Podwójnie pistacjowa pasta do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Kremowa pasta pistacjowa z kawałkami pokruszonych orzechów pistacjowych. Krem pistacjowy o atrakcyjnej zielonej barwie z chrupiącym dodatkiem pokruszonych pistacji.
op. 5.5 kg Morettina Pepita Pistacchio - 12093071 Pernigotti - pistacjowy krem do przekładania z całymi prażonymi pistacjami
Aksamitny krem pistacjowy do przekładania i dekorowania lodów i stosowania w cukiernictwie. Połączenie kremowej konsystencji pasty z chrupiącymi prażonymi pistacjami. Pasta variegato zawiera 15% wyselekcjonowanych całych orzechów pistacjowych.
Opis produktu
Podwójnie pistacjowy krem z całymi prażonymi pistacjami!
![]()
Seria produktów Morettine pozwala na tworzenie efektownych i dekoracyjnych kuwet z lodami. Rewolucyjna linia produktów w postaci kremów do smarowania, z którymi przygotujesz doskonałe lody rzemieślnicze. Lody przygotowane z Morettina zaprezentujesz w witrynie w wyjątkowo zachęcającej i atrakcyjnej formie. Kremy stworzone do produkcji lodów o wyśmienitym smaku i bardzo apetycznym wyglądzie. Pozwalają na tworzenie oryginalnych smaków i łączenie różnorodnych tekstur. Dodatkowo zapewniają zachowanie stałej, wysokiej jakości lodów i wyrobów cukierniczych. przy jednoczesnym zachowaniu stałego standardu produkcji i jakości wyrobów.
Morettina Pepita, to krem powlekający o wyjątkowo smarownej konsystencji z dodatkiem całych, prażonych orzechów. Pozwala na tworzenie efektownych i dekoracyjnych kuwet z lodami. Przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych, do przekładania, smarowania i dekorowania. Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Podczas produkcji lodów oraz do wyrobu kremów pastę dozuje się według własnego uznania.
![]()
Charakterystyka Morettina Pepita Pistacchio:
![]()
Pistacjowa Morettina Pepita, to produkt zawierający 15% wyselekcjonowanych pistacji poddanych procesowi prażenia w całości. Orzechy prażone z subtelnym dodatkiem soli, który uwydatnia doskonały smak pistacji.
Aksamitny krem pistacjowy do przekładania i dekorowania lodów oraz stosowania w cukiernictwie. Połączenie kremowej konsystencji pasty z chrupiącymi prażonymi pistacjami. Podwójnie pistacjowy smak z prażoną nutą orzechów podkręcony subtelnym dodatkiem soli. Atrakcyjna intensywnie zielona barwa. Prażone orzechy dodane do kremu w całości zapewniają niesamowity efekt. Pasta variegato zawiera 15% wyselekcjonowanych orzechów pistacjowych poddanych procesowi prażenia.
Jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego. Do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia czy pozostałości produktu. Kremową pastę należy wymieszać przed użyciem oraz w razie potrzeby podgrzać w podwójnym kotle lub kąpieli wodnej. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu.
![]()
Zastosowanie kremów Morettina:
![]()
- do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach,
- do przekładania i smarowania tortów,
- dodatek smakowy i nadający teksturę do lodów i wyrobów cukierniczych,
- dodatek do kremów i deserów,
- nadzienie cukiernicze,
- nadzienie do pralin i wyrobów czekoladowych.
![]()
Skład pistacjowego kremu Morettina Pepita:
![]()
Składniki: cukier, tłuszcz roślinny (słonecznikowy), pasta pistacjowa (17%), solone i prażone pistacje (15%) (pistacje, sól), syrop glukozowy, serwatka w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, maltodekstryna, zagęszczona śmietanka, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), sól, ekstrakt ze spiruliny, barwnik: kurkumina (E100).
Alergeny: produkt może zawierać soję, jaja, migdały, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy, nasiona sezamu.
![]()
Krem pistacjowy do przekładania, szczegóły produktu:
![]()
| Nazwa handlowa | Morettina Pepita Pistacchio |
| Numer katalogowy | 12093071 |
| Rodzaj produktu | gotowy do użycia krem cukierniczy |
| Seria produktowa | Morettina Pepita |
| Opakowanie | wiaderko z pokrywą |
| Opakowanie zbiorcze | 2 x 5.5 kg = 11.0 kg |
| Masa netto | 5.5 kg |
| Smak | pistacjowy |
| Barwa | charakterystyczna, zielona |
| Zastosowanie | przekładanie i dekorowanie lodów, cukiernictwo |
| Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
| Dozowanie | według uznania, quantum satis |
| Certyfikaty | produkt bezglutenowy |
| Konsystencja | kremowa z całymi orzechami |
| Producent | Maestri Gelatieri Italiani |
| Dystrybutor | Sempre Group |
| Kraj produkcji | Wyprodukowano we Włoszech |
![]()
![]()
Wartość odżywcza kremu z pistacjami:
![]()
| Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
| Wartość energetyczna | 2401 kJ / 577 kcal |
| Tłuszcz | 40.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.2 g |
| Węglowodany | 43.0 g |
| w tym cukry | 33.0 g |
| Białko | 10.0 g |
| Sól | 0.98 g |
![]()
![]()
Jak przechowywać kremy cukiernicze?
![]()
Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 16-22°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać!
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu