• Metody Wysyłki

  • Sposoby Płatności

czekolada mleczna Power 41 od Callebaut ten sam smak, ta sama jakość i zupełnie nowe, lepsze opakowanie
  • czekolada mleczna Power 41 od Callebaut ten sam smak, ta sama jakość i zupełnie nowe, lepsze opakowanie
  • czekolada mleczna Power 41 od Callebaut ten sam smak, ta sama jakość i zupełnie nowe, lepsze opakowanie
  • czekolada mleczna Power 41 od Callebaut ten sam smak, ta sama jakość i zupełnie nowe, lepsze opakowanie
  • czekolada mleczna Power 41 od Callebaut - profil smakowy
  • czekolada od Callebaut wytwarzana jest w postaci łatwych do dozowania i topienia - callets

2.5 kg MLECZNA CZEKOLADA 40.7% POWER 41 CALLEBAUT 841-E4-U71

CALLEBAUT06

Mleczna czekolada o intensywnym smaku kakao oraz obniżonej zawartości cukru. Uniwersalna płynność sprawia, że czekolada doskonale sprawdza się w różnorodnych zastosowaniach. Silny smak doskonale łączy się z kwaśnymi owocami.

237,00 zł
Brutto

94,80 zł / 1 kg

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

POWER 41 - to mleczna czekolada (o statusie kuwertury) o intensywnym kakaowym smaku i kremowej konsystencji. Czekolada zawiera więcej kakao od klasycznych mlecznych czekolad, dzięki czemu doskonale podkreśla smak wyrobów. Dodatkowo czekolada charakteryzuje się obniżoną zawartością cukru (o 14%) w stosunku do klasycznych mlecznych czekolad. Wytwarzana jest z mieszanki wyselekcjonowanych ziaren kakaowych z trzech różnych krajów - Wybrzeże Kości Słoniowej, Ghana, Ekwador - dla uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku. Czekolada zawdzięcza swój unikalny profil smakowy wysokiej zawartości kakao pozyskiwanego z najlepszych ziaren. Charakteryzuje się intensywnie kakaowym smakiem z wyczuwalnymi nutami mleka oraz lekkimi nutami wanilii. Uniwersalna płynność sprawia, że czekolada doskonale sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach (szczególnie dobrze łączy się z kwaśnymi owocami). Receptura POWER 41 to mleczna belgijska czekolada o wysokiej zawartości kakao i obniżonej zawartości cukru - kuwertura czekoladowa o minimalnej zawartości kakao - 40.7%.

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, mleko odtłuszczone w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); kuwertura czekoladowa (40.7% minimalna zawartość kakao).

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
40.7% 19.4% 36.4%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE
CUKIERNICTWO
średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku

karmele, grona czekoladowe, pasta czekoladowa, ganache, talarki czekoladowe, trufle

CIASTKA, WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, mus
LODY I SORBETY
nadawanie smaku lody amerykańskie, lody włoskie, lody rzemieślnicze, sorbety

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2328/556 kJ/kcal
Tłuszcz 36.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 22.0 g
Węglowodany 46.0 g
w tym cukry 45.0 g
Białko  8.5 g
Sól 0.20 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z FINEST BELGIAN CHOCOLATE POWER 41:

 

INTENSYWNY MUS Z MLECZNEJ CZEKOLADY

ZŁOTE CIASTKO

POWER ROCKS

Szczegóły produktu
CALLEBAUT06
30 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
841-E4-U71
NAZWA HANDLOWA
FINEST BELGIAN CHOCOLATE - MILK POWER 41
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
TORBA
OPAKOWANIE ZBIORCZE
20 kg (8 x 2.5 kg) KARTON
RODZAJ
CZEKOLADA W KALETKACH
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
INTENSYWNIE KAKAOWY | NUTY MLEKA I WANILII
BARWA
GŁĘBOKA | CHARAKTERYSTYCZNA DLA MLECZNEJ CZEKOLADY
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA | LODY | UNIWERSALNE
RODZAJ CZEKOLADY
MLECZNA CZEKOLADA | MILK CHOCOLATE
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
3/5
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
WYBRZEŻE KOŚCI SŁONIOWEJ | GHANA | EKWADOR
ZAWARTOŚĆ KAKAO
40.7 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
36.4 %
ZAWARTOŚĆ MLEKA
19.4 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
POWER
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT03

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CIEMNA CZEKOLADA 80.5% POWER 80 CALLEBAUT 80-20-44-E4-U71

Ciemna belgijska czekolada o bardzo intensywnym smaku z mocnymi nutami prażonego ziarna kakao oraz lekkimi nutami owoców. Obniżona zawartość cukru i kremowa konsystencja. Doskonała do nadawania intensywnego smaku.

Cena 261,00 zł

104,40 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: SWEETDECOR45/8

Marka: SWEET DECOR

10 g AROMAT GRUSZKOWY SWEET DECOR aromat spożywczy w proszku nadający smak i zapach

Aromat spożywczy w postaci proszku przeznaczony do aromatyzowania oraz nadawania smaku różnego rodzaju wyrobom cukierniczym. 

Cena 9,70 zł

970,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: CALLEBAUT44

Marka: CALLEBAUT

5 kg BLOK GIANDUJA MLECZNA GIA-144 CALLEBAUT mleczna czekolada z orzechami laskowymi

Mleczna czekolada zmieszana z prażonymi orzechami laskowymi tworzą delikatny i kremowy przysmak - doskonały do wyrobów cukierniczych oraz do nadawania smaku nadzieniom i deserom. 

Cena 589,00 zł

117,80 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CALLEBAUT115

Marka: CALLEBAUT

1 kg MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 823-E3-U68 CALLEBAUT

Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 98,00 zł

98,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT127

Marka: CALLEBAUT

1 kg MLECZNA CZEKOLADA 34.1% Z MALTITOLEM RECIPE N°MALCHOC-M-U68 CALLEBAUT mleczna czekolada bez dodatku cukru

Mleczna belgijska czekolada o harmonijnym smaku z bez dodatku cukru - wyprodukowana przy użyciu maltitolu (słodzika) zamiast cukru. ulotka do pobrania

Cena 128,00 zł

128,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT27

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CZEKOLADA MLECZNA 39.0% ARRIBA SINGLE ORIGIN CHM-Q415AR-E4-U70 CALLEBAUT

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

Cena 282,50 zł

113,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT125

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg NXT™DFM-42 DAIRY FREE M_LK CHOCOLATE 42.3% CHM-Q42-DFR-E0-U70 CALLEBAUT wegańska mleczna czekolada

NXT™ - czekolady przeznaczone do wszystkich wegańskich, roślinnych i bezmlecznych kreacji - smak przyszłości - czekolady wyprodukowane w całości z roślinnych składników, bez nawet śladowych ilości mleka.

Cena 225,00 zł

90,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: MASTERMARTINI180(1)

Marka: Master Martini

op. 1 kg Czekolada mleczna 32% AE49DL Master Martini - uniwersalna mleczna czekolada w dyskach

Mleczna czekolada w dyskach do profesjonalnego zastosowania! Idealna do produkcji pralin i tabliczek czekolady oraz pokrywania i oblewania wypieków.

Cena 69,00 zł

69,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CHOCOVIC03

Marka: CHOCOVIC

5 kg ZEYLON 36.5% CHM-Q89CEYL-D38 CHOCOVIC mleczna czekolada easymelt o zrównoważonym smaku

Klasyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.

Cena 310,00 zł

62,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARRYCALLEBAUT69

Marka: CALLEBAUT

1 kg CZEKOLADA MLECZNA 32.6% JAVA SINGLE ORIGIN JAVA-E4-U70 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

Cena 104,00 zł

104,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: VALRHONA09

Marka: VALRHONA

op. 3 kg CARAMELIA 36% 7089 VALRHONA mleczna czekolada z prawdziwym karmelem maślanym

Caramelia - kremowa, zmysłowa, aromatyczna mleczna czekolada o zniewalającym smaku z wyraźnymi nutami karmelu maślanego.  PRODUKT SPROWADZANY POD ZAMÓWIENIE - CZAS REALIZACJI ZAMÓWIENIA TO OD 3 DO 5 DNI ROBOCZYCH!

Cena 437,00 zł

145,67 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CACAOBARRY10(1)

Marka: CACAO BARRY

1kg MLECZNA CZEKOLADA 40% ORIGINE GHANA CHM-P40GHA-E4-U70 CACAO BARRY (produkt konfekcjonowany)

Aromatyczna mleczna czekolada o statusie kuwertury oraz wysokiej płynności. Wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany - ma wspaniałe aromaty czerwonych owoców i kasztanów otoczone mocnymi nutami kakao i herbatników.

Cena 119,50 zł

119,50 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE