Mleczna czekolada o intensywnym smaku kakao oraz obniżonej zawartości cukru. Uniwersalna płynność sprawia, że czekolada doskonale sprawdza się w różnorodnych zastosowaniach. Silny smak doskonale łączy się z kwaśnymi owocami.
POWER 41 - to mleczna czekolada (o statusie kuwertury) o intensywnym kakaowym smaku i kremowej konsystencji. Czekolada zawiera więcej kakao od klasycznych mlecznych czekolad, dzięki czemu doskonale podkreśla smak wyrobów. Dodatkowo czekolada charakteryzuje się obniżoną zawartością cukru (o 14%) w stosunku do klasycznych mlecznych czekolad. Wytwarzana jest z mieszanki wyselekcjonowanych ziaren kakaowych z trzech różnych krajów - Wybrzeże Kości Słoniowej, Ghana, Ekwador - dla uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku. Czekolada zawdzięcza swój unikalny profil smakowy wysokiej zawartości kakao pozyskiwanego z najlepszych ziaren. Charakteryzuje się intensywnie kakaowym smakiem z wyczuwalnymi nutami mleka oraz lekkimi nutami wanilii. Uniwersalna płynność sprawia, że czekolada doskonale sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach (szczególnie dobrze łączy się z kwaśnymi owocami). Receptura POWER 41 to mleczna belgijska czekolada o wysokiej zawartości kakao i obniżonej zawartości cukru - kuwertura czekoladowa o minimalnej zawartości kakao - 40.7%.
Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.
Składniki: cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, mleko odtłuszczone w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); kuwertura czekoladowa (40.7% minimalna zawartość kakao).
KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO
MLEKO
TŁUSZCZ
40.7%
19.4%
36.4%
Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.
Ciemna belgijska czekolada o bardzo intensywnym smaku z mocnymi nutami prażonego ziarna kakao oraz lekkimi nutami owoców. Obniżona zawartość cukru i kremowa konsystencja. Doskonała do nadawania intensywnego smaku.