Seria form do tworzenia dekoracyjnych wyrobów czekoladowych z okazji pierwszej komunii. Wykonane z wysokiej jakości odpornego poliwęglanu. Idealne do przygotowania słodkich upominków dla gości.
Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.
Seria okazjonalnych form do czekoladek i tabliczek czekolady w kształcie kielicha z hostią została stworzona z myślą o słodkim świętowaniu pierwszej komunii.
Zalety korzystania z form z poliwęglanu:
trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność
odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur
zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych
równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy
możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie
łatwość wyjmowania kształtów z formy
SCHEMAT FORMY DO TABLICZEK CZEKOLADY:
WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:
Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:
Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Szczegóły produktu
HANSBRUNNER103
14 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
HB-7034-PC
NAZWA HANDLOWA
KELCH | RELIEF
OPAKOWANIE
BRAK OPAKOWANIA OCHRONNEGO
ILOŚĆ PORCJI
4
OBJĘTOŚĆ PORCJI
10 g
OBJĘTOŚĆ FORMY
40 g (4 x 10 g)
WYMIARY FORMY
275 x 135 mm
WYMIARY PORCJI
80 x 37 x h 3 mm
RODZAJ
FORMA DO CZEKOLADEK
BARWA
TRANSPARENTNA | LEKKO ŻÓŁTA
WZÓR
KIELICH Z HOSTIĄ
MATERIAŁ
POLIWĘGLAN (TERMOFORMOWANY)
PRZEZNACZENIE
DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
ZASTOSOWANIE
DO CZEKOLADY
SERIA PRODUKTOWA
PIERWSZA KOMUNIA
HANSBRUNNER103
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:
Złote kulki czekoladowe pokryte perłową warstwą! Wykonane z wysokiej jakości białej czekolady. Idealny sposób na szybką i efektowną dekorację Twoich słodkich wyrobów. Doskonale sprawdzą się na każdą okazję zarówno w profesjonalnej jak i domowej pracowni cukierniczej.
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:
Czarne kulki czekoladowe pokryte błyszczącą warstwą w kolorze złotym! Wykonane z wysokiej jakości białej czekolady. Idealny sposób na szybką i efektowną dekorację Twoich słodkich wyrobów. Doskonale sprawdzą się na każdą okazję zarówno w profesjonalnej jak i domowej pracowni cukierniczej.
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
Seria form do tworzenia dekoracyjnych wyrobów czekoladowych z okazji pierwszej komunii. Wykonane z wysokiej jakości odpornego poliwęglanu. Idealne do przygotowania słodkich upominków dla gości.