op. 5.5 kg Cremosette Gianduia - gotowy krem do nadziewania o smaku orzechów laskowych i kakao - 240801 Leagel
Cremosette Gianduia od Leagel, to wysokiej jakości krem o smaku orzechów laskowych i kakao, o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Gotowy krem cukierniczy do szprycowania, oblewania i dekorowania.
Poznaj możliwości, jakie dają produkty Cremosette:
Opis produktu
Idealnie kremowe nadzienie do szprycowania, oblewania i dekorowania!
Cremosette, to seria wysokiej jakości gotowych do użycia kremów o aksamitnej konsystencji. Produkty przeznaczone do nadziewania, smarowania, oblewania, glazurowania i dekorowania. Linia profesjonalnych produktów do cukiernictwa obejmująca gotowe do użycia kremy do smarowania, nadziewania, oblewania i dekorowania. Seria została stworzona z myślą o usprawnieniu pracy w profesjonalistów. Produkty przeznaczone są do łatwego przygotowywania polew cukierniczych, nadzień i dekoracji. Produkty z linii Cremosette stosowane są do urozmaicania ciast kruchych (tart, tartaletek, ciasteczek itp.), ciast drożdżowych (bułeczki, brioszki, drożdżówki, rogaliki itp.), wyrobów z ciasta francuskiego, deserów (mrożonych i lodowych) oraz do wypełniania korpusów czekoladowych, pralin czekoladowych itp. Cremosette to linia produktów - gotowych do użycia, o wszechstronnym zastosowaniu, stworzonych dla profesjonalistów. Stosowanie gotowych wyrobów i półproduktów zapewnia powtarzalną jakość serwowanych wyrobów.
- Najwyższa jakość składników!
- Doskonały smak i kremowa konsystencja!
- Łatwość użycia i uniwersalne zastosowanie!
- Powtarzalność przepisów!
- Szybka i sprawna praca!
Cremosette Gianduia:
Idealnie kremowe nadzienie o smaku orzechów laskowych i kakao. Gotowy krem cukierniczy do wypełniania, oblewania i dekorowania: pączków, eklerów, croissantów, tart, tortów, panettone, musów, lodów i czego tylko potrzebujesz!
Główne zastosowania Cremosette Gianduia:
- nadziewanie i smarowanie wyrobów cukierniczych po wypieku,
- oblewanie i glazurowanie ciast i tortów,
- przekładanie i dekorowanie lodów,
- aromatyzowanie śmietany i kremów.
Charakterystyka Cremosette Gianduia:
Gotowy do użycia, wysokogatunkowy krem o gładkiej i kremowej konsystencji. Intensywny i zrównoważony smak orzechów laskowych oraz kakao. Idealnie sprawdzi się do nadziewania gotowych wyrobów (ciast, rolad, rogalików, słodkich bułeczek itp.), aromatyzowania kremów oraz przygotowywania deserów mrożonych. Produkt gotowy do użycia o wszechstronnym zastosowaniu. Wytwarzany z wysokiej jakości produktów, po to by spełnić wymagania profesjonalistów. Zawartość orzechów laskowych w kremie - 8%.
Jak używać gotowych nadzień cukierniczych?
Warunki i sposób użycia gotowych kremów z serii Cremosette:
- nadzienie przechowuj w szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze 15-20°C,
- przed każdym użyciem dokładnie wymieszaj produkt przy użyciu czystej i suchej łyżki lub szpatuły,
- oddzielenie się frakcji tłuszczowej od reszty nadzienia jest zjawiskiem naturalnym, wystarczy dokładnie wymieszać krem,
- nadzienie to produkt gotowy do szprycowania, nadziewania, smarowania i wypełniania,
- do szprycowania używaj rękawów cukierniczych wraz z odpowiednimi tylkami,
- kremu można używać do przekładania i dekorowania lodów oraz aromatyzowania śmietany i kremów,
- po każdym użyciu dokładnie zamknij opakowanie produktu.
Zastosowanie gotowych kremów cukierniczych:
Główne zastosowanie gotowych kremów z serii Cremosette: | |
nadziewanie, wypełnianie, szprycowanie, dekorowanie, smarowanie, aromatyzowanie, oblewanie, polewanie, glazurowanie | torty, pączki, eklery, ptysie, rogaliki, croissanty, brioszki, bułeczki śniadaniowe, słodkie pieczywo, tarty, tartaletki, korpusy babeczek, babeczki, muffinki, trufle, praliny, makaroniki, beza, biszkopty, ciasta, ciasteczka, monoporcje, desery, lody, musy, desery |
Jaki skład ma gotowe nadzienie cukiernicze?
Składniki i alergeny: cukier, oleje i tłuszcze roślinne (słonecznikowy, palmowy), orzechy laskowe (8%), odtłuszczone kakao w proszku (8%), odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromaty, przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu; produkt może zawierać śladowe ilości pozostałych orzechów.
Gotowy krem do nadziewania, szczegóły produktu:
Cremosette Gianduia - szczegóły produktu: | |
Nazwa handlowa | Cremosette Gianduia |
Numer katalogowy | 240801 |
Rodzaj produktu | gotowy do użycia krem cukierniczy |
Seria produktowa | Cremosette |
Producent | Leagel by IFF |
Opakowanie | wiaderko z pokrywą |
Opakowanie zbiorcze | 2 x 5.5 kg = 11.0 kg |
Masa netto | 5.5 kg |
Smak | orzechy laskowe i kakao, gianduia |
Zastosowanie | nadziewanie, wypełnianie, smarowanie, dekorowanie, oblewanie |
Przeznaczenie | do stosowania po wypieku |
Dozowanie | według uznania |
Certyfikaty | produkt bezglutenowy |
Konsystencja | kremowa |
Dystrybutor | Sempre Group |
Nadzienie gianduia - wartość odżywcza:
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 2357 kJ / 563 kcal |
Tłuszcz | 36.3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 8.6 g |
Węglowodany | 51.5 g |
w tym cukry | 50.5 g |
Białko | 5.4 g |
Sól | 0.08 g |
Jak przechowywać gotowy krem do nadziewania?
Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 15-20°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać!
Broszurę z przepisami znajdziesz w załączniku:
Sprawdź ofertę profesjonalnych mąk do słodkich wypieków!
Znajdź odpowiednią formę do swoich wypieków!
Szczegóły produktu
Załączniki