GIANDUIE - seria dopracowanych smaków past tworzonych na bazie doskonałego połączenia orzechów laskowych i kakao (gianduia). Wyselekcjonowane orzechy laskowe poddawane procesowi prażenia, który uwydatnia ich smak i aromat. Wysokiej jakości kakao, stanowiące doskonałą podstawę smaku gianduia. Wysoki dodatek past orzechowych dla uzyskania całkiem nowych połączeń smakowych. Profesjonalne pasty do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie.

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty gianduia o smaku pistacjowym (50% zawartość pasty z orzechów pistacjowych) - przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów i wyrobów cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty smakowe należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą i czystą - łopatką lub długą łyżką.
Zastosowanie: dodatek smakowy i nadający teksturę - do lodów i wyrobów cukierniczych (kremów, deserów, nadzień cukierniczych, nadzień pralinowych itp.).

PASTA GIANDUIA DI PISTACCHIO - to wyjątkowe połączenie klasycznego smaku gianduia - orzechy laskowe i kakao - z wysokiej jakości prażonymi orzechami pistacjowymi w postaci gładkiej pasty (50% zawartość pasty pistacjowej).

Składniki: pasta pistacjowa (50%), cukier, oleje i tłuszcze roślinne (słonecznikowy, shea, masło kakaowe, illipe) odtłuszczone kakao w proszku, sól, pasta z orzechów laskowych, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), aromaty; produkt może zawierać soję, mleko, jaja, migdały, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy arachidowe, nasiona sezamu.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.


RECEPTURA - DOZOWANIE |
PASTA SMAKOWA |
100-200g / 1kg mieszanki bazowej |


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2369/570 kJ/kcal |
Tłuszcz |
42.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
10.0 g |
Węglowodany |
29.0 g |
w tym cukry |
27.0 g |
Białko |
16.0 g |
Sól |
1.5 g |


CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU |
OPAKOWANIE |
WIADERKO Z TWORZYWA Z POKRYWKĄ + FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA |
MASA NETTO |
3.0 KG |
NAZWA HANDLOWA |
PASTA GIANDUIA DI PISTACCHIO |
NUMER KATALOGOWY |
12092311 |
OPAKOWANIE ZBIORCZE |
6.0 KG = 2 X 3.0 KG - KARTON |
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA |
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI - W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU |
RODZAJ PRODUKTU |
PASTA GIANDUIA O SMAKU PISTACJOWYM |
SMAK |
GIANDUIA O SMAKU PISTACJOWYM - PISTACJE + KAKAO + ORZECHY LASKOWE |
BARWA |
CIEMNO BRĄZOWA |
KONSYSTENCJA |
GĘSTA, KREMOWA |
SERIA PRODUKTOWA |
GIANDUIE |
CERTYFIKATY |
PRODUKT BEZGLUTENOWY, BEZ LAKTOZY, WEGAŃSKI |
WYPRODUKOWANO |
WE WŁOSZECH |
PRZEZNACZENIE |
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO |
ZASTOSOWANIE |
PASTA SMAKOWA DO LODÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH |


Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.



.png)
