- Obniżka

Gotowy do użycia krem bez dodatku cukru o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
FREE FROM "WOLNE OD" - to seria produktów stworzonych z dbałości o klientów i ich stale zmieniające się nawyki żywieniowe. Z połączenia tradycji i innowacji powstały produkty "bez laktozy", "bez dodatku cukru", czy wegańskie - nowa odsłona produktów bez utraty smaku i jakości.
GOLOSA - to seria gotowych do użycia kremów o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Kremy charakteryzują się gładką i aksamitną konsystencją, a ich stosowanie jest proste i szybkie. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych (np. lody) oraz do podgrzewania (np. fontanny czekoladowe). Kremy doskonale sprawdzą się do dekorowania lodów (tworzenie lodów warstwowych i dekoracja kuwet z lodami - cremino) oraz deserów. Stosowane są jako baza do kremów i musów oraz jako polewa do ciast i monoporcji. Wytwarzane z wyselekcjonowanych składników i utrwalane w opakowaniu, co zapewnia ich wysoką jakość i trwałość. Jeden produkt - wiele zastosowań.
GOLOSA B-FREE - to seria gładkich kremów bez dodatku cukru (produkty zawierają substancje słodzące).
Ważne informacje: golosa - to półprodukt w postaci gładkiego kremu o uniwersalnym zastosowaniu; przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Krem do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych (lody warstwowe, dekoracja lodów w kuwetach, dekoracja top) oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Produkt przed użyciem należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji (rozwarstwienie może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu). Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu).
MOŻLIWOŚCI ZASTOSOWANIA | |
przed użyciem zaleca się dokładnie wymieszać produkt - lekkie rozwarstwienie świadczy o wysokiej jakości produktu - brak substancji stabilizujących i/lub konserwujących | |
BEZPOŚREDNIE UŻYCIE |
do tworzenia dekoracji kuwet z lodami przy użyciu form silikonowych - wlać krem (3.0 kg) do stalowej formy i umieścić ją w zamrażarce szokowej w temperaturze (-) 40°C na 30 minut do osiągnięcia odpowiedniej tekstury; produkt przechowywać w temperaturze (-) 13°C |
MUSY I LODY SMAKOWE | krem należy wymieszać z ciepłym mlekiem (około 60°C) w proporcji 40:60; mieszankę należy ubić i schłodzić w zamrażarce szokowej |
VARIEGATO | dozowanie według uznania; do przekładania, wzbogacania i dekorowania lodów; wystarczy lekko zmieszać z lodami |
POLEWY | produkt można użyć jak glazury do dekoracji ciast lodowych i semifreddo; ciasto po udekorowaniu należy umieścić w zamrażarce szokowej |
FONTANNA CZEKOLADOWA | produkt można stosować w fontannach czekoladowych; krem o temperaturze 25°C należy wlać do fontanny czekoladowej; zaleca się utrzymywanie temperatury poniżej 40°C (najlepiej 30°C) |
GOLOSA PEANUT BUTTER B-FREE - gładki krem orzechowy (z orzechów arachidowych) bez dodatku cukru o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie.
Składniki: substancja słodząca: maltitol (E965), orzechy arachidowe, oleje roślinne (słonecznikowy, arachidowy), masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa (E322), sól, przeciwutleniacz: tokoferole (E307); może zawierać inne orzechy, mleko oraz ich pochodne; produkt bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry; zawiera substancje słodzące - nadmierne spożycie może wywołać efekt przeczyszczający.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
RECEPTURA - DOZOWANIE | |
GOLOSA B-FREE | QUANTUM SATIS - WEDŁUG UZNANIA |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2083/503 kJ/kcal |
Tłuszcz | 37.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.2 g |
Węglowodany | 46.0 g |
w tym cukry | 2.3 g |
Białko | 12.0 g |
Sól | 0.44 g |
PRZEZNACZENIE I ZASTOSOWANIE PRODUKTU
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
Indeks: BABBI85
Marka: BABBI
Gotowy do użycia krem o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Indeks: BABBI150
Marka: BABBI
Gotowy do użycia krem o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Indeks: PAVONI92
Marka: PAVONI ITALIA
Seria form silikonowych do tworzenia oryginalnych dekoracji lodów umieszczanych w witrynie. Zastosowanie form do dekoracji kuwet z lodami zapewni spektakularny i zaskakujący efekt wizualny.
Indeks: PAVONI93
Marka: PAVONI ITALIA
Seria form silikonowych do tworzenia oryginalnych dekoracji lodów umieszczanych w witrynie. Zastosowanie form do dekoracji kuwet z lodami zapewni spektakularny i zaskakujący efekt wizualny.
Indeks: PAVONI94/1
Marka: PAVONI ITALIA
Seria form silikonowych do tworzenia oryginalnych dekoracji lodów umieszczanych w witrynie. Zastosowanie form do dekoracji kuwet z lodami zapewni spektakularny i zaskakujący efekt wizualny.
Indeks: SILIKOMART573
Marka: SILIKOMART
Seria form silikonowych przeznaczonych do dekorowania lodów w (szerokich) kuwetach. Oryginalna i efektowna prezentacja lodów w witrynie.
Indeks: BABBI212
Marka: BABBI
Gotowy do użycia krem bez dodatku cukru o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Gotowy do użycia krem bez dodatku cukru o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.