PASTY "OWOCOWO-SMAKOWE" OD MARKI DREIDOPPEL - to grupa dodatków cukierniczych (głównie w postaci past) tworzone wyłącznie z naturalnych składników (nie zawierają w swoim składzie konserwantów, sztucznych barwników oraz skrobi modyfikowanych). Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem i nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę. Pasty cukiernicze mają postać koncentratów, co pozwala na ich mniejsze zużycie (dozowanie). Szeroki asortyment past owocowych i smakowych daje nieograniczone możliwości kreowania smaków w deserach (od tradycyjnych po najbardziej wyszukane i niespotykane). Pasty znajdują zastosowanie w każdej pracowni cukierniczej - zapewniając wysoką jakość przygotowywanych wyrobów. Skoncentrowane pasty doskonale sprawdzą się podczas produkcji cukierniczej (tortów, deserów, lodów, pralin, czekolady na gorąco) oraz gastronomicznej.

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Z uwagi na charakter procesu produkcyjnego odcień każdej partii produkcyjnej może się nieznacznie różnić. Produkt zapakowany jest w plastikowy (PE-HD) pojemnik z nakrętką o wymiarach ∅ 105 x h 150 mm oraz papierową etykietą.

Dozowanie pasty kokosowej - ogólne dozowanie - 50/1000 g; kremy - 50/1000 g; ciasta - 70/1000 g; maksymalne dozowanie - 230/1000 g.

Składniki: syrop glukozowy, syrop cukru inwertowanego, syrop fruktozowy, proszek kokosowy (14%), skrobia, alkohol etylowy (2.4%), woda, naturalny aromat, maltodekstryna, kazeina; może zawierać jaja oraz orzechy; produkt bezglutenowy; czysta etykieta.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci, obcych zapachów oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji; optymalna temperatura przechowywania w oryginalnie zamkniętym opakowaniu to 15-20°C.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna | 1574/374 kJ/kcal |
Białko | 1.7 g |
Węglowodany | 64.5 g |
w tym cukry | 46.0 g |
Tłuszcz | 10.5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 9.5 g |
Błonnik | 0.0 g |
Sól | 0.10 g |


DANE ANALITYCZNE |
KRYTERIUM | WARTOŚĆ | METODA |
PH WARTOŚĆ W 20°C | nieokreślone | - |
SUCHA MASA W 20°C | 76.0% +/- 2.5 | - |
GĘSTOŚĆ W 20°C | 1.48 g/cm³ +/- 0.01 | - |
DANE MIKROBIOLOGICZNE |
KRYTERIUM | MAX WARTOŚĆ | METODA |
CAŁKOWITA LICZBA DROBNOUSTROJÓW | 10000 | cfu/g |
DROŻDŻE | 100 | cfu/g |
PLEŚNIE | 100 | cfu/g |
COLIFORMS | neg. | cfu/g |
E. COLI | neg. | cfu/g |
SALMONELLA | neg. | cfu/25g |


