- Obniżka
- Nowy
Pasta arachidowa wytwarzana w 99% z orzechów ziemnych z niewielkim dodatkiem oleju arachidowego. Kremowa konsystencja i naturalny smak orzechów arachidowych. Produkt bez dodatku cukru.
10.12.2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
Czysta pasta arachidowa o naturalnym smaku prażonych orzeszków ziemnych. Produkt wytwarzany w 100% z orzechów arachidowych, bez dodatków.
Opis produktu
Seria past przygotowywanych z wyselekcjonowanych orzechów. Pozwalają na sporządzanie lodów i wyrobów cukierniczych o naturalnym i wyrafinowanym smaku. Pasty orzechowe to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości, które cechuje wysoka zawartość tłuszczu. Mają one postać kremu o gęstej i smarownej konsystencji. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych oraz tworzenia wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Pasty orzechowe charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych, (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.
Produkt w postaci pasty wytwarzany z mielonych i/lub prażonych orzechów. Produkt o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do produkcji lodów rzemieślniczych metodą na zimno lub na gorąco oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozwarstwienie, czy oddzielenie frakcji tłuszczowej może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu.
Czysta pasta arachidowa o naturalnym smaku prażonych orzeszków ziemnych. Produkt wytwarzany w 100% z orzechów arachidowych, bez dodatków.
Składniki: prażone orzechy arachidowe (100%).
Alergeny: produkt może zawierać pozostałe orzechy oraz ich pochodne.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 18 miesięcy od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.
| Pasta orzechowa | 80-100 g |
| Mieszanka bazowa | 1000 g |
| Rodzaj | czysta pasta orzechowa |
| Nazwa handlowa | Pasta Arachide |
| Numer katalogowy | 12092064A |
| Smak | prażone orzechy ziemne (arachidowe) |
| Barwa | naturalna |
| Forma | pasta |
| Konsystencja | gładka |
| Masa netto | 3.0 kg |
| Opakowanie jednostkowe | wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca |
| Opakowanie zbiorcze | karton |
| Ilość w opakowaniu zbiorczym | 2 x 3.0 kg - 6.0 kg |
| Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
| Zastosowanie | do lodów i wyrobów cukierniczych |
| Producent | Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani |
| Dystrybutor | Sempre Group |
| Kraj produkcji | wyprodukowano we Włoszech |
| Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
| Wartość energetyczna | 2569 kJ / 620 kcal |
| Tłuszcz | 50.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7.4 g |
| Węglowodany | 9.0 g |
| w tym cukry | 5.7 g |
| Białko | 30.0 g |
| Sól | 0.03 g |
Gluten Free (produkt bezglutenowy)
Szczegóły produktu