Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
2.5 kg MLECZNA CZEKOLADA 40.7% POWER 41 CALLEBAUT 841-E4-U71
Mleczna czekolada o intensywnym smaku kakao oraz obniżonej zawartości cukru. Uniwersalna płynność sprawia, że czekolada doskonale sprawdza się w różnorodnych zastosowaniach. Silny smak doskonale łączy się z kwaśnymi owocami.
Opis produktu
POWER 41 - to mleczna czekolada (o statusie kuwertury) o intensywnym kakaowym smaku i kremowej konsystencji. Czekolada zawiera więcej kakao od klasycznych mlecznych czekolad, dzięki czemu doskonale podkreśla smak wyrobów. Dodatkowo czekolada charakteryzuje się obniżoną zawartością cukru (o 14%) w stosunku do klasycznych mlecznych czekolad. Wytwarzana jest z mieszanki wyselekcjonowanych ziaren kakaowych z trzech różnych krajów - Wybrzeże Kości Słoniowej, Ghana, Ekwador - dla uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku. Czekolada zawdzięcza swój unikalny profil smakowy wysokiej zawartości kakao pozyskiwanego z najlepszych ziaren. Charakteryzuje się intensywnie kakaowym smakiem z wyczuwalnymi nutami mleka oraz lekkimi nutami wanilii. Uniwersalna płynność sprawia, że czekolada doskonale sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach (szczególnie dobrze łączy się z kwaśnymi owocami). Receptura POWER 41 to mleczna belgijska czekolada o wysokiej zawartości kakao i obniżonej zawartości cukru - kuwertura czekoladowa o minimalnej zawartości kakao - 40.7%.
![]()
Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.
![]()
Składniki: cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, mleko odtłuszczone w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); kuwertura czekoladowa (40.7% minimalna zawartość kakao).
![]()
| KOMPOZYCJA - SKŁAD | ||
| KAKAO | MLEKO | TŁUSZCZ |
| 40.7% | 19.4% | 36.4% |
![]()
Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.
![]()
| APLIKACJE | |
| CUKIERNICTWO | |
| średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku |
karmele, grona czekoladowe, pasta czekoladowa, ganache, talarki czekoladowe, trufle |
| CIASTKA, WYPIEKI I DESERY | |
| nadawanie smaku, oblewanie | krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, mus |
| LODY I SORBETY | |
| nadawanie smaku | lody amerykańskie, lody włoskie, lody rzemieślnicze, sorbety |
![]()
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 2328/556 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 36.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 22.0 g |
| Węglowodany | 46.0 g |
| w tym cukry | 45.0 g |
| Białko | 8.5 g |
| Sól | 0.20 g |
![]()
![]()
| TEMPEROWANIE CZEKOLADY | |||
| RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADA |
| CIEMNA CZEKOLADA | T1 50-55°C | T2 28-29°C | T3 31-32°C |
| MLECZNA CZEKOLADA | T1 45-50°C | T2 27-28°C | T3 29-30°C |
| BIAŁA CZEKOLADA | T1 40-45°C | T2 26-27°C | T3 28-29°C |
![]()
![]()
PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z FINEST BELGIAN CHOCOLATE POWER 41:
![]()
INTENSYWNY MUS Z MLECZNEJ CZEKOLADY
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- 841-E4-U71
- NAZWA HANDLOWA
- FINEST BELGIAN CHOCOLATE - MILK POWER 41
- MASA NETTO
- 2.5 kg
- OPAKOWANIE
- TORBA
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 20 kg (8 x 2.5 kg) KARTON
- RODZAJ
- CZEKOLADA W KALETKACH
- KSZTAŁT
- Callets™
- SMAK
- INTENSYWNIE KAKAOWY | NUTY MLEKA I WANILII
- BARWA
- GŁĘBOKA | CHARAKTERYSTYCZNA DLA MLECZNEJ CZEKOLADY
- PRZEZNACZENIE
- DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
- ZASTOSOWANIE
- CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA | LODY | UNIWERSALNE
- RODZAJ CZEKOLADY
- MLECZNA CZEKOLADA | MILK CHOCOLATE
- PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
- 3/5
- POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
- WYBRZEŻE KOŚCI SŁONIOWEJ | GHANA | EKWADOR
- ZAWARTOŚĆ KAKAO
- 40.7 %
- ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
- 36.4 %
- ZAWARTOŚĆ MLEKA
- 19.4 %
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
- SERIA PRODUKTOWA
- POWER