VARIEGATO GUSTO CIOCCOCROK - chrupiąca pasta do przekładania i dekorowania lodów oraz stosowania w wyrobach cukierniczych. Zaskakujące połączenie kakao, pasty z orzechów laskowych z chrupkami ryżowymi. Pasta pozwala na uzyskanie wyjątkowego kontrastu tekstur - połączenie kremowych i puszystych lodów, z gęstym i chrupiącym variegato.

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty z chrupiącymi dodatkami przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą łopatką lub długą łyżką.
Wyjątkowe połączenie gładkiej i kremowej konsystencji pasty orzechowej z chrupiącymi dodatkami. Zastosowanie pasty pozwala na osiągnięcie zaskakującego kontrastu tekstur w szybki i prosty sposób. Dopracowane smaki kremów z chrupiącymi dodatkami to doskonały dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty variegato to gotowe do użycia kremy z dodatkami, które stosuje się na zasadzie quantum satis. Wytwarzane z wyselekcjonowanych składników i utrwalane w opakowaniu, co zapewnia ich wysoką jakość i trwałość.
Zastosowanie: do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach; jako dodatek smakowy i nadający teksturę - do lodów i wyrobów cukierniczych; jako dodatek do kremów i deserów; jako nadzienie cukiernicze; do pralin nadziewanych i wyrobów czekoladowych.


Składniki: cukier, olej roślinny (słonecznikowy) chrupki ryżowe (mąka ryżowa, cukier, mąka kukurydziana, dekstroza, sól), serwatka w proszku, odtłuszczone kakao w proszku, pasta z orzechów laskowych, emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromaty; produkt może zawierać jaja, migdały, orzechy w tym orzechy arachidowe, nasiona sezamu.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.


RECEPTURA - DOZOWANIE |
PASTA VARIEGATO |
quantum satis - według uznania |
PASTA SMAKOWA |
50 g / 1 kg białej mieszanki bazowej |


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2253/539 kJ/kcal |
Tłuszcz |
31.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
3.9 g |
Węglowodany |
60.0 g |
w tym cukry |
48.0 g |
Białko |
4.0 g |
Sól |
0.34 g |


CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU |
OPAKOWANIE |
WIADERKO Z TWORZYWA Z POKRYWKĄ + FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA |
MASA NETTO |
5.0 KG |
NAZWA HANDLOWA |
VARIEGATO GUSTO CIOCCOCROK |
NUMER KATALOGOWY |
12093641B |
OPAKOWANIE ZBIORCZE |
10.0 KG = 2 X 5.0 KG - KARTON |
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA |
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
- W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
|
RODZAJ PRODUKTU |
PASTA VARIEGATO - DO PRZEKŁADANIA I DEKOROWANIA |
SMAK |
KAKAO + ORZECH LASKOWY + CHRUPKI RYŻOWE |
BARWA |
CHARAKTERYSTYCZNA - BRĄZOWA |
KONSYSTENCJA |
KREMOWA, GŁADKA
Z CHRUPKAMI RYŻOWYMI
|
SERIA PRODUKTOWA |
VARIEGATO |
CERTYFIKATY |
PRODUKT BEZGLUTENOWY |
WYPRODUKOWANO |
WE WŁOSZECH |
PRZEZNACZENIE |
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO |
ZASTOSOWANIE |
PASTA VARIEGATO DO PRZEKŁADANIA I DEKOROWANIA
PASTA SMAKOWA DO LODÓW
NADZIENIE CUKIERNICZE
NADZIENIE DO PRALIN
|





