- Obniżka
op. 3 kg Pasta Gelso Nero 12673 Babbi - skoncentrowana pasta cukiernicza z owoców morwy czarnej
Pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych o zaskakującym aromacie charakterystycznym dla owoców Morwy Czarnej. Produkt z 30% zawartością przecieru owocowego. Jest to półprodukt przeznaczony produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych.
Opis produktu
Skoncentrowana pasta z owoców morwy czarnej do lodów i cukiernictwa!
Pasta Gelso Nero to skoncentrowana pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o charakterystycznym smaku owoców morwy czarnej. Produkt z 30% zawartością przecieru z owoców morwy czarnej. Przeznaczona do produkcji lodów rzemieślniczych, semifreddo, deserów mrożonych, musów, kremów i nadzień cukierniczych.
![]()
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci skoncentrowanej pasty owocowej przeznaczonej do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Skoncentrowane pasty owocowe podlegają dozowaniu, zgodnie z zaleceniami od producenta.
![]()
Zastosowanie:
- pasta smakowa do lodów i deserów mrożonych,
- pasta smakowa do kremów i nadzień cukierniczych,
- pasta smakowa do deserów i musów.
![]()
Składniki i alergeny: cukier, przecier z owoców morwy czarnej (30%), syrop glukozowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), barwniki: antocyjany (E163), czerń brylantowa BN (E151), zagęszczony sok jeżynowy, substancja zagęszczająca: pektyna (E440), błonnik roślinny.
![]()
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji, w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu - zgodnie ze specyfikacją od producenta.
![]()
Pasta z owoców morwy czarnej do lodów i deserów!
| DOZOWANIE | |
| Pasta owocowa | 80-100 g |
| Mieszanka bazowa | 1000 g |
![]()
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 1054/248 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 0.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
| Węglowodany | 61.0 g |
| w tym cukry | 54.0 g |
| Białko | 0.0 g |
| Sól | 0.0 g |
![]()
Charakterystyka produktu Pasta Gelso Nero od Babbi:
![]()
| Nazwa handlowa | Pasta Gelso Nero |
| Numer katalogowy | 12673 |
| Rodzaj | skoncentrowana pasta owocowa do lodów i cukiernictwa |
| Smak | morwa czarna |
| Barwa | intensywna, czerwono-fioletowa |
| Konsystencja | pasta |
| Opakowanie | plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą |
| Masa netto | 3.0 kg |
| Opakowanie zbiorcze | 12.0 kg = 4 x 3.0 kg |
| Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
| Zastosowanie | pasta owocowa do lodów i wyrobów cukierniczych |
| Produkt | bezglutenowy, wegański |
| Producent | Babbi S.r.l. |
| Dystrybutor | Sempre Group Sp. z o.o. |
![]()
Pasta do owocowych lodów rzemieślniczych!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu