to 16-18°C; po otwarciu należy szczelnie zamknąć opakowanie produktu, chronić produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania produktu po otwarciu to 16-18°C; do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
TEMPEROWANIE CZEKOLADY | |||
RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADA |
CIEMNA CZEKOLADA | T1 50-55°C | T2 28-29°C | T3 31-32°C |
MLECZNA CZEKOLADA | T1 45-50°C | T2 27-28°C | T3 29-30°C |
BIAŁA CZEKOLADA | T1 40-45°C | T2 26-27°C | T3 28-29°C |
PRZYKŁADOWE PRZEPISY:
Indeks: VALRHONA32
Marka: VALRHONA
Indeks: CACAOBARRY10
Marka: CACAO BARRY
Aromatyczna mleczna czekolada o statusie kuwertury oraz wysokiej płynności. Wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany - ma wspaniałe aromaty czerwonych owoców i kasztanów otoczone mocnymi nutami kakao i herbatników.
Indeks: SWEETDECOR219
Marka: SWEET DECOR
Indeks: LUBECA80(1)
Marka: LUBECA
Czekolada BIO bez lecytyny sojowej. Z ziaren pochodzących z Peru.
Indeks: CACAOBARRY11(1)
Marka: CACAO BARRY
Indeks: SICAO06
Marka: CALLEBAUT
Czekolada z linii SICAO o 3 kroplach płynności. Ekonomiczna, polecana do ganache i musów.
Indeks: CALLEBAUT101
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CALLEBAUT27
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Indeks: CALLEBAUT85
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Indeks: VALRHONA27
Marka: VALRHONA
Indeks: MASTERMARTINI07
Marka: Master Martini
Indeks: CALLEBAUT89
Marka: CALLEBAUT
Mleczna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak mlecznej czekolady z wyczuwalnymi nutami śmietanki i karmelu. (produkt konfekcjonowany)
Indeks: CALLEBAUT06
Marka: CALLEBAUT
Mleczna czekolada o intensywnym smaku kakao oraz obniżonej zawartości cukru. Uniwersalna płynność sprawia, że czekolada doskonale sprawdza się w różnorodnych zastosowaniach. Silny smak doskonale łączy się z kwaśnymi owocami.
Indeks: CHOCOVIC03
Marka: CHOCOVIC
Klasyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
Indeks: BARIMA92
Marka: BARBARA LUIJCKX
Mleczna czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.
Indeks: CALLEBAUT25
Marka: CALLEBAUT
Mleczna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak mlecznej czekolady z wyczuwalnymi nutami śmietanki i karmelu.
Indeks: BARRYCALLEBAUT50
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.