forma z poliwęglanu do czekoladek w kształcie kielicha z hostią
  • forma z poliwęglanu do czekoladek w kształcie kielicha z hostią

HB-7034-PC TABLICZKA KIELICH Z HOSTIĄ HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do komunijnych czekoladek

HANSBRUNNER103

Seria form do tworzenia dekoracyjnych wyrobów czekoladowych z okazji pierwszej komunii. Wykonane z wysokiej jakości odpornego poliwęglanu. Idealne do przygotowania słodkich upominków dla gości.

131,00 zł
Brutto

Stawka VAT: 23.00%

W magazynie: 14

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

Seria okazjonalnych form do czekoladek i tabliczek czekolady w kształcie kielicha z hostią została stworzona z myślą o słodkim świętowaniu pierwszej komunii.

Zalety korzystania z form z poliwęglanu:

  • trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność

  • odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur

  • zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych

  • równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy

  • możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie

  • łatwość wyjmowania kształtów z formy

SCHEMAT FORMY DO TABLICZEK CZEKOLADY:

  • WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

  • PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

  • PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

Szczegóły produktu
HANSBRUNNER103
14 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
HB-7034-PC
NAZWA HANDLOWA
KELCH | RELIEF
OPAKOWANIE
BRAK OPAKOWANIA OCHRONNEGO
ILOŚĆ PORCJI
4
OBJĘTOŚĆ PORCJI
10 g
OBJĘTOŚĆ FORMY
40 g (4 x 10 g)
WYMIARY FORMY
275 x 135 mm
WYMIARY PORCJI
80 x 37 x h 3 mm
RODZAJ
FORMA DO CZEKOLADEK
BARWA
TRANSPARENTNA | LEKKO ŻÓŁTA
WZÓR
KIELICH Z HOSTIĄ
MATERIAŁ
POLIWĘGLAN (TERMOFORMOWANY)
PRZEZNACZENIE
DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
ZASTOSOWANIE
DO CZEKOLADY
SERIA PRODUKTOWA
PIERWSZA KOMUNIA
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: CHOCOWORLD165

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW2434 KIKKER CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do czekoladek w kształcie żabki

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:

Cena 120,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARIMA536

Marka: BARBARA LUIJCKX

op. 49 szt. Złota Perła - 331046 Barbara Decor - perłowe kulki dekoracyjne z białej czekolady - śr. 27 mm

favorite_border favorite

Złote kulki czekoladowe pokryte perłową warstwą! Wykonane z wysokiej jakości białej czekolady. Idealny sposób na szybką i efektowną dekorację Twoich słodkich wyrobów. Doskonale sprawdzą się na każdą okazję zarówno w profesjonalnej jak i domowej pracowni cukierniczej. 

Cena 74,00 zł

1,51 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CHOCOWORLD68

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW2251 Półkula - Chocolate World - forma z poliwęglanu do pralin - śr. 50 x wys. 25 mm / poj. 40 g x 12 pralin

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:

Cena 129,00 zł

129,00 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARIMA557

Marka: BARBARA LUIJCKX

op. 49 szt. Czarna Złota Perła - 331056 Barbara Decor - złote kulki dekoracyjne z białej czekolady - śr. 27 mm

favorite_border favorite

Czarne kulki czekoladowe pokryte błyszczącą warstwą w kolorze złotym! Wykonane z wysokiej jakości białej czekolady. Idealny sposób na szybką i efektowną dekorację Twoich słodkich wyrobów. Doskonale sprawdzą się na każdą okazję zarówno w profesjonalnej jak i domowej pracowni cukierniczej. 

Cena 79,00 zł

1,61 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU