op. 1 kg Watermelon Dreidoppel - arbuzowa pasta cukiernicza - skoncentrowana formuła - nr. kat. 27860
Skoncentrowana pasta cukiernicza o intensywnym, soczystym smaku arbuza. Idealna do aromatyzowania i barwienia kremów owocowych, serników i deserów. Szerokie i uniwersalne zastosowanie w produkcji cukierniczej. Uwaga! Produkt nie jest dopuszczony do stosowania w lodach!
Opis produktu
Arbuzowa pasta cukiernicza:
Smakowe pasty cukiernicze od marki Dreidoppel, to grupa komponentów w postaci skoncentrowanych past. Tworzone z wyselekcjonowanych składników, bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem i nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz przyjemną barwę. Pasty cukiernicze mają postać koncentratów, co pozwala na ich mniejsze zużycie, dozowanie. Zróżnicowany asortyment i szeroki wybór smaków daje nieograniczone możliwości kreowania smaków w deserach. Od tradycyjnych po najbardziej wyszukane i niespotykane połączenia smakowe. Pasty znajdują zastosowanie w każdej pracowni cukierniczej. Stosowanie pasta zapewnia wysoką jakość przygotowywanych wyrobów oraz ich powtarzalność przepisów. Skoncentrowane pasty doskonale sprawdzą się do produkcji cukierniczej, w tym kremów, musów, tortów, deserów, ganache, pralin, a nawet czekolady na gorąco. Pasty mają szerokie zastosowanie w produkcji cukierniczej.
Możliwości zastosowania pasty cukierniczej:
- dodatek smakowy do serników na zimno,
- dodatek smakowy do kremów i nadzień cukierniczych,
- dodatek smakowy do deserów, musów i semifreddo.
Wykaz składników i alergenów:
Składniki: koncentrat soku arbuzowego (34%), syrop glukozowy, syrop cukru inwertowanego, woda, koncentrat z marchwi, naturalny aromat, skrobia, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), barwnik: koszenila (E120), substancja zagęszczająca: guma ksantanowa (E415). Alergeny: produkt może zawierać mleko, jaja, migdały, orzechy laskowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.
Zalecane dozowanie pasty cukierniczej:
Optymalne dozowanie | 50 g/kg |
Maksymalne dozowanie | 80 g/kg |
Szczegóły i charakterystyka produktu:
Nazwa handlowa | pasta watermelon |
Numer katalogowy | 27860 |
Producent | Dreidoppel |
Rodzaj | skoncentrowana pasta smakowa |
Opakowanie | pojemnik z nakrętką |
Masa netto | 1.0 kg |
Opakowanie zbiorcze | karton |
Ilość w opakowaniu zbiorczym | 6 x 1.0 kg |
Smak | arbuz |
Aromat | owocowy |
Barwa | czerwona |
Konsystencja | lepka |
Forma | pasta cukiernicza |
Importer | Barbara Luijckx |
Dystrybutor | Sempre Group |
Produkt | bezglutenowy |
Przybliżona wartość odżywcza pasty cukierniczej:
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1165 kJ / 274 kcal |
Tłuszcz | 0.4 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 64.5 g |
w tym cukry | 51.9 g |
Białko | 2.0 g |
Sól | 0.1 g |
Warunki przechowywania produktu:
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Optymalna temperatura przechowywania to 15-20°C. Pastę cukierniczą należy przechowywać w fabrycznym opakowaniu.
Informacje dodatkowe:
Ważne informacje: półprodukt w postaci skoncentrowanej pasty smakowej przeznaczonej do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do wyrobów cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty smakowe należy dokładnie wymieszać przed użyciem suchą i czystą łopatką lub długą łyżką. Z uwagi na charakter procesu produkcyjnego odcień każdej partii produkcyjnej może się nieznacznie różnić. Produkt zapakowany jest w plastikowy (PE-HD) pojemnik z nakrętką o wymiarach ∅ 105 x h 150 mm oraz papierową etykietą.
Szczegóły produktu
Załączniki