• Pernigotti Day

  • Szkolenie Monin 8 maja

  • PŁAĆ WYGODNIE

gotowy do użycia krem bez dodatku cukru o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie
  • gotowy do użycia krem bez dodatku cukru o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie

3 kg GOLOSA PEANUT BUTTER B-FREE 1280104 BABBI krem orzech arachidowy bez dodatku cukru o uniwersalnym zastosowaniu

BABBI189

Gotowy do użycia krem bez dodatku cukru o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.

252,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

FREE FROM "WOLNE OD" - to seria produktów stworzonych z dbałości o klientów i ich stale zmieniające się nawyki żywieniowe. Z połączenia tradycji i innowacji powstały produkty "bez laktozy", "bez dodatku cukru", czy wegańskie - nowa odsłona produktów bez utraty smaku i jakości.

GOLOSA - to seria gotowych do użycia kremów o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Kremy charakteryzują się gładką i aksamitną konsystencją, a ich stosowanie jest proste i szybkie. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych (np. lody) oraz do podgrzewania (np. fontanny czekoladowe). Kremy doskonale sprawdzą się do dekorowania lodów (tworzenie lodów warstwowych i dekoracja kuwet z lodami - cremino) oraz deserów. Stosowane są jako baza do kremów i musów oraz jako polewa do ciast i monoporcji. Wytwarzane z wyselekcjonowanych składników i utrwalane w opakowaniu, co zapewnia ich wysoką jakość i trwałość. Jeden produkt - wiele zastosowań.

GOLOSA B-FREE - to seria gładkich kremów bez dodatku cukru (produkty zawierają substancje słodzące).

Ważne informacje: golosa - to półprodukt w postaci gładkiego kremu o uniwersalnym zastosowaniu; przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Krem do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych (lody warstwowe, dekoracja lodów w kuwetach, dekoracja top) oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Produkt przed użyciem należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji (rozwarstwienie może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu). Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). 

MOŻLIWOŚCI ZASTOSOWANIA
przed użyciem zaleca się dokładnie wymieszać produkt - lekkie rozwarstwienie świadczy o wysokiej jakości produktu - brak substancji stabilizujących i/lub konserwujących
BEZPOŚREDNIE UŻYCIE

do tworzenia dekoracji kuwet z lodami przy użyciu form silikonowych - wlać krem (3.0 kg) do stalowej formy i umieścić ją w zamrażarce szokowej w temperaturze (-) 40°C na 30 minut do osiągnięcia odpowiedniej tekstury; produkt przechowywać w temperaturze (-) 13°C

MUSY I LODY SMAKOWE krem należy wymieszać z ciepłym mlekiem (około 60°C) w proporcji 40:60; mieszankę należy ubić i schłodzić w zamrażarce szokowej
VARIEGATO dozowanie według uznania; do przekładania, wzbogacania i dekorowania lodów; wystarczy lekko zmieszać z lodami
POLEWY produkt można użyć jak glazury do dekoracji ciast lodowych i semifreddo; ciasto po udekorowaniu należy umieścić w zamrażarce szokowej
FONTANNA CZEKOLADOWA produkt można stosować w fontannach czekoladowych; krem o temperaturze 25°C należy wlać do fontanny czekoladowej; zaleca się utrzymywanie temperatury poniżej 40°C (najlepiej 30°C)

GOLOSA PEANUT BUTTER B-FREE - gładki krem orzechowy (z orzechów arachidowych) bez dodatku cukru o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie.

Składniki: substancja słodząca: maltitol (E965), orzechy arachidowe, oleje roślinne (słonecznikowy, arachidowy), masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa (E322), sól, przeciwutleniacz: tokoferole (E307); może zawierać inne orzechy, mleko oraz ich pochodne; produkt bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry; zawiera substancje słodzące - nadmierne spożycie może wywołać efekt przeczyszczający.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).

RECEPTURA - DOZOWANIE
GOLOSA B-FREE QUANTUM SATIS - WEDŁUG UZNANIA

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2083/503 kJ/kcal
Tłuszcz 37.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 5.2 g
Węglowodany 46.0 g
w tym cukry 2.3 g
Białko 12.0 g
Sól 0.44 g

PRZEZNACZENIE I ZASTOSOWANIE PRODUKTU

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

Szczegóły produktu
BABBI189

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.280104
NAZWA HANDLOWA
GOLOSA PEANUT BUTTER B-FREE
MASA NETTO
3.0 kg
OPAKOWANIE
WIADERKO Z TWORZYWA Z POKRYWKĄ
OPAKOWANIE ZBIORCZE
4 x 3.0 kg - 12 kg
RODZAJ
UNIWERSALNY KREM CUKIERNICZY
SMAK
ORZECH ARACHIDOWY
KONSYSTENCJA
GŁADKA | LEKKO PŁYNNA | AKSAMITNA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
PRZEZNACZENIE
DO LODÓW I CUKIERNICTWA
ZASTOSOWANIE
UNIWERSLANE
DOZOWANIE
QUANTUM SATIS | WEDŁUG UZNANIA
APLIKACJE
LODY | DESERY | KREMY | WYPIEKI | POLEWY | FONTANNA CZEKOLADOWA
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
GOLOSA B-FREE
CERTYFIKATY
PRODUKT BEZGLUTENOWY
CERTYFIKATY
BEZ DODATKU CUKRU
CERTYFIKATY
VEGAN
WYPRODUKOWANO
WE WŁOSZECH
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: PERNIGOTTI309

Marka: PERNIGOTTI

op. 3 kg STRACCIATA DI NOCCIOLA TOSTATA SALATA 12092694 PERNIGOTTI prażone pesto z orzechów laskowych z sola morską

Wyjątkowy produkt - pasta orzechowa do lodów w postaci pesto. Doskonały smak prażonych orzechów uwydatniony dodatkiem soli morskiej. Gęsta i kremowa konsystencja z drobnymi kawałkami chrupiących orzechów. Nowoczesne wydanie lodów w orzechowych smakach.

Cena 475,65 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI210

Marka: PERNIGOTTI

6 kg MORETTINA NOCCIOLA 12093044 PERNIGOTTI gładki krem z orzechów laskowych do przekładania i dekorowania

Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie). 

Cena 552,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI281

Marka: PERNIGOTTI

op. 5 kg VARIEGATO GUSTO CIOCCOCROK 12093641B PERNIGOTTI pasta o smaku kakao i orzechów laskowych z chrupkami ryżowymi

Wyjątkowo chrupiąca pasta o zaskakującym smaku - połączenie pasty z orzechów laskowych z kakao i chrupkami ryżowymi - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.

Cena 560,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU