Podwójnie pistacjowy krem z całymi prażonymi pistacjami!

Seria produktów Morettine pozwala na tworzenie efektownych i dekoracyjnych kuwet z lodami. Rewolucyjna linia produktów w postaci kremów do smarowania, z którymi przygotujesz doskonałe lody rzemieślnicze. Lody przygotowane z Morettina zaprezentujesz w witrynie w wyjątkowo zachęcającej i atrakcyjnej formie. Kremy stworzone do produkcji lodów o wyśmienitym smaku i bardzo apetycznym wyglądzie. Pozwalają na tworzenie oryginalnych smaków i łączenie różnorodnych tekstur. Dodatkowo zapewniają zachowanie stałej, wysokiej jakości lodów i wyrobów cukierniczych. przy jednoczesnym zachowaniu stałego standardu produkcji i jakości wyrobów.
Morettina Pepita, to krem powlekający o wyjątkowo smarownej konsystencji z dodatkiem całych, prażonych orzechów. Pozwala na tworzenie efektownych i dekoracyjnych kuwet z lodami. Przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych, do przekładania, smarowania i dekorowania. Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Podczas produkcji lodów oraz do wyrobu kremów pastę dozuje się według własnego uznania.

Charakterystyka Morettina Pepita Pistacchio:

Pistacjowa Morettina Pepita, to produkt zawierający 15% wyselekcjonowanych pistacji poddanych procesowi prażenia w całości. Orzechy prażone z subtelnym dodatkiem soli, który uwydatnia doskonały smak pistacji.
Aksamitny krem pistacjowy do przekładania i dekorowania lodów oraz stosowania w cukiernictwie. Połączenie kremowej konsystencji pasty z chrupiącymi prażonymi pistacjami. Podwójnie pistacjowy smak z prażoną nutą orzechów podkręcony subtelnym dodatkiem soli. Atrakcyjna intensywnie zielona barwa. Prażone orzechy dodane do kremu w całości zapewniają niesamowity efekt. Pasta variegato zawiera 15% wyselekcjonowanych orzechów pistacjowych poddanych procesowi prażenia.
Jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego. Do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia czy pozostałości produktu. Kremową pastę należy wymieszać przed użyciem oraz w razie potrzeby podgrzać w podwójnym kotle lub kąpieli wodnej. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu.

Zastosowanie kremów Morettina:

- do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach,
- do przekładania i smarowania tortów,
- dodatek smakowy i nadający teksturę do lodów i wyrobów cukierniczych,
- dodatek do kremów i deserów,
- nadzienie cukiernicze,
- nadzienie do pralin i wyrobów czekoladowych.

Skład pistacjowego kremu Morettina Pepita:

Składniki: cukier, tłuszcz roślinny (słonecznikowy), pasta pistacjowa (17%), solone i prażone pistacje (15%) (pistacje, sól), syrop glukozowy, serwatka w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, maltodekstryna, zagęszczona śmietanka, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), sól, ekstrakt ze spiruliny, barwnik: kurkumina (E100).
Alergeny: produkt może zawierać soję, jaja, migdały, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy, nasiona sezamu.

Krem pistacjowy do przekładania, szczegóły produktu:

Nazwa handlowa |
Morettina Pepita Pistacchio |
Numer katalogowy |
12093071 |
Rodzaj produktu |
gotowy do użycia krem cukierniczy |
Seria produktowa |
Morettina Pepita |
Opakowanie |
wiaderko z pokrywą |
Opakowanie zbiorcze |
2 x 5.5 kg = 11.0 kg |
Masa netto |
5.5 kg |
Smak |
pistacjowy |
Barwa |
charakterystyczna, zielona |
Zastosowanie |
przekładanie i dekorowanie lodów, cukiernictwo |
Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego |
Dozowanie |
według uznania, quantum satis |
Certyfikaty |
produkt bezglutenowy |
Konsystencja |
kremowa z całymi orzechami |
Producent |
Maestri Gelatieri Italiani |
Dystrybutor |
Sempre Group |
Kraj produkcji |
Wyprodukowano we Włoszech |


Wartość odżywcza kremu z pistacjami:

Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: |
Wartość energetyczna |
2401 kJ / 577 kcal |
Tłuszcz |
40.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
6.2 g |
Węglowodany |
43.0 g |
w tym cukry |
33.0 g |
Białko |
10.0 g |
Sól |
0.98 g |


Jak przechowywać kremy cukiernicze?

Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 16-22°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać!



