Pasta cukiernicza z orzechami makadamia:
Paste Classiche od włoskiego producenta Babbi, to seria past przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Skoncentrowany smak i formuła past pozwala na sporządzanie lodów i wyrobów cukierniczych o autentycznym i wyrafinowanym smaku. Pasty smakowe to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych oraz tworzenia wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Pasty smakowe charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych, (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.
Ważne informacje i charakterystyka produktu:
Produkt w postaci pasty o skoncentrowanym smaku. Produkt o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do produkcji lodów rzemieślniczych metodą na zimno lub na gorąco oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozwarstwienie, czy oddzielenie frakcji tłuszczowej może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu.
Pasta Macadamia:
Pasta z kawałkami orzechów o dominującym smaku orzechów makadamia. Produkt w postaci gładkiej pasty z drobnymi kawałkami orzechów i migdałów w postaci granelli.
Skład pasty orzechowej:
Składniki: oleje i tłuszcze roślinne (kokosowy, słonecznikowy), orzechy laskowe, cukier, kawałki migdałów, dekstroza, migdały, orzechy makadamia, maltodekstryna, pistacje, emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromat.
Alergeny: produkt może zawierać mleko, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.
Ostrzeżenia: możliwa obecność fragmentów łupin i skorupek z orzechów.
Warunki przechowywania produktu:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.
Podstawowa receptura i dozowanie pasty cukierniczej:
Pasta smakowa |
100-120 g |
Mieszanka bazowa |
1000 g |
Pasta smakowa - szczegóły produktu:
Rodzaj |
klasyczna pasta cukiernicza |
Nazwa handlowa |
Pasta Macadamia |
Numer katalogowy |
1.24.76 |
Smak |
orzechowy |
Barwa |
brązowa |
Forma |
pasta |
Konsystencja |
kremowa z kawałkami orzechów |
Masa netto |
3.0 kg |
Opakowanie jednostkowe |
wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca |
Opakowanie zbiorcze |
karton |
Ilość w opakowaniu zbiorczym |
4 x 3.0 kg - 12.0 kg |
Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie |
do lodów i wyrobów cukierniczych |
Producent |
Babbi |
Dystrybutor |
Sempre Group |
Kraj produkcji |
wyprodukowano we Włoszech |
Przybliżona wartość odżywcza pasty orzechowej:
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: |
Wartość energetyczna |
2792 kJ / 675 kcal |
Tłuszcz |
59.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
21.0 g |
Węglowodany |
29.0 g |
w tym cukry |
22.0 g |
Białko |
4.9 g |
Sól |
0.0 g |
Oznaczenia produktu i certyfikaty:
Gluten Free (produkt bezglutenowy)
Vegan (produkt wegański)
Halal