op. 1 kg Watermelon Dreidoppel - arbuzowa pasta cukiernicza - skoncentrowana formuła - nr. kat. 27860

Indeks: DREIDOPPEL61
Marka:

Skoncentrowana pasta cukiernicza o intensywnym, soczystym smaku arbuza. Idealna do aromatyzowania i barwienia kremów owocowych, serników i deserów. Szerokie i uniwersalne zastosowanie w produkcji cukierniczej. Uwaga! Produkt nie jest dopuszczony do stosowania w lodach!

166,83 zł (8% VAT)
166,83 zł / 1 kg

154,47 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 3 szt.

Opis produktu

Arbuzowa pasta cukiernicza:

Smakowe pasty cukiernicze od marki Dreidoppel, to grupa komponentów w postaci skoncentrowanych past. Tworzone z wyselekcjonowanych składników, bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem i nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz przyjemną barwę. Pasty cukiernicze mają postać koncentratów, co pozwala na ich mniejsze zużycie, dozowanie. Zróżnicowany asortyment i szeroki wybór smaków daje nieograniczone możliwości kreowania smaków w deserach. Od tradycyjnych po najbardziej wyszukane i niespotykane połączenia smakowe. Pasty znajdują zastosowanie w każdej pracowni cukierniczej. Stosowanie pasta zapewnia wysoką jakość przygotowywanych wyrobów oraz ich powtarzalność przepisów. Skoncentrowane pasty doskonale sprawdzą się do produkcji cukierniczej, w tym kremów, musów, tortów, deserów, ganache, pralin, a nawet czekolady na gorąco. Pasty mają szerokie zastosowanie w produkcji cukierniczej.

Możliwości zastosowania pasty cukierniczej:

- dodatek smakowy do serników na zimno,

- dodatek smakowy do kremów i nadzień cukierniczych,

- dodatek smakowy do deserów, musów i semifreddo.

Wykaz składników i alergenów:

Składniki: koncentrat soku arbuzowego (34%), syrop glukozowy, syrop cukru inwertowanego, woda, koncentrat z marchwi, naturalny aromat, skrobia, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), barwnik: koszenila (E120), substancja zagęszczająca: guma ksantanowa (E415). Alergeny: produkt może zawierać mleko, jaja, migdały, orzechy laskowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.

Zalecane dozowanie pasty cukierniczej:

Optymalne dozowanie 50 g/kg
Maksymalne dozowanie 80 g/kg

Szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa pasta watermelon
Numer katalogowy 27860
Producent Dreidoppel
Rodzaj skoncentrowana pasta smakowa
Opakowanie pojemnik z nakrętką
Masa netto 1.0 kg
Opakowanie zbiorcze karton
Ilość w opakowaniu zbiorczym 6 x 1.0 kg
Smak arbuz
Aromat owocowy
Barwa czerwona
Konsystencja lepka
Forma pasta cukiernicza
Importer Barbara Luijckx
Dystrybutor Sempre Group
Produkt bezglutenowy

Przybliżona wartość odżywcza pasty cukierniczej:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1165 kJ / 274 kcal
Tłuszcz 0.4 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 64.5 g
w tym cukry 51.9 g
Białko 2.0 g
Sól 0.1 g

Warunki przechowywania produktu:

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Optymalna temperatura przechowywania to 15-20°C. Pastę cukierniczą należy przechowywać w fabrycznym opakowaniu.

Informacje dodatkowe:

Ważne informacje: półprodukt w postaci skoncentrowanej pasty smakowej przeznaczonej do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do wyrobów cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty smakowe należy dokładnie wymieszać przed użyciem suchą i czystą łopatką lub długą łyżką. Z uwagi na charakter procesu produkcyjnego odcień każdej partii produkcyjnej może się nieznacznie różnić. Produkt zapakowany jest w plastikowy (PE-HD) pojemnik z nakrętką o wymiarach ∅ 105 x h 150 mm oraz papierową etykietą.

Szczegóły produktu

Załączniki